1. atestačná skúška Ružomberku
Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.
Aj mne konečne prišla pozvánka na 18.2. 🙂 Prácu z ANJ som poslala 30.6.2019 a bolo to dlhéééé čakanie, ale konečne už aj ja pôjdem. 🙂
@veronika1198 Ja som obhajovala dnes. Tiež som nemala pozorovacie hárky. Aj mi to vytkli, že som to tam mala mať, že preto som mala menšie hodnotenie. Ale boli v pohode, povedala som, čo sa ma pýtali z praxe.
@milus66 akú ste mala tému a ako ste odôvodnili ze ste ich nepoužili?
@renicka21 MS aktivity na rozvíjanie pozornosti v skupine deti predškolského veku
@milus66 ja som mala v práci pozorovacie hárky, pozorovala som správanie detí počas kooperatívnych aktivít...ale pozorovací hárok som si urobila sama ako som si myslela, tak sa bojím, či ma nezdrbú, prípadne na niečom nechytia....v podstate sa to dalo urobiť aj cez dotazník MCI, ten je štandardizovaný, ale nechcela som ist pri prvej atestacii až do niečoho takého, ale podľa recenzie od T.J. som asi aj mala 🙂 nevadí...aké ste mali hodnotenia, ked Vám vytkli ten hárok a v pohode sa dalo všetko obhájiť? Boli v pohode?
@veronika1198 no oni sa vás určite budú pýtať, že ako ste to odmerali...to čo v práci ponúkate...nestačí len reflexie, oni chcú to niečim odmerať, čiže ten stav na začiatku, zavedenie nejakej vašej "veci" a potom na konci meranie a povedať, na čo ste prišli, čo sa zmenilo a podobne.
@veronika1198 povedala som, že som si myslela, že ich stačí priniesť na obhajobu. Zabudla som ich tam priložiť do príloh
@milus66 ak by vám to nevadilo, poprosím poslať ako ste to teda spísali a obhájili.
dievcence ja idem teraz vo stvrtok...prosim vas neboli by ste niektora ochotna mi preposlat vasu prezentaciu? hlavne tie co uz to mate uspesne za sebou...trosku mam zmatok v tom ako to ma byt...dakujem
ja som bola už minulý utorok, celé to bolo úplne v pohode, boli tam len dvaja "skúšajúci". Pri všetkých, čo sme tam boli, kládli dôraz na aktívne slovesá, hlavne v cieli práce. Po prezentácii, ktorá bola veľmi veľmi stručne prejdená, som začala odpovedať na teoretickú otázku. Povedala som jedno súvetie a zastavili ma, že stačí 🙂
ahojte dievčatá, chcem vás poprosiť, či by ste mi niektorá neposlala, čo má obsahovať prezentácia 2. atestácie.... chcela by som si pomaly nachystať prezentáciu, potrebujem len tie body, ďakujem veľmi pekne.
@stevulka115 dakujem velmi pekne to je uplne totozne s bodmi prvej atestacie?Myslela som ze pri 2.atestacke budu chciet ine, dakujem za ochotu
Dievcata,kedy ste odosielali pracu.ja koncom juna a stale nic. Neviem,ci mam este cakat,ci radsej zavolat. Je tu este niekto taky?
@jov Ja som odovzdala koncom augusta a tiez este nic.

@kissiska ja som nedávala žiadne pozorovacie hárky ani vyhodnotenie. Pri bakalárskej práci stačilo napísať pozorovanie a moje zistenia a teraz mi to vytkli takže neviem ako obhajim