Histamínová intolerancia a viacpočetná alergia u detí
Ahojte ja bi som sa chcela poradiť mali ma skoro 3 roky nedávno zistená histamínovú intolerancia a viacej alergia na kravskú bielkovinu,vajíčko,sóju a intoleranciu laktozy nás pediater to riešil tak ze mu predpísal fenistil a o dva týždne mame prísť ci mali náhodou neschudol ale teraz je to 3 deň pri tejto diéte mali stáva opuchnute hlavne perí a na tvári drobné vyrážky ako ouoebce alebo červene malé mali mi je stále hladný keď ze je stále zvyknutý na mlieko 3/4 krat dene ráno večer a popri jedlu ale teraz nám úplne odstavil mlieko a povedal ak chcem mam skúsiť rastlinné mlieko ale mali mi važi 10 kg a to mlieko pre neho nieje vhodne ma mali obsah vitamínov a mineralov lekár to nejako nerieši povedal te nám výstavy výmenný lístok k gastroentrologovy ale ze teraz nestíha o alergológovy tam zmienka nebola a v minulosti mal už večer sťažené a zrichlene dýchanie ako bi ste to riešili vy?
@aria223 ako (by) som to riesila? Vylucila som vsetky alergeny o ktorych sme vedeli. Lebo sice to "mlieko" ma menej zivin, ale to "so zivinami" mu skodi.
A to teda, moj maly ma tolko alergii ze ja som sa dnes napr skoro v obchode rozplakala levo fakt a v beznom obchode pre neho nekupim nic. Ma alergiu na kravske mlieko, vajco, soju, orechy vsetky okrem mandli, pšenicu, kukuricu, ryzu, lepok, .......................Takze on nemoze ani bezne bezlepkove muky lebo obsahuju ryzovu a kukuricnu muku. Zije zo škrobu a kokosu vlastne ...ale konecne zacal prospievat po vyluceni alergenov (aj ked nam je jasne ze je ich viac este ....)
@pink_lady to áno rozumiem a boli ste u alergológia alebo na gastro môj mali ja mliečkar je to ťažké ho odučiť od mlieka nepije mlieko teraz 3 deň aj po vysadeny ma opuch pier nás pediater na zatiaľ neposlal nikde povedal o 2 týždne s tým že ho povazi s tím že ma mušku váhu a keď je mlieckar ma mu kúpiť kedamil ale aj po toto mal reakciu opuch pier a hnačky 3 krat po sebe
@pink_lady to áno rozumiem a boli ste u alergológia alebo na gastro môj mali ja mliečkar je to ťažké ho odučiť od mlieka nepije mlieko teraz 3 deň aj po vysadeny ma opuch pier nás pediater na zatiaľ neposlal nikde povedal o 2 týždne s tým že ho povazi s tím že ma mušku váhu a keď je mlieckar ma mu kúpiť kedamil ale aj po toto mal reakciu opuch pier a hnačky 3 krat po sebe
@aria223 ano na gastro chodíme a na alergo sme objednaní na október. Tak hej môj miloval mlieko no bohužiaľ...A hnačky mal také že niekoľko x za deň 3/4 nocnika len hnedá spenena voda. A ekzémy mal. Krv v stolici.
@aria223 ano na gastro chodíme a na alergo sme objednaní na október. Tak hej môj miloval mlieko no bohužiaľ...A hnačky mal také že niekoľko x za deň 3/4 nocnika len hnedá spenena voda. A ekzémy mal. Krv v stolici.
@pink_lady mne pediater nepovedal nič viac len tote ige ma dosť vyskoke a že alergie na potravinu vyšli všetky okrem pšenice a že ma histamínovú intoleranciu a predpísal fenistil to bolo všetko je to trochu ťažšie lebo ako neviem ci s toho vyrastie ale dúfam že skóre ťažké odstrániť dieťa z dňa na deň a chudák on nechápe prečo to nemôže u nás boli len hnačky skôr po mlieku,plynatosť opuchy pier a tvári a problém s dýchaním ale obvodnému som vravela že niečo nieje s malim v poriadku stále ma uisťoval že je zdravý až na moje naliehanie nech mu urobi testy s krvy na alergie atd a na gastro pošle až nwm keď lebo on hlupák chce sledovať prv jeho váhu ? Ale načo ? Ved od roka prestal priberať stále som mu to hovorila a zrazu mu ide sledovať váhu ako nechápem proste ma dosť štve že to necháva tak ….a môže mu gastroentrolog niečo predpísať aby pribral keď ma takú váhu alebo predpísať Milieko
No, ja ako matka by som vymenila pediatra, hned. Alebo trvat na tom, ze chces gastro, bez toho by som z amb. neodusla.
To vo chce este 2t na co cakat?
Nam ked vysli pozitivne vysledky na lepok dost vysoke, tak hned mi kazala sa objednat na gastro a tam ta tiez nezoberu zo dna na den. My sme si to nastastie vybavili o tyzden, urobili odbery a zase sme cakali 3t. Na gastre dr, ze "dobre ze ste prisli tak skoro". Dr na gastre mame velmi dobru a ochotnu.
Takto sq tam dostanes o min.3 mesiace.
Jednoducho musis byt neprijemna, ved ide o tvoje dieta. Aj ked ona je doktorka, ty si matka a musis zatlacit.
Drzim palce.
Tymti mliecnim alergiam/histaminu nerozumiem ale nemoze ani toto mliecko? Je tam upravena bielkovina aj mliecny tuk.
https://www.drmax.sk/nutrilon-1-allergy-digesti...
Pozor aj na probioticke kmene, ktoré produkujú histamín alebo dokažu meniť histidín obsiahnutý v jedle na histamín, ako Lactobacillus casei, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Streptococcus thermophilus, Bacillus coagulans.
Dnes som bola zase u pediatra mali mi ráno riadne opuchol ťažko s mu dýchalo a mal zachripnuty hlas hneď mu dali injekciu proti alergií a v utorok ráno nám da výmenný lístok ale nechápem prečo ved nedostal nič miliecne ani vajíčko ani sóju ani s obsahom laktozy pediater dnes povedal že môžeme skúsiť dať nutrilon prosyneo S tím že mu dám tabletku pred vypitím aby to strávilo laktozu že tiež je tam roztiepena bielkovina že Ta bi mu vadiť nemala
Dnes som bola zase u pediatra mali mi ráno riadne opuchol ťažko s mu dýchalo a mal zachripnuty hlas hneď mu dali injekciu proti alergií a v utorok ráno nám da výmenný lístok ale nechápem prečo ved nedostal nič miliecne ani vajíčko ani sóju ani s obsahom laktozy pediater dnes povedal že môžeme skúsiť dať nutrilon prosyneo S tím že mu dám tabletku pred vypitím aby to strávilo laktozu že tiež je tam roztiepena bielkovina že Ta bi mu vadiť nemala
@aria223 pozri si skor to co som davala vyssie, mbe ho doporucili na gastre.
@aria223 pozri si skor to co som davala vyssie, mbe ho doporucili na gastre.
@anonym_3cc6d4 a sadlo vám ? My sme mali nutrilon allergy care ale bohužiaľ mali ho odmieta piť a lekár odporučil tento ale dnes sme ho nedávali pravde povediac mam aj strach ho dať lebo pri teplej to reakcii neviem čo mam čakať
Od narodenia mala nutrilon HA, nemala problem s prechodom. Allergy car je sa mi zda iba zredukovana bielkovina. Aletgy Digestive care ma obe zlozky. Ona je stale mliekova a na stastie nie moc vyberava na mliecko.
Urcite treba zacat s tym gastrom urobia podrobnejsie testy. Ked sa budes objednavat, treba tlacit na to, ze ma velmi zly stav.... nech vam da co najskorsi termin.
Od narodenia mala nutrilon HA, nemala problem s prechodom. Allergy car je sa mi zda iba zredukovana bielkovina. Aletgy Digestive care ma obe zlozky. Ona je stale mliekova a na stastie nie moc vyberava na mliecko.
Urcite treba zacat s tym gastrom urobia podrobnejsie testy. Ked sa budes objednavat, treba tlacit na to, ze ma velmi zly stav.... nech vam da co najskorsi termin.
@anonym_3cc6d4 dúfam že dá čo najskôr on ma dosť silnú alergickú reakciu dnes mu bol podaná injekcia lebo opuch neustupoval dúfam te nás čo najskôr zoberú keď budeme volať počula som že niekde sa čaká aj 3 mesiace
@anonym_3cc6d4 dúfam že dá čo najskôr on ma dosť silnú alergickú reakciu dnes mu bol podaná injekcia lebo opuch neustupoval dúfam te nás čo najskôr zoberú keď budeme volať počula som že niekde sa čaká aj 3 mesiace
@aria223 aj u nas take cakacky su. Pripadne dr. by vas mohla priamo objednat, to by urcite dali skor termin.

@aria223 ako (by) som to riesila? Vylucila som vsetky alergeny o ktorych sme vedeli. Lebo sice to "mlieko" ma menej zivin, ale to "so zivinami" mu skodi.
A to teda, moj maly ma tolko alergii ze ja som sa dnes napr skoro v obchode rozplakala levo fakt a v beznom obchode pre neho nekupim nic. Ma alergiu na kravske mlieko, vajco, soju, orechy vsetky okrem mandli, pšenicu, kukuricu, ryzu, lepok, .......................Takze on nemoze ani bezne bezlepkove muky lebo obsahuju ryzovu a kukuricnu muku. Zije zo škrobu a kokosu vlastne ...ale konecne zacal prospievat po vyluceni alergenov (aj ked nam je jasne ze je ich viac este ....)