Čo robiť pri bolestiach brucha s HIT?
Pekný deň prajem.
Idem sa poradiť, či je to vôbec na pohotovosť alebo čo mám vlastne robiť. Mám HIT (Histamínovu intolenraciu) a už rok nemám žlčník. Od rána v práci ma boli prava strana brucha, akokeby okolo rebra. Mam to uplne tvrde. Ani jesť mi nechuti a to som jedla ráno. Akokeby som teraz jedla. Nemam potrebu jesť. Ani stolicu som dnes nemala. Bojím sa, že mám tam niečo upchaté, neviem čo si mám o tom myslieť. Raz som s niečim podobným bola a ma vysmiali na pohotovosti a poslali preč. A nechcem im tam byť na smiech. Keď ležím alebo sedím je to v poriadku. Ale keď sa hýbem, cítim akokeby som mala kameň v bruchu.
Ako by ste to riešili vy?
@anonym_autor chod rano k obvodnemu a uvidis.
Nemali by mi urobit nejaky rengen alebo sono? Ci je to v poriadku? Ja som nebola po roku na ziadnu kontrolu u chirurga. Nikto mi nepovedal, že mam chodit.
Nemali by mi urobit nejaky rengen alebo sono? Ci je to v poriadku? Ja som nebola po roku na ziadnu kontrolu u chirurga. Nikto mi nepovedal, že mam chodit.
@anonym_autor ako pisu, skus si dat dietu. Ak neprejde, tak potom smer lekar.
Ani ja som po vybere na kontrole nebola.
mam hit a nemam zlcnik. deje sa mi taketo, ked mam plne crevo, alebo/a upchate vetry.vtedy si premasirujem brucho, pocvicim - nohy ku hrudi a vela pijem. Vacsinou po potrebe to prejde. Raz ma bolelo brucho par dni, isla som k obvodnemu a ten ma poslal na urgent. ja sama som sa tam citila extremne trapne, lebo som vedela, ze na urgent to nie je. boli to plynove bubliny... ale myslim, ze sama vies, ci je to na urgent, ci nie.
Tiez si mohla vcera zjest nieco, co nesadlo/dlhsie sa travi. Rada cislo 1, skus to dat von (mozno klystir?), a uvidis, ci sa ti ulavi
mam hit a nemam zlcnik. deje sa mi taketo, ked mam plne crevo, alebo/a upchate vetry.vtedy si premasirujem brucho, pocvicim - nohy ku hrudi a vela pijem. Vacsinou po potrebe to prejde. Raz ma bolelo brucho par dni, isla som k obvodnemu a ten ma poslal na urgent. ja sama som sa tam citila extremne trapne, lebo som vedela, ze na urgent to nie je. boli to plynove bubliny... ale myslim, ze sama vies, ci je to na urgent, ci nie.
Tiez si mohla vcera zjest nieco, co nesadlo/dlhsie sa travi. Rada cislo 1, skus to dat von (mozno klystir?), a uvidis, ci sa ti ulavi
@veltraud dakujem..
@veltraud dakujem..
@anonym_autor kúp si espumisan, alebo niečo na vyprdenie a glycerínovy cipok
Radsej vysmiata, ako mrtva, chod a nechaj sa vysmiat... 🍀
@anonym_autor odkedy sa so zastavenymi vetrami chodi na pohotovosť? Daj si slivkovu stavu aby si sa vy💩💩💩 a najmä nejedz veci, ktoré nemáš!
@anonym_autor odkedy sa so zastavenymi vetrami chodi na pohotovosť? Daj si slivkovu stavu aby si sa vy💩💩💩 a najmä nejedz veci, ktoré nemáš!
@anonym_8187cd škoda tu aj niečo písať, stále iba výsmech bude, nie som lekár, pýtala som sa len, či sa niekto s niečím takým stretol. Nemusíš odpovedať, ak sa ťa to netýka. HIT a bez žlčnika fungujem už rok a nič sa mi také nestalo. Tak som nevedela, skôr som sa zľakla. @veltraud, ďakujem za jediný normálny komentár k veci
@anonym_8187cd a kebyže si taka super a odborníčka, tak vieš, že zavaraniny sa pri HIT neodporúčajú. Ale len rýpať a nič neporadiť. Ďakujem
Pokiaľ by to bolo niečo vážne bolelo by ťa aj keď si bez pohybu. Daj si diétu.
@anonym_autor treba si dať do poriadku trávenie. Histaminova intolerancia je prejav iného zdravotného problému.
@anonym_autor treba si dať do poriadku trávenie. Histaminova intolerancia je prejav iného zdravotného problému.
presne tak ako pise
@zmrzlinka2021 HIT nie je choroba, HIT je len ukazovatelom niecoho ineho a ries a hladaj ten problem a to ti pisem ja, co sa trapila hadam 12 rokov s travenim. A tie bludy, co mozes jest a nemozes jest podla nejakeho zoznamu, oooou boze, to este stale takto "liecia", lebo nevedia ako? len si tym skodis, takto sa to vobec neriesi, ale viac škodí
presne tak ako pise
@zmrzlinka2021 HIT nie je choroba, HIT je len ukazovatelom niecoho ineho a ries a hladaj ten problem a to ti pisem ja, co sa trapila hadam 12 rokov s travenim. A tie bludy, co mozes jest a nemozes jest podla nejakeho zoznamu, oooou boze, to este stale takto "liecia", lebo nevedia ako? len si tym skodis, takto sa to vobec neriesi, ale viac škodí
Mna by zaujimalo ako to mam riesit ked moje telo nema dao. Moje hodnoty su uplne minimalne daleko pod hranicou. Tak akoze nechapem. Ze ako si mam doplnit okrem liekov tento enzym. A co sa tyka tabuliek, tak uz mam vyskusane co mi robi a nerobi zle.
@lizatko1009
@anonym_8187cd a kebyže si taka super a odborníčka, tak vieš, že zavaraniny sa pri HIT neodporúčajú. Ale len rýpať a nič neporadiť. Ďakujem
@anonym_autor vidím, že ty si na slovo vzata odborníčka, keď ješ co nemas a potom mas zápchu, vsak? A nie, vôbec nemusíš zavaraniny, to si kde nabrala? Kúpiš v obchode normalne slivkovu stavu a dáš si. Napr. v DMke majú. Alebo kúpiš sušené bio slivky a uvaris si. Kde tam mas zavaraninu???
Mna by zaujimalo ako to mam riesit ked moje telo nema dao. Moje hodnoty su uplne minimalne daleko pod hranicou. Tak akoze nechapem. Ze ako si mam doplnit okrem liekov tento enzym. A co sa tyka tabuliek, tak uz mam vyskusane co mi robi a nerobi zle.
@lizatko1009
@anonym_autor vidim podla písania, ze vobec sa nevyznás a len tapas. Pochopila si? Histamin nie je choroba, je len ukazovatel ineho problému a ten hladaj a ten odstran, neriad sa Dao hodnotou, ktora by bola kazdy den ina a tu dao hodnotuas z krvi? alebo gastroskopia?
Nemám žlčník, mám hit a pravidelne chodím na sono brucha.
Fatra, diéta ...
A čo si zjedla, že je ti tak zle? Treba to asi vynechať.

@anonym_autor diéta, Fatra s bielym vrchom a oddych. Na pohotovosť sa s takýmto nechodí.