icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

jannies15
10. nov 2017

@sorciera24 ďakujem za odpoveď

lexl
10. nov 2017

@mikulinkaa srdečne blahoželám 🙂
Ale teraz akosi nechápem, robili ste atestáciu 1,2 pre predprimárne vzdelávanie? Posielali ste prácu v júni?
Ja stále čakám tak už asi nemusím, keďže už sú za vami... len som si myslela, že posielajú upovedomenie o tom, že je potrebné prácu prepísať či aspon niečo...

jannies15
10. nov 2017

@lexl posielajú určite, treba čakať...veď atestácie sa nerobia v jeden deň pre všetkých záujemcov (určite ich je niekoľko stoviek) .. niektorí majú za sebou, iní ešte čakajú

danielita912012
11. nov 2017

Ahojte 🙂 mám otázočku, kúskom mám problém s výberom témy na písanie 1. atestácie (SJL), nevedeli by ste mi poradiť alebo odporučiť 🙂 , viem že na stránke v RK majú okruhy, ale rada by pomohla, ďakujem

emilia64
11. nov 2017

@danielita912012 Druhý okruh,Učebné štýly ........ / Motivácia žiakov na hodine Sjal/ Motivačné aktivity v1.alebo v druhom ročníku

shannon25
11. nov 2017

@danielita912012 chces to stihnut napisat do decembra? Lebo aj ja chcem ale tiez este riesim temu.

saskijka
11. nov 2017

@shannon25 🤗 super, tak nie som sama čo ešte nezačala písať a chce to stihnúť do decembra ☺... prosím Ťa a je aj určený decembrový dátum do ktorého treba prácu odovzdať, či do 31.12.? 🙂

shannon25
11. nov 2017

@saskijka neviem ako to je. Podla mna to treba asi do konca dec.odovzdat. Myslis ze to stihame?

saskijka
11. nov 2017

@shannon25 No dúfam aj ja tak .... najhoršie je, že sa k tomu stále nemôžem dokopať, a stále to len odkladám...už pol roka... a dni len utekajú :/ ale tak musíme to dať... ;) a ty si si robila predatestačné?

jannies15
11. nov 2017

@shannon25
@saskijka
Nestačí si vybrať tému, to "niečo nové" čo v téme prinesiete vy, by ste mali aj zrealizovať na vyučovani a podľa toho napísať prácu..v závere sa dávajú aj odporúčania pre prax...

ginepra
12. nov 2017

Dievcata ty prakticka cast maju byt nejake konkretne pripravy? Ci fotky z vyucovania? Vdaka

shannon25
12. nov 2017

@saskijka Nie nerobila som predatestacne. Mam 60 kreditov.

danielita912012
12. nov 2017

@shannon25 no neviem či sa podarí do decembra, ale hlavne tému musím vyriešiť 🙂

danielita912012
12. nov 2017

@emilia64 ďakujem 🙂

13katherine13
13. nov 2017

Je tu niekto, kto má vypracované tematické okruhy k 2 atestácii??🙏

lienka011
14. nov 2017

Dievčatá, ako ste na tom? Prišli niekomu v týchto dňoch pozvánky na obhajobu? Veď už je 14.11.!!! Ak to máme stihnúť do konca decembra, tak už je najvyšší čas... A ak niekomu prišlo, koľko času ste mali od doručenia listu po obhajobu? Ďakujem za odpoveď 🙂

hadria
15. nov 2017

Ahojte kočky, ja som posielala koncom júna 2017 do RK a stále nič. Kolegyňa posielala do Levoče a už ide na obhajobu. Tak neviem, čakám. Prajem pekný deň všetkým.

lienka011
15. nov 2017

@hadria a prosím ťa, koľko času mala na prípravu? niekto tu písal, že v priebehu pár dní mali obhajobu. Keď som robila prvú na MPC, mala som mesiac času. Tu to tak logicky nebude, lebo to by nám to už muselo prísť, aby sme to stihli... Dosť som z toho nervózna...

fifina461
15. nov 2017

Mne prišlo vo štvrtok a v utorok som šla....no nervy riadne!!!

lienka011
15. nov 2017

@fifina461 a? Chceli od teba vela,ked si mala tak malo casu na pripravu,alebo to bolo v pohode?

fifina461
15. nov 2017

Normálne odpoveď teóriu a potom sa vŕtali v práci...a to som mala dosť....80% za prácu...

malapepka
16. nov 2017

@danielita912012 ja mam tiez atestacku zo sjl a velmi sa mi dobre pracovalo na temu CITATELSKA GRAMOTNOST. aj na nete na tu temu najdes vela materialu. Ja som to zacala pisat koncom novembra a v case vianoc som to posielala. Takze da sa to stihnut a to mi jeden krpec uz behal okolo, musela som pisat iba v case, ked sa dalo.

ginepra
17. nov 2017

Dievcata takze mozem si urobit atestacku aj ked uz nebudem zamestnana v skole? Konci mi prac pomer na dobu urcitu

ginepra
17. nov 2017

Teortickej casti staci 15 stran a potom 20 praktickej? A este k tej praktickej casti,co ste tam vsetko davali? Pripravu a fotky z realizacie? Ci ako sa rozobera ten priebeh vyuc. hodiny? Vdaka

lianka7
17. nov 2017

@lienka011 mne tiez este nic neprislo ☹

ginepra
17. nov 2017

@malapepka Teortickej casti staci 15 stran a potom 20 praktickej? A este k tej praktickej casti,co ste tam vsetko davali? Pripravu a fotky z realizacie? Ci ako sa rozobera ten priebeh vyuc. hodiny? Vdaka

chiara996
17. nov 2017

@lienka011
Ahojte, som rada, že som sem natrafila na niekoho s podobným rpoblémom. Ja som si robila 1. AT v MPC a 2. teraz v RK a som zhrozená z ich nezodpovedného prístupu. Neporovnateľné s MPC a ľutujem, že som nešla v MPC aj na 2jku.
Tiež som mala vyše mesiaca na prípravu, v pohodičke bez väčších stresov...
Toto nie je normálne. Odovzdávala som v júni, doteraz mi nič neprišlo, tiež mojej kolegyni do Levoče, tá už mesiac vie, že bude obhajovať 8. decmbra. Ďalšie moje kolgeyne už mali jedno predatestačné v RK a ja furt nič. A pani mi písala, že má zatiaľ len 1 posudok, druhý ešte nie a to bolo pred 3 týždňami!!!
A presne to ma štve, že to je čo za serióznosť, keď nám (náhodou) pošlú pozvanie a o 2 dni pôjdeme? To by nám mali dať spraviť za tých 129 € čo sme im zaplatili a nie nás ešte skúšať! Som riadne v strese a doteraz som bola len nešťastná, ale teraz už aj riadne naštvaná na taký prístup ☹

sorciera24
17. nov 2017

@chiara996 co? ved do decmebra je cas, ja som mala cas 3 tyzdne....a skusanie muis byt, akurat, ze to skusanie je na ozaj "priatelskej" baze...hlvne veci z praxe.....na to sa snad ani ucit entreba, ci?

chiara996
17. nov 2017

@sorciera24
Jasné, že veci z praxe sa učiť netreba 🙂 Mne skôr ide o ten princíp. Ale nikdy nevieš, na koho natrafíš. Stále je dosť takých, ktorí si vedia zgustnúť a učiteľov si pletú so študentmi.
Ja dokonca som v štádiu, že neviem ani výsledok druhého posudku. Neviem ani, či ho vôbec už majú. Ako som písala, pred 3 týždňami mi pani písala, že ho ešte nemá. A mám byť trpezlivá, vraj okamžite mi pošlú info, keď ho budú mať.
Si to porovnávam s mojou robotou, keby som ja pracovala tempom ako pán/pani titl., ktorí majú posúdiť moju prácu, kde by som teraz asi bola..
Ak by sa to nieslo v priateľskom duchu, ako píšeš, bolo by to fajn. Ale to si človek nikdy nemôže byť istý. Na skúšku by sa mal každý zodpovedne pripraviť a najmä by mal mať na to dostatok času. Minimálne 3týždne. Ja som si tu čítala aj staršie príspevky, kde ľuďom poslali pozvánku 2 dni pred termínom. No hanba celej KU! Som počula, že je tam bordel, ale že až taký...

aadulik2110
17. nov 2017

@lienka011 ja som teda robila v MPC TT a pozvánka aj s posudkami mi prišli necelé 3-4 týždne pred obhajobou.