icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

fineta
24. apr 2018

@enat nie, ziadne %. Len na oboch je napisane, ze odporuca sa k obhajobe.

tina_po
24. apr 2018

@fineta no ja mam percenta 97% a 94%..... a po 3 otazky od kazdeho oponenta.... len sa zacat ucit tie otazky...na zborovni je niekolko vypracovani, aj Didaktiku mam vlastnu /Turek/....len nie vsetky otazky su tam pravdepodobne vypracovane .... /nasla som aj didaktiku od Draveckeho na internete v pdf/....

enat
24. apr 2018

@tina_po nad tymi otazkami sa veľmi netrap.....

tina_po
24. apr 2018

@enat Dakujem za radu.... len ja som z tych zodpovednych....

mima177
24. apr 2018

Prosim Vas, a ak mam napisane, ze odporuca sa k obhajobe, ale castokrat je spomenute, ze odporuca sa prepracovat ciel prace, doplnit zdroje.. to mam prist na obhajobu s prerobenou pracou?

tina_po
25. apr 2018

@mima177 Pravdepodobne nie prerobenou pracou - len vypracovane nastolene otazky v ppt prezentacii - ten ciel a zdroje.... Ja by som to tak urobila /je to tazke pisat bez konzultanta.../

enat
25. apr 2018

@mima177 ...tak do prezentácie napíšeš svoje opravy

Hlavný cieľ práce : .... a napíš nový....do dalsieho slidu odpoved na dalsiu ich otazku...atd.

fineta
25. apr 2018

@tina_po vidis, preco ich ja nemam uvedene... zahada.. idem na skusku do TN a mam po dve otazky od kazdeho oponenta. Atestacku robim z odbornych ekonom. predmetov

cathka
25. apr 2018

@miracko Ja som posielala uplne na poslednu chvilu po vianociach🙂 prosim ta keby ti prisla pozvanka, napis mi tu

enat
25. apr 2018

@fineta Tak ty nie si Rk ?

ika72
25. apr 2018

..žienky tie čo chodia na 2.AP a máte stretnutie 5.5. bol by myslíte problém keby tam prišla i kolegyňa ktorá ma mať stretnutie na 4.5. ale jej to nevyhovuje?

drakvak
25. apr 2018

@ika72 Prísť môže, ale nebude v zoznamoch, takže účasť sa jej rátať zrejme nebude... 2 absencie môžu byť, takže nemusí chodiť vôbec, ak jej 4.5. nevyhovuje

miracko
26. apr 2018

@cathka Veď aj ja, tesne pred Vianocami

miracko
26. apr 2018

@cathka ale napíšem určite

zuzanadeb
Autor odpoveď zmazal
silvik27
28. apr 2018

Ja

enat
29. apr 2018

Dievčatá, kde ste našli prihlášku na preadatestačné vzd.na 2,atestáciu ?

84lenulka
29. apr 2018

Dobrý večer, prosím vas, píšem atestačnú prácu a potrebovala by som pomôcť, ktorá dobrá duša by poslala jednu prípravu z matematiky- konkrétne didaktické hry na hodine matematiky ako to ma spravované myslím štruktúru a tak.. Veľmi by mi to pomohlo.
Dakujem krásne pekný večer

zidulka1
2. máj 2018

Dobrý deň. Chcela by som informovať ohľadom prvej atestačnej v Ružomberku. Skúšajú všetky okruhy alebo len tej čo som mala na žiadostí. A ak by mal niekto vypracované otázky a chcel by ich posunúť dalej, bola by som mu veľmi povdačná. Dakujem Katka tothovakatka24@gmail.com

zidulka1
2. máj 2018

@tmarky1
Dobrý deň. Mohla by som Vás poprosiť ,či by ste mi nemohla posunúť vypracované otázky na 1. atestačnú do Ružomberka? Mám ju o 10 dní. Dakujem Katka
tothovakatka24@gmail.com

fifina461
3. máj 2018

@zidulka1...odpovede najdete na zborovni alebo na bazosi....

pimpa
3. máj 2018

chcem sa vas opytat, ci je vobec mozne dostat sa k otazkam poradenstvo v oblasti sociálneho vývinu. Alebo aspoň k literatúte z coho si to vypracovat? Nie je nic ani na zborovni, ani na bazosi. Vsetko len pre ucitelov. vdaka

rebesita
Autor odpoveď zmazal
majinka85
6. máj 2018

@rebesita to by som aj ja privitala 😃

nikol11
6. máj 2018

Presné pokyny na vypracovanie prezentácie Vám prídu v obálke s pozvánkou na ukončenie predatestacneho vzdelávania - to by malo byť koncom mája - začiatkom júna .....

rebesita
Autor odpoveď zmazal
lentilka46
7. máj 2018

@pimpa to by zaujimalo aj mna..zatial nemam ziadne info k tomu

prxman
7. máj 2018

Dobry den,
chcel by som poznat nazov ucebnej metody, kde ziakovi zadam ulohu, ktora bude mat chyby a ziak pri odhalovani a oprave chyb sam dospeje k potrebnym vedomostiam. Napriklad sa mu ukaze clanok s chybami a on ich musi najst a opravit. Alebo mu ukazem kod/program a on musi najst zle casti resp. ich doplnit.

Dakujem

mirien22
8. máj 2018

Absolvoval tu niekto predatestacne vzdelávanie v RK? Ako dlho to trvá? Robí sa hneď potom atestacia? Či mam čas sa prihlásiť? Lebo len som začala písať prácu. Ďakujem za info ☺️

drakvak
8. máj 2018

@mirien22 Trvá to cca 2 mesiace a prácu môžete odovzdať až potom ako dostanete osvedčenie o absolvovaní predatestačného vzdelávania, najbližšie sa bude otvárať v jeseni, ak stihnete to osvedčenie dostať poštou do decembra, tak môžete prácu poslať k uzávierke 31.12.2018, ak nie, tak až k ďalšej uzávierke 30.6.2019. To osvedčenie musí byť prilože k práci. Ak máte k dispozícii 60 kreditov, tak Vám netreba predatestačné vzdelávanie ani to osvedčenie...