icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

sonusik
1. apr 2017

Dobrý deň, prosím Vás kde nájdem alebo napíšte mi ako má vyzerať prezentácia na konci predatestačného v RK (myslím presné body prezentácie)?

romanpatrik
13. apr 2017

@salome51
Áno, ide sa abecedne, ale samozrejme, ak je tam niekto, kto potrebuje ísť súrne skôr, tak s tým nieje žiadny problém. Do vnútra sme išli šiesti, hneď sme si všetci vytiahli teoretickú otázku, a potom sme išli, ako sme už chceli, podľa toho, kto už bol pripravený. Po skončení povedia hneď výsledok, netreba čakať na ostatných, takže keď doodpovedáte, môžete ísť šťastne domov...🙂

romanpatrik
13. apr 2017

@sonusik
Všetko vám príde v pozvánke na predatestačné.

casarka
20. apr 2017

Prosim cas vie niekto akou formou sa prezentovala prezentacia na konci predatestacneho? Vsetci odprezentuju na 1 termin?Existuje nejaky presny vzor ako to ma vyzerat?Dakujem

janasu
20. apr 2017

@casarka to ti poslu presne ako to ma vyzerat aj termin prezentacie, je to uplne ok 🙂

ppetulka33
29. apr 2017

@sorciera24 chela by som sa Vas spyatat, ci nahodou nemte vypracovane otazky na prvu atestacnu skusku alebo neviete mi poradit kto by mal? Dakujem 🙂.

sorciera24
29. apr 2017

@ppetulka33 nie nemam, ani som nikdy nemala, voebc to nebolo treba, ucila som sa priamo z knihy.....a hlavne so zameranim na prax

romanpatrik
29. apr 2017

@ppetulka33 otazky su velmi strucne a jasne vypracovane na zborovni, ja som sa ucila tie, a bohate to stacilo.

fifina461
29. apr 2017

aj na bazosi su,kamoska si kupila odtial...

casarka
3. máj 2017

@sorciera24 možem sa spýtať z akej knihy ste sa učili na ates.skúšku? Myslím názov? Dakujem

fifina461
3. máj 2017

@casarka ......Turek, Bajtos, Kalhous- Didaktiky....nejake odpovede su vypracovane aj na bazosi....kamoska kupovala odtial :D

sorciera24
4. máj 2017

@casarka ja z Turekovej Didaktiky....to je zaklad a je tam vsetko

casarka
5. máj 2017

@sorciera24 Dakujem

zuzanaapeter
6. máj 2017

@fifina461 a ta kamoska ich nepredava

tenty
6. máj 2017

otazky su strucne a zrozumitelne vypracovane na zborovna.sk, do vyhladavania zadajte slovo "atestacia" a uz to tam v pohode najdete ... ale ucila som sa aj z knihy, tiez Turek
ja som absolvovala atest presne pred mesiacom
prebehlo to uplne v poriadku, boli mili, ludski, zaklad bola dobre, jasne a zaujimavo spracovana prezentacia pre obhajobu prace, najma ciel prace a odpovede na otazky konzultanta a oponenta
k samotnej teoretickej casti som sa ani velmi nedostala, nakolko som si vytiahla "klasifikacia metod vyucby" a kedze s touto oblastou suvisela aj moja praca, tak mi zaratali priebezné odpovedanie na otazky pocas obhajoby ako keby do ustnej odpovede na teoreticku otazku a bolo hotovo 🙂

fifina461
6. máj 2017

@zuzanaapeter Mozem sa jej spytat, ale stacia mozno aj zo zborovne, ako hore napisali...kazdemu podla chuti :D

casarka
18. máj 2017

@tenty možem sa spýtať ako dlho ste čakali na pozvánku na atestačnú skúšku a obhajobu od odovzdania práce. Ďakujem

luciavobornikova
18. máj 2017

@tenty Prajem pekný deň, môžem sa spýtať, či ste mali aj nejakú predlohu, ako má vyzerať prezentácia? Ak by bolo možné, dala by sa poslať tá Vaša pre inšpiráciu na mail: lucia.vobornikova@gmail.com
Veľmi pekne ďakujem

zuju2
18. máj 2017

@luciavobornikova. V pozvánke presne napísali, co ma ktorý slajd obsahovať. Ja idem 1.júna

tenty
18. máj 2017

@casarka pracu som poslala k decembru 2016, pozvanka dosla v polovici marca 2017, atest bol 6. aprila

tenty
18. máj 2017

@luciavobornikova predlohu som nemala ziadnu, prezentaciu som robila podla pokynov v pozvanke
1. slide : nazov prace a moje meno plus nazov skoly, kde pracujem
2. hlavny ciel prace (ten, ktory som mala uvedeny v uvode prace) a ciastkove ulohy (postup ako som pracu pisala)
3. obsah prace
4. tu som rozobrala prakticku cast prace - aktivity, ktore som realizovala so ziakmi
5. 6. 7. fotky vystupkov praktickej casti
8. prinosy prace pre oblast teorie a praxe (hlavne body z prace som vypisala)
9. 10. odpovede na otazky recenzentov
11. dakujem za pozornost

a nehnevajte sa, ppt vam neposlem, ale ak mate este nejake otazky, kludne napiste

luciavobornikova
19. máj 2017

@tenty dakujem krasne, velmi mi to pomohlo. Hlavne ma ukludnilo to, ze poziadavky poslu v pozvanke. Este raz dakujem a prajem pekny zvysok dna

tanicka2511
21. máj 2017

Dobrý večer, chcem sa opýtať, či ste k obhajobe potrebovali aj stručnú prezentáciu práce v Power Pointe ? Ďakujem.

tanicka2511
21. máj 2017

Aha, az teraz som si vsimla predchádzajúce komentáre :D

lienka011
6. jún 2017

Dobrý deň. Aj ja sa chystám odovzdať druhú atestáciu v Ružomberku. Chcem sa vás opýtať, ako to celé prebiehalo. Robia v Ružomerku aj kontrolu originality práce, tak ako to robia na MPC? Aké sú posudky? Koho tvorí komisia? Ďakujem za každú odpoveď. 🙂

zuju2
7. jún 2017

@lienka011 Nie, nerobia originalitu, ja teraz robím 1. Pri 2. stačí rozšíriť 1.

zojka07
19. jún 2017

dobrý deň, chcem sa spýtať. Mali ste nárok aj na konzultáciu práce v RK? Ďakujem

janka257
19. jún 2017

Baby, skúsim aj tu. Určite ste tu také, čo už robili aj druhú atestaciu. Na stránke píše, že treba priložiť úradne overený doklad o prvej atestacii. Kam s tým? Notár, či staci matrika? Ako ste si to dali overiť?

fifina461
19. jún 2017

@zojka07 konzultácie iba pri 1.atestacii....

fifina461
19. jún 2017

@janka257 ...ja som si na matrike na obecnom úrade....