1. atestačná skúška Ružomberku
Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.
Ja tiež čakám na predatestacne vzdelanie na 2, prihlášku som posielala ešte v apríli a nič...
@elisadavinci ...o aj moja kolegyna .....a už niečo prišlo ?
@zuzanaapeter ahoj, volali ste do Ružomberka nakoniec? ja som tiež posielala posledný junový týžden...
@enat nie
@susanne6 áno volala a vraj je nad 600 tak mám byť trpezlivá a oni nás budú kontaktovať
@zuzanaapeter hm,len ja som počula, že po decembri sa už budu obhajoby atestačnej práce menit...tak neviem
@asined31 Dobrý deň, prosím Vás kedy ste dostali pozvánku na predatestačné vzdelávanie? Ja som poslala a zatiaľ mi nič neprišlo.
@susanne6 áno aj ja som to počula. Ale vraj nás sa týka všetko ako doteraz teda po starom. Lebo to sa bude týkať až tých ktorí odovzdajú v tomto decembri.
@zuzanaapeter ufff,tak teda trochu som si vydychla. Ale aj tak by som to chcela mat z krku este do noveho roka. Predsa len,od januara potom to navysenie 10% by islo uz z vyssej platovej triedy ešte 😉
Ahojte, kto ukončil predatestačné k 1. atestácii? Chcela by som sa niečo opýtať. Ďakujem.
@zuzanaapeter a viete aj, že aké zmeny sa chystajú a či už sú oficiálne schválené? Ďakujem 🙂
@mirien22 mne to hovorila kamarátka že zmeny sa týkajú tých ktorí odovzdajú prácu v decembri. Ale podrobnosti neviem ja som na materskej
@zuzanaapeter ja som tiež a prácu budem odovzdávať v decembri, tak preto ma to zaujíma. Ale ďakujem za odpoved, skusim zistiť 🙂
Ahojte, mám pár otázok, lebo som čítala aj tu, aj inde na nete ohľadom 1. atestačnej skúšky v RK a už fakt neviem, že kde je pravda. Tak mi to, prosím, nejaká dobrá dušička objasnite, či to správne chápem: mám 60 kreditov, takže to chcem bez toho predatestačného. Lenže to si asi len tak ja nepoviem a nepošlem im to rovno s prácou, že tu máte, či? Nie je potrebné najskôr poslať prihlášku a tam uviesť, že je dostatok kreditov a potom do dvoch rokov napísať prácu a ísť obhájiť? A kde sa uvádza, či chcem tú prvú atestačku viazať na ZŠ alebo SŠ - či to vyplýva z toho, kde som zamestnaná, resp. na čo je práca zmeraná?A k práci - tak je či nie je potrebný konzultant a musí byť z RK? A musím byť zamestnancom školy konkrétnej, pretože ja som na predĺženej rodičovskej a to neviem, či môže byť... Ďakujem vopred za všetky odpovede, mám v tom hokej už. Čím viac čítam, tým viac sa v tom strácam...
@uriva Ak nevadí budem tykať... ak máš 60 kreditov potrebuješ len napísať prácu a môžeš ju poslať rovno do RK, nepotrebuješ konzultatna, nepotrebuješ predatestačné a myslím, že či si na MDa alebo kde to nie je vôbec rozhodujúce. Pozri si na ich stránke všetko čo k tej práci musí byť - platí sa tam nejakých 38 či 36 eur nejaký poplatok + prihláška + práca 2x + aj na cd. Tam to všetko nájdeš. Ja som takto - napísala, poslala a do polroka ma pozvali na obhajobu a už ju mám za sebou
Dobry den, dievcata, prosim vas o par info... Da sa este prihlasit na predatestacne k 1. atest. do RK? Dokedy vzdelavanie trva? Do decembra? Prosim vas, za ako dlho posielaju osvedcenie o ukonceni? Dakujem velmi pekne 😉😘
@ginepra prihlásiť sa už asi nedá, keďže už posielali rozpis hodin, ale treba sa skúsiť opýtať priamo ich, či by nezobrali ešte žiadosť. Trvá do 9.11. Sú to 4 stretnutia (3 v piatok a 1 v sobotu). Sú týždeň po sebe od 12.10.-9.11. S tým, že jeden týždeň, kde sú dušičky, tak tam vyučovanie nie je. Kedy potom pošlú osvedčenie, tak to netuším, ale snáď do konca roka to zvládnu

@enat na prvu ako odborny