1. atestačná skúška Ružomberku
Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.
@lentilkapb volala som s paňou z CCV. Majú normálne cez leto dovolenky, posudky pošlú cez internet. Normálne budú pokračovať v septembri... v online obhajobách. Potom sa uvidi podla situacie. Každému, čo poslal atestačku sa vyjadria. Aj keby nesplnil podmienky.
@martina1851 normálne tabuľkovo. V ktorej si triede.
@martina1851 fuh, z mojich skúseností uchádzačov s tvojím vzdelaním a triedou sa im neoplatí zamestnať, lebo pedagogický asistent ich bude stáť menej. Tiež som čosi podobné zažila. Mňa neprizvali ani k pohovoru, bolo mi povedané, že mám privysoké vzdelanie na asistenta🙈
@vikuss07 Bohužiaľ je to tak .... Mám privysoké vzdelanie ..... ☹
ahojte, prosim vas este stale skusaju formou on-line? Myslim atestastie, ktore boli poslane do 31.8.2019. Je tu niekto, kto este stale neobhajil ako ja? Tyka sa to 2.atestacnej skusky. Dakujem
@lendu ja idem 22.9. o 13:00 hod. obhajovať online 2.AP, prácu som posielala v júni 2019
@lentilkapb ja som posielala asi pred styrmi mesiacmi mail, odpisali ze uz maju obidva posudky a su kladne... hadam ma zavolaju.... Prajem vela stastia pri obhajobe.
Ja som posielala 31.8. V piatok mi prišiel e-mail, že mám kladne posudky a či môžem obhajovať online. Majú mi späť poslať termín a posudky.
Prosím Vás, nemá niekto náhodou vypracované okruhy k 1.atestácii ODBORNÉHO zamestnanca? Alebo aspoň ma nasmerovať, z akých zdrojov vyžadujú čerpať? Ďakujem
Dobrý je tu niekto kto ide robi 1.atestaciu po novom???
@beah Dobrý deň, ani mne ešte ani posudok neprišiel, posielala som v auguste 2019, už sa vám ozvali?
@nufanek Už vás skúšali online? Ako to prebiehalo?
@miskajerry dobrý deň, zatiaľ veru nie
@miskajerry inak vo štvrtok robila moja kolegyna online. Poslali jej link, na ktorý sa prihlasila cca 5 minut pred začiatkom. Mala sa predstaviť, potom zacala obhajoba prace. Najviac jej bol vytknuty cieľ, ze ho nemala jasne sformulovany. Potom sa pýtala na veci, ktoré jej poslali v posudku. Nasledovala teoretická časť. Dala jej charakterizovať učebné pomôcky a ich funkcie. Keď videla, že vie, zastavila ju a pytala sa jej, ake pomocky ona preferuje pri vyučovaní. A bolo hotovo😉
Ahojte, ja som atestovala dnes doobeda. Bolo to príjemné a trvalo to cca. 15 minút. Na začiatku som sa mala predstaviť, povedať cieľ práce a potom sme sa venovali otázkam z posudkov.
Teoretická časť prebehla tak, že pani mi len tak povedala, že otázka č. 6 - (osobnosť učiteľa, typológia, vyuč. štýly - otázka, ktorú mi vybrala nesúvisela s mojou témou). Začala som typológiu, videla že viem, opýtala sa na vyuč. štýly, ďalej aký vyuč. štýl preferujem ja a zagratulovala mi 🙂
dobry den, prosim vas je tu niekto, kto obhajoval online 2. atestaciu? dakujem
@miskajerry áno, prebehlo tak ako opisujú dievčatá, skušajuca mila, predstavila som sa, povedala cieľ práce, prakticky vystup práce, jednu otázku z posudkov a v teoretickej časti mi dala otázku typológia učiteľa. Nečakala som, že to bude také rýchle a pohodové.
@nufanek ďakujem, mne ešte ani posudky neprišli, nič, keď som tam v júni písala, napísali, že ma evidujú, ale ešte nemajú posudky, v auguste tomu už budú 2 roky, hlavne, že zo zákona sa majú do pol roka ozvať, ale viem, že toho mali hrozne veľa
@miskajerry presne! Som na tom tak ako vy. Už som aj zabudla, že som nejakú atestačku písala.
Ahojte, dievčatá, tiež ma o nedlho čaká atestácia v RK. Učila som sa podľa "starých" otázok a až dnes som si všimla, že ich zmenili, ani neviem kedy. Máte niekto vypracované tematické okruhy k 1. atestácii pre učiteľa v MŠ? A boli by ste ochotné pomôcť? Bola by som veľmi vďačná za pomoc.
ahojte, chcem sa opýtať, či je okruh otázok na 2. atestačnú prácu rovnaký pre MŠ, ZŠ a SŠ.... myslím atestácia ešte "po starom"... jedná sa o 15 otázok. ďakujem

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, že koľko zvykne mať plat pedagogický asistent. Doteraz som pracovala ako učiteľka, mám 10 ročnú prax, 2 atestácie a nenašla som si miesto, tak uvažujem o tejto pozícií. Ak som bola na pohovore a opýtala sa, aký plat by som dostala tak len ma odbili, že podľa tabuliek....