icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

3vladka
15. feb 2020

dobrý večer, idem na obhajobu 1.AP tento týždeň.... mám opraviť cieľ a nemám tušenia, ako :( Ostatné otázky recenzentiek akotak zvládnem, ale toto netuším - vie niekto pomôcť?

matka2501
15. feb 2020

@3vladka hl.ciel ako aj ciastkove musia byt v neurcitku. Na toto si potrpia. Pri ciastkovych cieloch by ste mali pouzit navrhnut....
Overit.......
Aplikovat....

3vladka
16. feb 2020

@matka2501 ďakujem za odpoveď. 🙂 Hlavný cieľ je myslím dobrý, lebo otázka patrí k vete .... "s cieľom overiť aktivizujúcu úlohu ........ a ukázať jej vplyv na rozvoj sociálnych a komunikačných kompetencií." ......... A mám preformulovať cieľ, s tým, že: ktoré údaje preukazujú, že sa zvýšila aktivita a rozvinuli kompetencie.... Je to 1.AP, žiadne merania som nerobila, tj žiadne také údaje tam nemám. Fakt neviem.

martina1851
16. feb 2020

@milus66 veľmi pekne ďakujem, veľká pomoc, a náhodou nemáte aj vypracované otázky k druhej atestácií? S pozdravom a želaním všetkého dobrého, hlavne veľa zdravia praje Martina

matka2501
16. feb 2020

@3vladka no ved pri 1.sa nerobia ziadne merania...neviem co mate v praktickrj casti..ak tam mate nejake didakticke ulohy pre ziakov tak by som volila ciel ze na zaklade navrhnutych didaktickych hier zvysit u ziakov....

kissiska
16. feb 2020

@milus66 ďakujem, bola som už 😊a áno stačilo cieľ, čiastkové ciele a dve vety z vytiahnutej otázky a odchod

kissiska
16. feb 2020

@3vladka oni chcú aj pri 1.AP nejaký nástroj, čím ste merali to zvýšenie... čiže ako ste zistili ten vplyv... napríklad na začiatku ste im dali test, potom ste zaviedli tie aktivizujuce úlohy a potom zase test... alebo pracovné listy ak máte v práci...toto chcú, ako ste odmerali tú zmenu...

kissiska
16. feb 2020

@matka2501 ak by dala, že na základe hier zvýšiť...tak ako zistila, že sa zvýšilo niečo u žiakov...ako to overila?? Čiže test, dotazník, pozorovací hárok, pracovný list??

milus66
16. feb 2020

@martina1851 pozriem.

3vladka
16. feb 2020

@kissiska no áno, lenže AKÝ... Turek uvádza, že " v súvislosti s kľuč. kompetenciami nie je jasné ani overené, ako ich efektívne rozvíjať a nikto zatiaľ nevie, ako ich v masovom meradle merať a hodnotiť" ... to sa týka rozvoja soc. a komun. kompetencií. Mám metodiku vyuč. hodín s využitím hier... hlavný cieľ je toto - navrhnúť metodiky... Tú "zlú" vetu tam mám veľmi nešťastne napísanú a neviem, ako si s tým poradiť... Len na základe pozorovania pri skupin. práci môžem usúdiť vyššiu aktivitu žiakov oproti žiakom inej triedy počas hodín, meranie nemám žiadne.

kissiska
17. feb 2020

@3vladka to porovnávate vašu triedu, kde ste zaviedli niečo s inou triedou? To sa nedá, ak ste uviedli, že ste to odpozorovali, tak pozorovací harok potom, prípade ženy keď nemali, tak reflexiu po vyučovaní, že to vysvetlili...

martina1851
17. feb 2020

@milus66 Ďakujem veľmi pekne, nech sa Vám darí v pracovnom aj v súkromnom živote

martina1851
17. feb 2020

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať náhodou niekto ide autom zajtra 18.2. do Ružomberka zo Zvolena? Cestu by som zaplatila tam aj späť. Bola by to veľká pomoc, lebo tie naše autobusové spoje sú hrozné....

3vladka
17. feb 2020

@kissiska áno... v 1 triede bolo odučené s použitím hier, v druhej klasika. Počas hier žiakov je kontrola aktivity predsa len v tom, ako sa hlásili pri odpovediach (tj keď sme čítali správne riešenia). Rozvoj komunik. a soc. kompetencií... to je predsa nemerateľné, veď ako aj? Ide o to, že pri každej skupinovej práci deti musia komunikovať, dohodnúť sa na riešení a čím viac skupin. prác absolvujú, tým je ich komunik. lepšia... Neviem to inak podať - skrátka si uvedomujem, že som zle napísala vety o overovaní a vplyve na rozvoj soc. komunik. ...

3vladka
17. feb 2020

@kissiska ešte otázka - prezentácia v bodoch alebo celé vety? Stručne či podrobne? 🙂 Veľmi pekne ďakujem za pomoc!

matka2501
17. feb 2020

@kissiska ja som mala takyto ciel: Navrhnut ukazky vyucovacich hodin s vyuzitim netradicneho nacinia na hodinach TSV a tym zvysit motivaciu ziskov k pohybovym cinnostiam. Nrmala som ziadny dotaznik iba sa ma opyral Kamoda ako som to zistila ze sa to ziakom pacilo a povedala som ze rozhovorom.to som mala uvedene aj v sebareflexii. Viac otazok nemal.povedal ze hl.ciel aj ciastkove ciele su vyborne naformulovane.tak neviem

kissiska
18. feb 2020

@matka2501 mali ste dobrý cieľ, jasný a je to telesná výchova to je asi iné...ide o zvýšenie motivácie, tak sebareflexia a rozhovor asi stačí...a stačí úplne keď cieľ a čiastkové sú super a ďalej nevrtaju....

kissiska
18. feb 2020

@3vladka v bodoch, stručne... žiadne teórie, praktickú časť iba..

3vladka
18. feb 2020

@kissiska veľmi pekne Vám ďakujem 🙂 Som sa už upokojila - azda si to obhájim. Pekný deň želám 🙂

jov
27. feb 2020

@vikuss07 ahoj.prosim ta,uz ti nieco prislo? Mne stale nic,uz neviem,co si mam o tom mysliet.

vikuss07
28. feb 2020

@jov ja už ani s nádejou neotváram schránku. Stále nič. Čo viem ešte o jednej kolegyni, aj tá posielala ku koncu júna. Tej tiež ešte nič neprišlo. Neviem. Fakt len čakať. Ako som už písala, ani mi nič konkrétne nenapisali. Len mám byť trpezlivá.

lendu
2. apr 2020

ktohovie čo sa stane s nevybavenymi atestaciami.. patrim k tym, co odovzdali 2.atestacnu pracu k 30.06.2019 a doteraz ma nevolali... tolko som sa s tou pracou natrapila, dufam, ze nam to neprepadne...

beah
3. apr 2020

@lendu ja verim, ze je len pozastavene a ked sa situacia upokoji, tak prideme na radu😉. Len ktovie, kedy to bude...

susanicka
17. apr 2020

Neviete mi poradiť VŠ kde sa absolvovať rozsirujuce studium logopedie?

anety
29. apr 2020

Dnes som robila atestačku online. Bolo to veľmi príjemné a oveľa menej stresujúce. V komisii boli piati . Držím palce ostatným, čo tiež ešte čakajú.

lendu
29. apr 2020

@anety to vazne? nieco take sa ide robit alebo sa robi? ja cakam na 2. atestaciu uz vyse roka. Ako ta oslovili, mailom?

renicka21
29. apr 2020

@anety ozaj? to ste robila 1. atestáciu? posudok na prácu vám kedy prišiel už pred uzavretím skol? vdaka za info

anety
29. apr 2020

Pôvodne som mala robiť 1. atestáciu posledný februárový týždeň,ale mali sme už vopred zaplatenú dovolenku v zahraničí,tak som požiadala o zmenu termínu. Potom druhý termín som mala mať 12.3. ,ale to mi 2 dni pred atestáciou volali,že sa všetko ruší kvôli pandémii. Minulý týždeň v stredu mi poslali mail, že im ministerstvo povolilo takúto formu obhajoby a ak mám záujem, nech obratom napíšem mail. Vyžadovali počítač s kamerou a mikrofónom. Hneď v piatok mi poslali prihlášku a link, na ktorý som sa dnes prihlásila na dohodnutý čas. Skúšal ma pán Kamoďa + boli tam ďalšie 4 ženy v komisii. Trvalo to cca 10 minút. Nevyžadovali ani prezentáciu,len rozhovor (ale mala som pripravené odpovede). Bolo to fajn + potom teoretická otázka a odpovedať bez prípravy. Tak držím všetkým palce, aby Vás čo najskôr oslovili.

katblaz
29. apr 2020

@susanicka Sucastou Pedagogiky ziakov s NKS, je statnica zo skolskej logopedie. Da sa to studovat na Pdf UK v Bratislave