icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

sorciera24
17. nov 2017

@chiara996 mozno hanba,a le ten prsitup je na nezaplatenie......nikto sa k tebe nesprava ako k handre (co o nasom MPC som teda pocula len to...)....na urovni,a ko kolegovia......na posudky a obhajobu maju cas zo zakona pol roka..... a co viem, vraj maju tak vela prac, ze nestihaju, resp. LTT......keby to bolo obmedzene poctom, zas sa tu budete rozculovat, co az pristup.....
ja nemozem povedat nic zle a to som sla bez predatestacneho, odovzdavala v decembri a obhajovala az v polke maja, kym niekotri v marci.....tak asi nemozu vsetci naraz obhajovat, ze....

chiara996
17. nov 2017

@sorciera24
Ok, máš pravdu. Ale mohli by dať vedieť aspoň ten výsledok, či VÔBEC mám čakať pozvánku na obhajobu, či vôbec mám kladné oba posudky. Lebo takáto neistota je veľmi nepríjemná. Neviem vlastne ani na čom som.. Ono sa to potom už čaká pohodlnejšie, keď vieš, že ti to obaja recenzenti schválili. A človek vie, že tá pozvánka proste príde. A ak aj nedajbože náhodou nie, tak aspoň to už človek vie...
Tak len toľko teda.

jaden
17. nov 2017

Ja som 1. aj 2 robila v MPC, bez problémov, zadarmo, termíny dodržané... Sa aj čudujem, že KU má stále toľko záujemcov.

lienka011
17. nov 2017

@chiara996 asi tak!!! ja už začínam mať tiež stres, mám aj množstvo iných aktivít, stále neviem, kedy mi niečo príde a mám stres, aby sa mi to nekrylo s nejakou inou akciou. Ale zase nemôžem všetko odsúvať kvôli nim. No som zvedavá, či to všetko stihnú do konca roka...som rada, že je táto stránka, aspoň viem, že toto je asi bežný prístup v Ružomberku...

chiara996
17. nov 2017

@lienka011
Nuž veru asi je bežný. Ďakujem pekne, že by ma mali pozvať po takmer 5 mesiacoch ako písala sorciera24.
Ja som predvčerom kontaktovala tú paniu, čo mi písala pred 3 týždňami, že ešte nemá 5 mesiacoch (!) 2. posudok, a už to je neseriózne, že ani neodpovedala. Teraz som pochopila, že už sama na to zrejme nemá nervy, lebo predpokladám, že som neni jediná, ktorá jej písala mail a volala.
Na taký prístup som nebola zvyknutá ani na výške ani v MPC. Som zvedavá, ako sa to vyvinie a najmä kedy.
A ešte tak na okraj - za to predatestačné som už spomenula, že som dala 129 ečiek a absolútne, ale že absolútne nič nové mi to nedalo. Všetky potrebné veci som čerpala z 1. AT z MPC. Tam to bola jedna báseň.
Sa sama sebe čudujem, že som šla do RK. Ale to len preto, že som mala skorší termín začatia než v MPC. A pritom keby som v MPC, už to mám za sebou, som si istá.
Tak si držme palce. Pozdravujem.

nikol11
18. nov 2017

Ahojte, tie, čo ste vypisovali žiadosť o Edukačnú prípravu na vykonanie prvej atestácie, poraďte mi, čo ste písali do kolonky Pracovné zaradenie. Ďakujem.

kika1441
19. nov 2017

zenicky, netrápte sa. mne prišla pozvánka v piatok a v stredu som mala obhajobu ;) majú čas. aj keby ste neuspeli, aj tak vám príde výsledok. nestresujte ;) keby ste videli tie haldy papierov ;/ ale neohajujem ich. znamemu prisla v pondelok na stredu ;)

84lenulka
19. nov 2017

Ahojte dievčatá, robil si niekto 1.atestačnú prácu z matiky, zo slovenského jazyka alebo telesnej? A bol by taky ochotný mi ju poslať ako by to malo vyzerať? Čo všetko tam ma byť? Sa inšpirovať, nech ma to nakopne. Veľmi by ste mi pomoholi. Za každú odpoveď vám veľmi ďakujem

84lenulka
19. nov 2017

Ahojte dievčatá, nerobila niektorá z vás 1.atestačnú prácu z matiky, slovenského jazyka, alebo telesnej? Na 1. stupni? A nebola by taka ochotná mi ju poslať na inšpiráciu, aby ma to nakoplo, čo všetko tam ma byt v tej práci, a ako ma vyzerať? Veľmi by ste mi pomohli, za každú odpoveď vám vopred ďakujem

nikol11
22. nov 2017

Prosím Vás, ak sa na edukačnú prípravu prihlásim teraz do konca decembra, kedy približne budem mať samotnú atestačnú skúšku? Ďakujem.

martinella1
22. nov 2017

No baby,pre mna vcelku nepochopitelne,kedze ja som 1. aj 2.robila v Levoci na KU,po odoslani prace som do 2-3 mesiacov uz mala aj po obhajobe,bez nejakych vacsich problemov,s mnozstvom materialov k uceniu

monya13
23. nov 2017

@martinella1 bolo to tam v pohode? Studovala som tam pred 3 rokmi....mozno aj ja by som to skysila tam...mali ste aj predatestacku?

martinella1
23. nov 2017

@monya13 bolo to tam uplne v pohode,pri 1 som mala aj predatestacne,pri dvojke nie

katinkah
25. nov 2017

@maajka83 ahoj maajka 😊 pripravujem sa na 1.atestáciu a chcela by som Ťa poprosiť, ak Ti to nerobí problém, či by si mi neposlala vypracované otázky na obhajobu, bola by som Ti veľmi vďačná 😉 môj email je: katarina.havrilova@azet.sk. Vopred ďakujem. Katka

jannies15
25. nov 2017

@katinkah Dobrý deň, ak môžem vedieť, koľko dní pred termínom Vám prišlo vyjadrenie? Ja ešte stále čakám...

mooonika1975
25. nov 2017

Baby nechce sa mi to celé čítať, chcem sa spýtať, mám 30 kreditov, zhruba za týždeň mi príde osvedčenie, chcem ísť Aj na atestácie, môžem zatiaľ zaniesť na mzdové kredity nech mi ich platia,? A potom ich použijem pri atestácii? Zatiaľ idem len na to predatestacne. A ešte prosím, o koľko sa mi zvýši plat tou atestáciou? Ďakujem

martinella1
25. nov 2017

@mooonika1975 kredity odnes čím skôr, platia ti až do dňa, kedy spravíš 1. resp. 2. atestáciu. Za 30 kreditov sa ti zvýši plat 6%, za 60 kreditov 12%

mooonika1975
25. nov 2017

@martinella1 dakujem❤

danielita912012
25. nov 2017

Ak by som si teraz podala prihlášku na predatestacne vzdelávanie v Ružomberku, kedy by sa mohlo začať??? Ďakujem za info.

jannies15
25. nov 2017

@danielita912012 kolegyňa čakala rok, kvôli veľkému množstvu záujemcov

nikol11
25. nov 2017

@danielita912012 Ja som si podávala tento týždeň, aj som do RK volala, spomínali, že zatiaľ berú prihlášky, edukačná príprava má začať v januári, tak dúfam, že to aj tak bude...

danielita912012
25. nov 2017

@nikol11 veľmi pekne ďakujem za info, tiež si chcem podať a poslať teraz, ďakujem ešte raz

nikol11
25. nov 2017

Nie je za čo, možno sa teda v RK uvidíme... 🙂

danielita912012
25. nov 2017

@nikol11 áno, možno ;) a ešte pre upresnenie, podávali ste na prvú alebo druhu predatestacnu prípravu??? Ja zatiaľ prvú ;)

nikol11
25. nov 2017

@danielita912012 Ja tiež na prvú...

mooonika1975
26. nov 2017

@danielita912012 aj my sme si teraz dali, len nám to nechcú schváliť, ani riaditeľka ani statutar

mooonika1975
26. nov 2017

@nikol11 jeeej to sa stretneme, my ideme tiez

nikol11
26. nov 2017

@mooonika1975 Tak sa stretneme, ale bez podpisu riaditeľky to nejde, či? Aký Vám uviedla dôvod?

mooonika1975
26. nov 2017

@nikol11 žiadny, vraj nie sme v pláne ročnom na vzdelávanie....

chiara996
26. nov 2017

Ahojte, tie, ktoré ste robili 2. atestáciu v Ružomberku, neviete náhodou, prosím, či ten, ktorý vám robí posudok, je bezpodmienečne aj na atestačnej skúške? Resp. či v komisii nemusia byť tí, ktorí prácu posudzovali, alebo štandardne bývajú.
Vďaka.