icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

lexl
5. dec 2017

@jannies15 vyborne, tak to stihnete ešte aj druhu 🙂 kým budete na materskej 🙂. Počítam teda s tým, že tuto už budete mat v kapse sko sa hovorí.

jannies15
5. dec 2017

@lexl haha, nie som si tým až taká istá a druhú určite nie, treba tam výskum, nejaké porovnanie v praxi a nie som z tých, ktorí si vymýšľajú 😀 budem veľmi spokojná s jednou 😀
Dajte vedieť, ked už konečne príde vyjadrenie. Už nemajú veľa času ...

beruska1311
5. dec 2017

Dievcata, chcem pisat atestacnu pracu, a neviem sa odrazit. Stiahla som si vzor, ale mam nejasno v obsahu. Staci to standardne ako diplomovky? Treba tam nieco extra? Na stranke skoly su len okruhy, treba vybrat okruh a vymysliet konkretnu temu? Dakujem za odpoved.

jankake17
6. dec 2017

@casarka ja som tiez mala pracu zo sj a tiez cakaam, uz by mohli poslat.

miracko
6. dec 2017

@beruska1311 Musíš si vybrať nejakú tému - vymyslieť, niečo čo by si chcela priniesť/vyskúšať vo vyučovaní. Napr. nejakú metódu - napíšeš to teoreticky + prakticky - čo si v skutočnosti robila, ako si to so žiakmi urobila - nakoniec to zhodnotíš, či to bolo dobré alebo nie, čo vyšlo a nevyšlo - to sú vlastne odporúčania pre prax - čo by si odporučila iným ako to robiť, čoho sa vyvarovať a pod. + do príloh môžeš dať nejaké pracovné listy alebo niečo konkrétne čo si s tými žiakmi robila

milota16
6. dec 2017

Aj ja čakám zo sjl.

casarka
6. dec 2017

@milota16 potom sa ozvite ak by vam nieco prislo dakujem

beruska1311
6. dec 2017

@miracko Dakujem velmi pekne, uz mam konkretnejsiu predstavu 🙂

milli451976
7. dec 2017

No ja len že kolegyňa posielala prácu teraz v septembri do Levoči a už jej prišlo na obhajobu do Ružomberku, tak neviem ako to tam majú zadelené no viditeľne nestíhajú a nás zbytočne stresujú, kamarát ma známu na pfku v Ružomberku a podľa jej info budú posielať pozvánky až do januára🤐😠

jannies15
7. dec 2017

Dnes mi prišla pozvánka na obhajobu 16.12.

mischel211
7. dec 2017

@jannies15 mozem sa opytat z coho ste pisali pracu? Dakujem

milota16
7. dec 2017

@casarka ok napíšem

milota16
7. dec 2017

@jannies15 a mozem sa opýtať kedy ste to posielala? Ja 30.6.2017 tak sa hádam dockam

jannies15
7. dec 2017

Posielala som 23.6. zo SJL. Na posudkoch bol dátum z prvej polovice novembra, pozvánka s posudkami prišla dnes.

milota16
7. dec 2017

@jannies15 tiež mám sjl a ďakujem za odpoveď. Držím palce na skúške.

casarka
8. dec 2017

@jannies15 a kedy mate skusky?

casarka
8. dec 2017

@casarka a mozem sa spytat z coho sa pripravujete na skusky?

miracko
8. dec 2017

Ahojte dievčatá, potrebujem súrne radu, ak chcem prácu zviazať do pevných dosiek, nie do hrebeňovky aký má byť odskok od kraja strany aby mi nepožulo text ? Stačí tri centimetre či menej ?

kika1441
9. dec 2017

@miracko mne sa zdá že 3.5cm aby bola úprava textu.

miracko
9. dec 2017

@kika1441 Ďakujem

jankanelka
10. dec 2017

Idete niektora na 1.atestaciu v stredu do RK?

jankanelka
10. dec 2017

@tmarky1 ahoj,mozem sa spytat,ako ti dopadla 1. atestacia v RK? Este sa chcem spytat,odkial si mala tie otazky,co si dala v uvode temy,lebo ja mam uplne ine... Vdaka

jankanelka
10. dec 2017

@tmarky1 az teraz som si vsimla,ze je to prispevok z roku 2015,tak nic 🙂

lexl
10. dec 2017

@jankanelka pôvodný príspevok je z 2015, sle už je aktualizovaná diskusia na tento december 🙂

milota16
11. dec 2017

Mám otázku,dal si niekto námahu a má vypracované otázky? A bude mi ochotný poslať? milota1@atlas.sk ĎAKUJEM ♥
TEMATICKÉ OKRUHY PRE PRVÚ ATESTÁCIU
1. Klasifikácia metód výučby
2. Všeobecnodidaktické metódy
3. Klasifikácia metód založená na teóriách učenia
4. Organizačné formy vyučovacieho procesu
5. Didaktické zásady – aspoň tri zásady podrobnejšie vysvetliť
6. Osobnosť učiteľa – typológia, vyučovacie štýly
7. Učebné pomôcky – funkcie a požiadavky kladené na učebné pomôcky
8. Materiálne didaktické prostriedky
9. Kurikulum, štandardy
10. Skúšanie a hodnotenie
11. Ciele vyučovacieho procesu
12. Učebné štýly
13. Učebné zručnosti
14. Projektovanie vyučovacieho procesu
15. Vyberte aspoň tri moderné koncepcie vyučovacieho procesu a podrobne ich vysvetlite

tatiana987
11. dec 2017

Dobry den,chcela by som sa opytat je tu niekto,kto pisal 1.atestacnu pracu pocas materskej dovolenky,ked mu ale skoncila zmluva u zamestnavatela? Na predatestacnom som bola,nepotrebovala som ziadne potvrdenie zo skoly len som tam napisl ze som na materskej a teraz mam odovzdat atestacku a pise sa tam pracovisko autora a ta pani z ruzomberka mi odpisal ze to teda nemozem robit ked som neni zamestnana!!!! Nerozumiem ko som mohla potom chodit na predatestacne!!!!

aronko89
11. dec 2017

@lexl obhajila som to ;)

milota16
11. dec 2017

@aronko89 Gratulujem, a kde v RK ?

jankanelka
11. dec 2017

@milota16 vsetky otazky su vypracovane na zborovni,ja som si ich este doplnila z Turekovej Didaktiky podla seba, nieco zmenila, vyhodila atd. Kedy mate obhajobu?

aronko89
11. dec 2017

áno v RK 🙂