Môže potravinová intolerancia spôsobiť kožné problémy?
Dobrý deň,
Chcela by som sa spýtať, či mal niekto takýto typ vyrážok a podarilo sa mu zbaviť sa toho, resp. Či by mi vedel niekto povedať, čo to je?
Kožná mi nepomohla, pleť mi len čistila, neriešila problém zvnútra.
Absolvovala som aj testy, kde mi vyšla intolerancia na ražnú, jačmennú, špaldovú múku a glutén, no najvyššie hodnoty som mala pri pšeničnej múke, ktorú som vyradila. Taktiež som mala zvýšené hodnoty na slepačie, morčacie mäso a bielok. S laktózou problém nebol.
Môžu tieto vyrážky súviesť s múkou, alebo ide o niečo iné?
Vyrážky mám na lícach, v T-zone veľmi rozšírené póry.😢
Ďakujem za rady.
Môžu, treba vyradiť všetko čo nemôžeš, nie len to, z čoho máš najhoršie vysledky
mozu treba par tyzdnov prisnu dietu mohlo by sa to zlepsit. deti tiez maju a ak sa vyhadzu sprisnime ju a zlepsi sa drzim palceky
Samozrejme, väčšinou sa problém čriev ukáže na koži
Áno môže. V rodine mame par prikladov
Celiakia sa prejavuje na koži napr. aj typickými vyrážkami. Keď sme s dcérou boli u koziarky kvôli vyrastku, pri prehliadke nám vraví: "ona má celiakiu". Dcéra mala na rukách "kuraciu kožu". V tom čase bola cca. polroka diagnostikovaná, mimochodom, prišli jej na to náhodne, nemala žiadne problémy. No keby sme boli skôr u tejto koziarky, vieme to skôr. Kožných príznakov je viacero, nielen keratóza.
@anonym_autor môže a môžu to byt aj hormóny. Skús levanduľovu vodu od Inna. Mne veľmi pomohla.
Áno, ja som mala extrémny problém s vyrážkami. Na alergológii mi vyšiel glutamat, farbiva, konzervanty. Úplne som zmenila jedálniček ale aj kozmetiku a upravuje sa to. Ja som mala ešte aj svrbenie hlavy a tela po určitých jedlách.
Áno, ja som mala extrémny problém s vyrážkami. Na alergológii mi vyšiel glutamat, farbiva, konzervanty. Úplne som zmenila jedálniček ale aj kozmetiku a upravuje sa to. Ja som mala ešte aj svrbenie hlavy a tela po určitých jedlách.
@anonym_be48c3 aké odbery Vám robili?
@anonym_be48c3 aké odbery Vám robili?
@danielahamar normálne u alergologicky na všetky možné potravinove intolerancie. Celiakiou,laktozu,crohnovu chorobu a neviem čo ešte , hovorila toho viac + kožný test.
Áno môžu,mne spôsobuje vyrážky na ramenách a v okolí,známej zasa červené fľaky na koži a kolegini vyrážky na tvári.
@danielahamar normálne u alergologicky na všetky možné potravinove intolerancie. Celiakiou,laktozu,crohnovu chorobu a neviem čo ešte , hovorila toho viac + kožný test.
@anonym_be48c3 aj ste niečo platila? Mne nič také neponúkla🫤
@anonym_be48c3 aj ste niečo platila? Mne nič také neponúkla🫤
@danielahamar nie. Ale pýtala sa ma na poisťovňu aj pri odberoch aj pri koznom teste, pravdepodobne inak preplácajú.
Čo sa týka odberov, asi záleží s akými ťažkosťami ste tam išli. Môj hlavný problém bol, že po nejakom jedle ma začali šialane svrbiet ruky, hlavnemedzi prstami a tvar (kde sa mi do pár hodin na tých miestach čo svrbeli vyhodili vyrážky) a svrbenie hlavy (ja som si už mesiac predtým umývala hlavu so šampónom môjho psa 🤣.
@danielahamar nie. Ale pýtala sa ma na poisťovňu aj pri odberoch aj pri koznom teste, pravdepodobne inak preplácajú.
Čo sa týka odberov, asi záleží s akými ťažkosťami ste tam išli. Môj hlavný problém bol, že po nejakom jedle ma začali šialane svrbiet ruky, hlavnemedzi prstami a tvar (kde sa mi do pár hodin na tých miestach čo svrbeli vyhodili vyrážky) a svrbenie hlavy (ja som si už mesiac predtým umývala hlavu so šampónom môjho psa 🤣.
@danielahamar
@anonym_be48c3 ani mne take neponukli, dokonca mi absolútne na žiadnej alergologii ani na koznom nechceli urobiť testy na intolerancie. Vraj to musím na gastre riešiť a oni urobia gastroskopiu a odoberu vzorku a ta bude testovaná. No ani to mi na gastroskopii neurobili takže som zbytocne išla na hadicu🤣🙈 tak som sa nasrala, vyradila som lepok a problémy prestali. Po rokoch rokucich...🙈🙏
@danielahamar
@anonym_be48c3 ani mne take neponukli, dokonca mi absolútne na žiadnej alergologii ani na koznom nechceli urobiť testy na intolerancie. Vraj to musím na gastre riešiť a oni urobia gastroskopiu a odoberu vzorku a ta bude testovaná. No ani to mi na gastroskopii neurobili takže som zbytocne išla na hadicu🤣🙈 tak som sa nasrala, vyradila som lepok a problémy prestali. Po rokoch rokucich...🙈🙏
@anonym_d967d6 zaujímavé. Tak asi mám dobrú alergologicku, je pravda že je mladá ešte ma chuť všetko riešiť možno preto 🤣
@danielahamar
@anonym_be48c3
@anonym_d967d6 moja okrem základných mi nikdy nič navyše nespraví, mám Union😔 a to tam chodím aj so svrbením, aj opuch jazyka, aj anaf.sok z mlieka. Tiež som len vylúčila čo mi robí zle

Mozu a nemusia.
Ja som mala kvoli histaminu ekzém, opuchnuté oci, zihlavku...