Porušenie Low-FODMAP diéty
Ahojte 6 7 týždňov držím low fodmap diétu malaxsom silné sibo zistené ale teda nevydržala osm uz dnes a totálne som sa opustila s jedlom sak viem ze za jeden den sa mi asi baktérie nazad nepremnozia atd ale mal niekto podobný problem ze porušil takto velmi tuto diétu. Pp. Stravovanie po ukončení diéty co ste vylúčili z jedálnička na trvalo ?
@tatiana234 Prosím vás, aké ste mali príznaky, keď vám bolo zistené sibo? Ďakujem
@livinka1111 nafukovanie extrémne, bolest brucha únava vyrážky
@livinka1111 nafukovanie extrémne, bolest brucha únava vyrážky
@tatiana234 fodmap sa odporuca drzat kratko, tak max 6 tyzdnov, tak sa nic nedeje. Normix si uzivala? Ja som po ukonceni liecby zacala jest opat vsetko.
@tatiana234 fodmap sa odporuca drzat kratko, tak max 6 tyzdnov, tak sa nic nedeje. Normix si uzivala? Ja som po ukonceni liecby zacala jest opat vsetko.
@simsalabim ano normox som užívala. Doktorka ki hovorila 3-6 mesiacov no aso pomaly začnem uz pridávať potraviny
@simsalabim ano normox som užívala. Doktorka ki hovorila 3-6 mesiacov no aso pomaly začnem uz pridávať potraviny
@tatiana234 az 3-6 mesiacov? To je zvlastne. Vsade pisu max 6-8 tyzdnov.
@tatiana234 az 3-6 mesiacov? To je zvlastne. Vsade pisu max 6-8 tyzdnov.
@simsalabim no mne sa to teda tiez zdá vela
@simsalabim no mne sa to teda tiez zdá vela
@tatiana234 podla mna naozaj netreba tak dlho.
Ja som práve vo fáze pridávania potravín, každý týždeň nejaký okruh a všetko zapisovať, čo mi robí zle. FODMAP sa drží 4-6 týždňov, popri tom Normix, viac nie je zdraviu prospešné. Ale teda tento týždeň naspäť lepok-chlieb a tiež ma nafukuje a to nemám alergiu na lepok. Dúfam, že budem môcť jesť aspoň toto, lebo tie bezlepkové potraviny sú hrozné a drahé.
@simsalabim A všetko si pohode zvládla naspäť? Išla si na to postupne a po troche?
@simsalabim A všetko si pohode zvládla naspäť? Išla si na to postupne a po troche?
@cackaa no ja som nesla postupne. A zatial sa mi nevratilo. Je to uz par rokov.
@cackaa no ja som nesla postupne. A zatial sa mi nevratilo. Je to uz par rokov.
Ja idem opatrne, ale ja jediný problém čo mám sú zapáchajúce vetry, inak mi nič nie je. Mne to spustili ATB tetracyklín. Tebe čo spustilo SIBO?
@simsalabim
Ja idem opatrne, ale ja jediný problém čo mám sú zapáchajúce vetry, inak mi nič nie je. Mne to spustili ATB tetracyklín. Tebe čo spustilo SIBO?
@simsalabim
@cackaa netusim 🤷♀️ A teraz to uz ani nevypatram, je to uz par rokov. Odvtedy som uz mala atb a jedny aj riadne dlho a zatial ok.
@cackaa netusim 🤷♀️ A teraz to uz ani nevypatram, je to uz par rokov. Odvtedy som uz mala atb a jedny aj riadne dlho a zatial ok.
@simsalabim Tak to je super, že si OK. Dúfam, že aj mne sa to podarí.

@tatiana234 Prosím vás, aké ste mali príznaky, keď vám bolo zistené sibo? Ďakujem