icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

martina1851
11. aug 2020

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, že koľko zvykne mať plat pedagogický asistent. Doteraz som pracovala ako učiteľka, mám 10 ročnú prax, 2 atestácie a nenašla som si miesto, tak uvažujem o tejto pozícií. Ak som bola na pohovore a opýtala sa, aký plat by som dostala tak len ma odbili, že podľa tabuliek....

vikuss07
17. aug 2020

@lentilkapb volala som s paňou z CCV. Majú normálne cez leto dovolenky, posudky pošlú cez internet. Normálne budú pokračovať v septembri... v online obhajobách. Potom sa uvidi podla situacie. Každému, čo poslal atestačku sa vyjadria. Aj keby nesplnil podmienky.

mooonika1975
18. aug 2020

@martina1851 normálne tabuľkovo. V ktorej si triede.

vikuss07
19. aug 2020

@martina1851 fuh, z mojich skúseností uchádzačov s tvojím vzdelaním a triedou sa im neoplatí zamestnať, lebo pedagogický asistent ich bude stáť menej. Tiež som čosi podobné zažila. Mňa neprizvali ani k pohovoru, bolo mi povedané, že mám privysoké vzdelanie na asistenta🙈

martina1851
23. aug 2020

@vikuss07 Bohužiaľ je to tak .... Mám privysoké vzdelanie ..... ☹

silvia62
Autor odpoveď zmazal
silvia62
Autor odpoveď zmazal
lendu
13. sep 2020

ahojte, prosim vas este stale skusaju formou on-line? Myslim atestastie, ktore boli poslane do 31.8.2019. Je tu niekto, kto este stale neobhajil ako ja? Tyka sa to 2.atestacnej skusky. Dakujem

lentilkapb
13. sep 2020

@lendu ja idem 22.9. o 13:00 hod. obhajovať online 2.AP, prácu som posielala v júni 2019

beah
13. sep 2020

@lendu ja tiež stále čakám, mám robiť 1.atestacnu skúšku. Nemám ešte ani posudok😕

lendu
14. sep 2020

@lentilkapb ja som posielala asi pred styrmi mesiacmi mail, odpisali ze uz maju obidva posudky a su kladne... hadam ma zavolaju.... Prajem vela stastia pri obhajobe.

vikuss07
15. sep 2020

@lendu ja tiež stále nič. Posielala som 27.6. Bolo mi povedané, že v septembri budú obhajoby online a podľa situácie sa ďalej zariadia. Každému sa majú vyjadriť

nufanek
15. sep 2020

Ja som posielala 31.8. V piatok mi prišiel e-mail, že mám kladne posudky a či môžem obhajovať online. Majú mi späť poslať termín a posudky.

jessie231
Autor odpoveď zmazal
zuzulienkaaaa
22. sep 2020

Prosím Vás, nemá niekto náhodou vypracované okruhy k 1.atestácii ODBORNÉHO zamestnanca? Alebo aspoň ma nasmerovať, z akých zdrojov vyžadujú čerpať? Ďakujem

silvia62
Autor odpoveď zmazal
silvia62
1. okt 2020

Dobrý je tu niekto kto ide robi 1.atestaciu po novom???

miskajerry
24. okt 2020

@beah Dobrý deň, ani mne ešte ani posudok neprišiel, posielala som v auguste 2019, už sa vám ozvali?

miskajerry
24. okt 2020

@nufanek Už vás skúšali online? Ako to prebiehalo?

beah
24. okt 2020

@miskajerry dobrý deň, zatiaľ veru nie

beah
24. okt 2020

@miskajerry inak vo štvrtok robila moja kolegyna online. Poslali jej link, na ktorý sa prihlasila cca 5 minut pred začiatkom. Mala sa predstaviť, potom zacala obhajoba prace. Najviac jej bol vytknuty cieľ, ze ho nemala jasne sformulovany. Potom sa pýtala na veci, ktoré jej poslali v posudku. Nasledovala teoretická časť. Dala jej charakterizovať učebné pomôcky a ich funkcie. Keď videla, že vie, zastavila ju a pytala sa jej, ake pomocky ona preferuje pri vyučovaní. A bolo hotovo😉

martink4r
27. okt 2020

Ahojte, ja som atestovala dnes doobeda. Bolo to príjemné a trvalo to cca. 15 minút. Na začiatku som sa mala predstaviť, povedať cieľ práce a potom sme sa venovali otázkam z posudkov.
Teoretická časť prebehla tak, že pani mi len tak povedala, že otázka č. 6 - (osobnosť učiteľa, typológia, vyuč. štýly - otázka, ktorú mi vybrala nesúvisela s mojou témou). Začala som typológiu, videla že viem, opýtala sa na vyuč. štýly, ďalej aký vyuč. štýl preferujem ja a zagratulovala mi 🙂

lendu
28. okt 2020

dobry den, prosim vas je tu niekto, kto obhajoval online 2. atestaciu? dakujem

nera
28. okt 2020

@lendu áno, ja som dnes obhajovala 2.atestáciu

nufanek
29. okt 2020

@miskajerry áno, prebehlo tak ako opisujú dievčatá, skušajuca mila, predstavila som sa, povedala cieľ práce, prakticky vystup práce, jednu otázku z posudkov a v teoretickej časti mi dala otázku typológia učiteľa. Nečakala som, že to bude také rýchle a pohodové.

miskajerry
29. okt 2020

@nufanek ďakujem, mne ešte ani posudky neprišli, nič, keď som tam v júni písala, napísali, že ma evidujú, ale ešte nemajú posudky, v auguste tomu už budú 2 roky, hlavne, že zo zákona sa majú do pol roka ozvať, ale viem, že toho mali hrozne veľa

vikuss07
31. okt 2020

@miskajerry presne! Som na tom tak ako vy. Už som aj zabudla, že som nejakú atestačku písala.

notburga
8. nov 2020

Ahojte, dievčatá, tiež ma o nedlho čaká atestácia v RK. Učila som sa podľa "starých" otázok a až dnes som si všimla, že ich zmenili, ani neviem kedy. Máte niekto vypracované tematické okruhy k 1. atestácii pre učiteľa v MŠ? A boli by ste ochotné pomôcť? Bola by som veľmi vďačná za pomoc.

beah
8. nov 2020

@notburga ak idete po starom, platia pre vás "staré" otázky. Nové otázky, ktoré sú na stránke platia pre tých, ktorí už idú po novom, teda pre tých, ktorí odovzdávali prácu po 31.8.

lendu
14. nov 2020

ahojte, chcem sa opýtať, či je okruh otázok na 2. atestačnú prácu rovnaký pre MŠ, ZŠ a SŠ.... myslím atestácia ešte "po starom"... jedná sa o 15 otázok. ďakujem