icon

Vrátila sa vašim deťom alergia na bielkovinu kravského mlieka?

24. feb 2026

Zeny, ktorých detičky mali ABKM. Kedy vám to zmizlo? Nevrátili sa vám po čase problémy? My už máme par mesiacov opäť zavedené mliečne výrobky a dcérka mala v stolici zase krv. Jednorazovo. Aj zase badam suché miesta na koži. Nebojte, s lekárom som diskutovala. Máme vysadiť mlieko a sledovať. Len ma reálne zaujíma, ci mal niekto takúto skúsenosť, že sa to po pár mesiacoch vrátilo.

zabka79
24. feb 2026

@anonym_autor po rocnej diete uz syn nemal priznaky po nasadeni..obmedzujeme ale nie striktne

simsalabim
24. feb 2026

@anonym_autor dcera mala vysadene mlieko 10 rokov. Alergia sa nevratila, ostala jej iba laktozova intolerancia. Uz ma 27.

anonym_d296c4
24. feb 2026

Kedy ludia pochopia, ze kravske mlieko je urcete teliatkam a nie ludom? Ok, vacsine ludi mlieko nevadi. Ale naco pchat mlieko dietatu, ktoremu to ocividne vadi, tak to nepochopim. Hlavne v dnesnej dobe, ked je x moznosti, ako ho nahradit.

iivancova
24. feb 2026
@anonym_d296c4

Kedy ludia pochopia, ze kravske mlieko je urcete teliatkam a nie ludom? Ok, vacsine ludi mlieko nevadi. Ale naco pchat mlieko dietatu, ktoremu to ocividne vadi, tak to nepochopim. Hlavne v dnesnej dobe, ked je x moznosti, ako ho nahradit.

@anonym_d296c4 Pri ABKM vadí hocijaká stopa po mlieku, a to aj sušenom napríklad v takých slaných tyčinkách. Nejde len o pitie klasického mlieka.

kacena4
24. feb 2026

syn cez 20r nevymizlo, dcera po 3 rokoch znesie mensie mnoztvo bezlaktomlieka a jogurty bez väčšej ujmy