1. atestačná skúška Ružomberku
Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.
@mikulinkaa srdečne blahoželám 🙂
Ale teraz akosi nechápem, robili ste atestáciu 1,2 pre predprimárne vzdelávanie? Posielali ste prácu v júni?
Ja stále čakám tak už asi nemusím, keďže už sú za vami... len som si myslela, že posielajú upovedomenie o tom, že je potrebné prácu prepísať či aspon niečo...
Ahojte 🙂 mám otázočku, kúskom mám problém s výberom témy na písanie 1. atestácie (SJL), nevedeli by ste mi poradiť alebo odporučiť 🙂 , viem že na stránke v RK majú okruhy, ale rada by pomohla, ďakujem
@danielita912012 Druhý okruh,Učebné štýly ........ / Motivácia žiakov na hodine Sjal/ Motivačné aktivity v1.alebo v druhom ročníku
@danielita912012 chces to stihnut napisat do decembra? Lebo aj ja chcem ale tiez este riesim temu.
Dievcata ty prakticka cast maju byt nejake konkretne pripravy? Ci fotky z vyucovania? Vdaka
@shannon25 no neviem či sa podarí do decembra, ale hlavne tému musím vyriešiť 🙂
@emilia64 ďakujem 🙂
Je tu niekto, kto má vypracované tematické okruhy k 2 atestácii??🙏
Dievčatá, ako ste na tom? Prišli niekomu v týchto dňoch pozvánky na obhajobu? Veď už je 14.11.!!! Ak to máme stihnúť do konca decembra, tak už je najvyšší čas... A ak niekomu prišlo, koľko času ste mali od doručenia listu po obhajobu? Ďakujem za odpoveď 🙂
Ahojte kočky, ja som posielala koncom júna 2017 do RK a stále nič. Kolegyňa posielala do Levoče a už ide na obhajobu. Tak neviem, čakám. Prajem pekný deň všetkým.
Mne prišlo vo štvrtok a v utorok som šla....no nervy riadne!!!
Normálne odpoveď teóriu a potom sa vŕtali v práci...a to som mala dosť....80% za prácu...
@danielita912012 ja mam tiez atestacku zo sjl a velmi sa mi dobre pracovalo na temu CITATELSKA GRAMOTNOST. aj na nete na tu temu najdes vela materialu. Ja som to zacala pisat koncom novembra a v case vianoc som to posielala. Takze da sa to stihnut a to mi jeden krpec uz behal okolo, musela som pisat iba v case, ked sa dalo.
Dievcata takze mozem si urobit atestacku aj ked uz nebudem zamestnana v skole? Konci mi prac pomer na dobu urcitu
Teortickej casti staci 15 stran a potom 20 praktickej? A este k tej praktickej casti,co ste tam vsetko davali? Pripravu a fotky z realizacie? Ci ako sa rozobera ten priebeh vyuc. hodiny? Vdaka
@lienka011
Ahojte, som rada, že som sem natrafila na niekoho s podobným rpoblémom. Ja som si robila 1. AT v MPC a 2. teraz v RK a som zhrozená z ich nezodpovedného prístupu. Neporovnateľné s MPC a ľutujem, že som nešla v MPC aj na 2jku.
Tiež som mala vyše mesiaca na prípravu, v pohodičke bez väčších stresov...
Toto nie je normálne. Odovzdávala som v júni, doteraz mi nič neprišlo, tiež mojej kolegyni do Levoče, tá už mesiac vie, že bude obhajovať 8. decmbra. Ďalšie moje kolgeyne už mali jedno predatestačné v RK a ja furt nič. A pani mi písala, že má zatiaľ len 1 posudok, druhý ešte nie a to bolo pred 3 týždňami!!!
A presne to ma štve, že to je čo za serióznosť, keď nám (náhodou) pošlú pozvanie a o 2 dni pôjdeme? To by nám mali dať spraviť za tých 129 € čo sme im zaplatili a nie nás ešte skúšať! Som riadne v strese a doteraz som bola len nešťastná, ale teraz už aj riadne naštvaná na taký prístup ☹
@chiara996 co? ved do decmebra je cas, ja som mala cas 3 tyzdne....a skusanie muis byt, akurat, ze to skusanie je na ozaj "priatelskej" baze...hlvne veci z praxe.....na to sa snad ani ucit entreba, ci?
@sorciera24
Jasné, že veci z praxe sa učiť netreba 🙂 Mne skôr ide o ten princíp. Ale nikdy nevieš, na koho natrafíš. Stále je dosť takých, ktorí si vedia zgustnúť a učiteľov si pletú so študentmi.
Ja dokonca som v štádiu, že neviem ani výsledok druhého posudku. Neviem ani, či ho vôbec už majú. Ako som písala, pred 3 týždňami mi pani písala, že ho ešte nemá. A mám byť trpezlivá, vraj okamžite mi pošlú info, keď ho budú mať.
Si to porovnávam s mojou robotou, keby som ja pracovala tempom ako pán/pani titl., ktorí majú posúdiť moju prácu, kde by som teraz asi bola..
Ak by sa to nieslo v priateľskom duchu, ako píšeš, bolo by to fajn. Ale to si človek nikdy nemôže byť istý. Na skúšku by sa mal každý zodpovedne pripraviť a najmä by mal mať na to dostatok času. Minimálne 3týždne. Ja som si tu čítala aj staršie príspevky, kde ľuďom poslali pozvánku 2 dni pred termínom. No hanba celej KU! Som počula, že je tam bordel, ale že až taký...
@lienka011 ja som teda robila v MPC TT a pozvánka aj s posudkami mi prišli necelé 3-4 týždne pred obhajobou.

@sorciera24 ďakujem za odpoveď