icon

Dá sa oddeliť online stav na Facebooku a Messengeri?

17. okt 2024

Viem, ze sa tu tato tema opakuje casto ale mam dotaz. Rozisli sme sa s pritelom, je tomu už tri mesiace. Bol to ten typ, čo si s každým písal, bol stále online na whtsape či mesengeri či FB. Dosť ťažko niesol náš rozchod. Nie sme už v kontatke ale momentálne si všímam, že nie je online aj 2-3 hodiny. Čo je strašne netypické preňho. Dostala som normálne strach, pretože toto bola jeho forma spojenia sa s vonkajším svetom a kamarátmi.

Takže, otázka znie: Vie to nejak oklamať? Že je proste online, len mne to neukazuje? (mne ukazuje jeho stav..pred 3 hodinami a podobne)
A dá sa nastaviť zobrazovanie online stavu zvlášť pre FB a zvlášť pre messenger?

ivanakal
•
17. okt 2024

Samozrejme, že si môžeš nastaviť, či ťa budú vidieť ako online alebo nie.. Ja to mám tak nastavené, že všetci ma vidia offline.

autor
•
17. okt 2024

@ivanakal no ved ano, ale ja ho nevidim offline, Ja vidim, kedy bol naposledy online. A viem, ze ked sme sedeli v restike, napisal mu kamarat a on v podstate odpisal hned. Vtedy sa mne status objavil ako online, prave v tej chvili, ked si pisali.

autor
•
17. okt 2024

plus, mame este spolocnu skupinu, kde prestal prispievat uplne. No a tiez si viem pozriet, ze ked nieco napisem, precita to okamzite. A pri jeho mene mi v tom case zasvieti online. Takze, nema to vypnute. Len mam strach, ci neprechadza nejakou depkou alebo co

lienka9
•
17. okt 2024

To by som povedala,ze uz nieje tvoj problem.ak mas o neho strach bud zisti cez spolocnych kamosov,ale ak na neho tak intenzivne myslis,asi to nemas este uplne spracovane..a podla mna,si asi nasiel niekoho/nieco co mu ten cas vyplna,preto je offline a ty sa len zbytocne trapis o neho

autor
•
17. okt 2024

Neodpovedas, na to, naco sa pytam. Ale teda, ano. Zalezi mi na nom. Boli sme spolu 10 rokov, len proste ten vztah nemal zmysel. Nerozisli sme sa v zlom. Co je na tom zle, ze mam strach o cloveka, s ktorym som zazila urcitu cast zivota a navzdy bude v mojej minulosti?

t1nusa
•
17. okt 2024

podľa mňa sa na toto netreba spoliehať, mňa ukazuje online aj keď reálne online nie som… priveľmi sa sustredíš na niečo, čo nemusi byť pravda… na druhej strane - prečo sa ho neopýtaš priamo ako sa cíti? máš aj iný dôvod na to myslieť si, že sa niečo deje alebo súdiš len podľa statusu?

lindous
•
17. okt 2024

Tiež mam skúsenosť, že to ukazuje hocijako a nedá s na to úplne spoľahnúť… ale teda ak aj prechádza náročným obdobím, to že obmedzil sociálne siete a žije reálny život namiesto toho, aby donekonečna čakal na spravu ci prechádzal tvoj profil je pre neho len a len dobre… keď ste boli fyzicky spolu, tak asi tiež nevisel len na mobile a nebol online, len si to nekontrolovala lebo aj ty si sa venovala jemu… teraz ten čas trávi inak/s niekým iným

autor
•
17. okt 2024

Praveze, je to divne. Pretoze, ked sme boli spolu, byval online. Je to proste divne. My,ked sme aj vecer spolu pozerali film, tak si pisal s kamaratmi, kamoskami. Tak preto. A ano, ja som sa ho pytala ako sa ma. A povedal mi, ze dobre. Poznam ho a tu nejde o to, ze sa stiahol. To bol proste jeho svet, sledovat FB, zdielat, lajkovat, pisat...teraz proste online nie je dlhe hodiny...

januska12323
•
17. okt 2024

Možno konečne dospel a obmedzil sociálne siete. A k tvojej otázke áno dá sa nastaviť samostatne, môže ťa aj zablokovať aby si nevidela stav. Ži svoj život maximálne mu občas napíš.

t1nusa
•
17. okt 2024

nechcem byť hnusná, ale možno po rozchode zistil, že čas sa dá tráviť oveľa krajšie ako na sociálnych sieťach, možno pri tebe ten pocit nemal a potreboval si to kompenzovať tým, že bol online… ťažko zhodnotiť niečo, o čom bližšie nevieme, ale tebe radim, aby si sa na to nesústredila, nemá to zmysel