1. atestačná skúška Ružomberku
Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.
Dievcata, chcem pisat atestacnu pracu, a neviem sa odrazit. Stiahla som si vzor, ale mam nejasno v obsahu. Staci to standardne ako diplomovky? Treba tam nieco extra? Na stranke skoly su len okruhy, treba vybrat okruh a vymysliet konkretnu temu? Dakujem za odpoved.
@beruska1311 Musíš si vybrať nejakú tému - vymyslieť, niečo čo by si chcela priniesť/vyskúšať vo vyučovaní. Napr. nejakú metódu - napíšeš to teoreticky + prakticky - čo si v skutočnosti robila, ako si to so žiakmi urobila - nakoniec to zhodnotíš, či to bolo dobré alebo nie, čo vyšlo a nevyšlo - to sú vlastne odporúčania pre prax - čo by si odporučila iným ako to robiť, čoho sa vyvarovať a pod. + do príloh môžeš dať nejaké pracovné listy alebo niečo konkrétne čo si s tými žiakmi robila
Aj ja čakám zo sjl.
@miracko Dakujem velmi pekne, uz mam konkretnejsiu predstavu 🙂
No ja len že kolegyňa posielala prácu teraz v septembri do Levoči a už jej prišlo na obhajobu do Ružomberku, tak neviem ako to tam majú zadelené no viditeľne nestíhajú a nás zbytočne stresujú, kamarát ma známu na pfku v Ružomberku a podľa jej info budú posielať pozvánky až do januára🤐😠
Dnes mi prišla pozvánka na obhajobu 16.12.
@jannies15 mozem sa opytat z coho ste pisali pracu? Dakujem
Posielala som 23.6. zo SJL. Na posudkoch bol dátum z prvej polovice novembra, pozvánka s posudkami prišla dnes.
Ahojte dievčatá, potrebujem súrne radu, ak chcem prácu zviazať do pevných dosiek, nie do hrebeňovky aký má byť odskok od kraja strany aby mi nepožulo text ? Stačí tri centimetre či menej ?
Idete niektora na 1.atestaciu v stredu do RK?
@tmarky1 ahoj,mozem sa spytat,ako ti dopadla 1. atestacia v RK? Este sa chcem spytat,odkial si mala tie otazky,co si dala v uvode temy,lebo ja mam uplne ine... Vdaka
@tmarky1 az teraz som si vsimla,ze je to prispevok z roku 2015,tak nic 🙂
@jankanelka pôvodný príspevok je z 2015, sle už je aktualizovaná diskusia na tento december 🙂
Mám otázku,dal si niekto námahu a má vypracované otázky? A bude mi ochotný poslať? milota1@atlas.sk ĎAKUJEM ♥
TEMATICKÉ OKRUHY PRE PRVÚ ATESTÁCIU
1. Klasifikácia metód výučby
2. Všeobecnodidaktické metódy
3. Klasifikácia metód založená na teóriách učenia
4. Organizačné formy vyučovacieho procesu
5. Didaktické zásady – aspoň tri zásady podrobnejšie vysvetliť
6. Osobnosť učiteľa – typológia, vyučovacie štýly
7. Učebné pomôcky – funkcie a požiadavky kladené na učebné pomôcky
8. Materiálne didaktické prostriedky
9. Kurikulum, štandardy
10. Skúšanie a hodnotenie
11. Ciele vyučovacieho procesu
12. Učebné štýly
13. Učebné zručnosti
14. Projektovanie vyučovacieho procesu
15. Vyberte aspoň tri moderné koncepcie vyučovacieho procesu a podrobne ich vysvetlite
Dobry den,chcela by som sa opytat je tu niekto,kto pisal 1.atestacnu pracu pocas materskej dovolenky,ked mu ale skoncila zmluva u zamestnavatela? Na predatestacnom som bola,nepotrebovala som ziadne potvrdenie zo skoly len som tam napisl ze som na materskej a teraz mam odovzdat atestacku a pise sa tam pracovisko autora a ta pani z ruzomberka mi odpisal ze to teda nemozem robit ked som neni zamestnana!!!! Nerozumiem ko som mohla potom chodit na predatestacne!!!!
@milota16 vsetky otazky su vypracovane na zborovni,ja som si ich este doplnila z Turekovej Didaktiky podla seba, nieco zmenila, vyhodila atd. Kedy mate obhajobu?
áno v RK 🙂

@jannies15 vyborne, tak to stihnete ešte aj druhu 🙂 kým budete na materskej 🙂. Počítam teda s tým, že tuto už budete mat v kapse sko sa hovorí.