icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

ginepra
26. nov 2017

@mooonika1975 ahoj,ani mne nechce riaditelka podpisat predatestacne... ☹,ako budes postupovat?

mooonika1975
26. nov 2017

@ginepra vysvetlím jej že ona mi to má len skontrolovať, nie má pustiť či nepustiť, platím si to sama, býva to cez víkendy , vyučovací proces neohrozim, u nás riaditeľka súhlasí, nesúhlasí štatutár, rieši sa to, lebo sme im to takto vysvetlili, čakáme na stanovisko

smesmesmejko
26. nov 2017

@moonika1975 toto kolo atestacnych robi ruzomberok v piatky a soboty,nie ako predtym cez vikendy,tak len aby Vam to nahodou neurobilo skrt cez rozpocet,ked uz teraz mate problem s riaditelkou....

kristiana22
26. nov 2017

@martinella1 dobrý deň môžem aj ja pekne poprosiť vypracované otázky k 1.atestácii? 🙂

mooonika1975
26. nov 2017

@smesmesmejko ďakujem😍

lexl
27. nov 2017

@ginepra nepotrebujete súhlas riaditeľky, ona len podpisuje správnosť údajov, to môžete ísť aj na obecný úrad na matrike s originálom a tam Vám overia a okolkuju kópiu. 🙂 známa tak bola na dvoch keďže jej to nadriadení odmietli podpísať. Atestacna skúška sa nezaraďuje do kontinuálneho ani iného plánu, je to osobný rozvoj každého človeka. Nech sa Vám darí a uspesne zvládnutie 🙂 prajem

mooonika1975
27. nov 2017

@lexl úplne skvele, s tým vyrukujem, lebo ten plán som nevedela obhájiť, viem že riaditeľka overuje len správnosť ale nevedela som reagovať na ten ich sprostý plan

lexl
27. nov 2017

@mooonika1975 skuste si to ešte bližšie naštudovať vo vyhláške http://www.epi.sk/zz/2009-445,
prípadne si preštudujte vas školsky plán kontinuálneho vzdelávania, mali by ste tam mat napísané, čo konkrétnu u vás je zahrnuté do kontinuálneho či iného vzdelavania, a podla toho môžete argumentovať u nadriadeného. prípadne nemusíte vôbec a len doložite pracovnú zmluvu, pracovné zaradenie a všetky osvedčenia o uznaní kreditov, odnesiete ich na obecný/mestsky úrad, dáte si ich overiť a pošlete sj s príhláškou a prácou na danú vysoku školu, kde si chcete atestačnú skúšku vykonať. a samozrejme, prípadne si ešte môžete zavolať na študijné oddelenie čo ešte k tomu požaduju.

ginepra
27. nov 2017

@lexl dakujem velmi pekne, vobec som netusila, ze je mozny aj tento postup.

aronko89
27. nov 2017

Dobrý večer prajem, chcem sa opýtať či už niekto z vás mal skúsenosť, že jeden posudok bol nevyhovujúci, ako ste dopadli? (1AT)

casarka
27. nov 2017

Dobry, chcem sa spytat prisla uz niekomu pozvanka na obhajobu a mali ste pracu zo SJL?

jannies15
27. nov 2017

@casarka mám prácu zo SJL, zatiaľ nič neprišlo :(

milota16
28. nov 2017

Aj ja mám prácu zo sjl a mám byť trpezliva,vraj majú toho veľa.

casarka
28. nov 2017

@milota16 odkial viete ste tam volali? Kedy asi bude termin?

fifina461
28. nov 2017

@aronko89 kamoška mala a obhájila si to.... urobila🙂

lexl
29. nov 2017

@mooonika1975 a dajte potom vedieť sko Vám to dopadlo 🙂

mooonika1975
29. nov 2017

@lexl takze u nás nám to neprešlo, stále sa oháňajú plánom vzdelávania, že sme není v pláne.....

milota16
30. nov 2017

@casarka pisala som do RK tak pani co to ma na starosti mi odpisala asi toto: áno prácu máte u nás,ale kedze som poslala v posledný den v juni som zaradena medzi poslednych ktorí tiez tak urobili. Davaju to postupne kto ako poslal. Takze mam byt trpezlivá,urcite sa ozvú.

casarka
30. nov 2017

@milota16 no neviem ci podla toho moja sestra poslala az po mne 30.6. A uz jej prisla pozvanka na obhajobu cize je to podla toho kedy recezenti opravia a prinesu. Ja som jej tiez pisala a je to tak...vraj to januara by to malo byt...

lienka011
30. nov 2017

@casarka aj mne odpísali, že až január. a nie je to podľa zákona tak, že by to malo byť do 6 mesiacov, teda najneskôr do 31.12.2017? hnevá ma ten prístup. neverím, že aj inde nemajú nástresk, ale stíhajú to. a tu sa nedodrží ani termín stanovený zákonom...

casarka
30. nov 2017

@lienka011 presne tak aj ja si to myslim malo to byt do 6.mesiacov urcite

evyka
30. nov 2017

Ahojte, som rada, že som natrafila ba tuto diskusiu. Posielala som prácu na 2. atestacnu skúšku do Ružomberka v júni a stále mi neprišla poznámka ani posudok. Už som z toho nervózna... stále čakám a nič. Je tu ešte niektorá z Vás, ktorá čaká na pozvánku?

evyka
30. nov 2017

Ach, až teraz mi zobrazilo poslednú stránku diskusie. Tak je nás viac.... Prekvapuje ma tento ich prístup, veď zákon hovorí o 6 mesiacoch.

chiara996
30. nov 2017

Neviem či je to podľa termínu odovzdania práce. ja som odovzdávala 16.6. a termín mám o pár dní. K otázkam recenzenta sa ani nejdem vyjadrovať. jeden v pohode, druhý mi vytkol toľko vecí, že to ani neviem rozchodiť ☹ a pritom bludy, s ktorými sa nestotožňujem vôbec..
Zákon je jedna vec, skutočnosť, že majú toho veľa je druhá. majú to aj oni náročné. Tiež som mala riadne nervy, keď mi nič neposielali, ale najmä preto, že som sa bála, či nebude posudok zlý. Inak by mi to bolo jedno.

evyka
30. nov 2017

Tiež mám obavy z toho, aký mám posudok. Človek nikdy nevie, na koho natrafí. Prvú atestáciu som robila v Levoči a bolo to v pohode. Aj skúška aj posudky.

evyka
30. nov 2017

@chiara996 posielala som prácu pár dni po Vás, okolo 20.6. Budem čakať ďalej... 😀 Držím Vám palce.

lexl
30. nov 2017

@mooonika1975
Ale podľa toho čo som sa Dočítala v zákonoch aj vyhlaskach a neviem ešte kde, tak atestacna skúška sa nikde nezahŕňa do žiadneho plánu vzdelávania. Oni vôbec nemusia súhlasiť, patrí to do vyššieho vzdelania niečo ako vysoká skola a to Vám nemôžu dovoliť ani zakázať, je to na rozhodnutí každého človeka. 🙂 a ako som písala vyššie, tak vôbec Vám prihlášku nemusía ani podpísať. 🙂 nedajte sa podľa mna odradiť, ak si atestáciu ešte chcete stihnúť teraz urobiť.

mooonika1975
30. nov 2017

@lexl mám to poslať bez podpisu?

mooonika1975
30. nov 2017

@lexl vraj je to kontinuálne vzdelávanie, tak áno. Tým argumentovala. Že vraj musí mať mesto pripravené peniaze na zvýšenie, keď to spravím.....bože kde to je ešte, som jej povedala, veď to trvá dlho,

miracko
30. nov 2017

@mooonika1975 áno, môže mať pravdu, vždy na začiatku školského roka sa robí plán kontinuálneho vzdelávania, kde sa plánujú všetky vzdelávania, riaditeľ musí mať predstavu o tom, kto má v pláne získať kredity alebo spraviť atestáciu, pretože mu bude musieť zvýšiť plat a s tým musí rátať. Z hľadiska toho, že vy ešte len chcete ísť na predatestačné, je to naozaj od nej nefér, pretože kým vám príde pozvánka, môže prejsť aj rok. Ja som sa prihlasovala v septembri a na atestačné som začala chodiť o rok a pol.