1. atestačná skúška Ružomberku
Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.
@vete9222 aj ja. Myslíte, že si tú prípravu-odpovede na otázky z posudkov môžem napísať a potom čítať?
@miskajerry áno, ja som čítala, nemajú s tým problém
@miskajerry Včera odpovedali moje kolegyne, spomínali, že boli milí, venovali sa hlavne práci, ale prípravu nečítali... Reagovali za pochodu.🙂 Tak, baby, držte sa! 🙂
Ja 15.12.😊
Milé dievčatá, odkedy sa k výplate priráta príplatok za 1. atestáciu? Od termínu skúšky alebo od odovzdania vedeniu školy? Ďakujem
@vikuss07 Úplne v pohode. Mala som riadny stres, ale skusajuca bola veľmi projemnat, cele to trvalo cca 8minút. Najprv obhajoba, hovorila som len to, co poslali v pozvanke: nazov práce, ciel práce a čiastkové ciele, odporucania pre prax. Zastavila ma, len sa ma spytala jednu otazku z posudku a hned otazka z teórie. Dostala som zasady, zacala som hovoriť, po 3 ma stopla, ze stačí🙂 a bolo hotovo. Fakt sa netreba báť, bolo to takou formou rozhovoru a fakt kratucko. Držím palce!
Prišlo vám už poštou osvedčenie o vykonaní atestácie? Mne ešte nie. Atestáciu som robila online začiatkom decembra 2020.
@vierka424 ešte nič neprišlo
@nufanek Prosím vás, neviem nájsť na internete tú vetu, že príspevok sa vypláca odo dňa vykonania atestačnej skúšky a že kreditný príspevok ostáva, kde ste to, prosím našli? Ďakujem, pre istotu si to chcem pripraviť pre ekonómku.
Ahojte obhajoval niekto z vas porfolio? Teda atestaciu po novom ? CHcem odovzdat porfolio a prejst k 1 atestacnej skuske v RK tak len ci ma niekto s tym skusenosti....dakujem
Prišlo vám už niekomu osvedčenie o vykonaní atestácie? Písali ste tam niekto, kedy to budú posielať?
@miskajerry Obhajovala som 8.12., prišlo minulý týždeň.
@luraka aha, ďakujem, ja 18.12., tak som rada, že už začali posielať, tak hádam, aj mne príde
ja som mala 15.12, prislo mi vcera
@miskajerry dnes prišlo. Obhajovala som 18.12. Už vtedy povedala skúšajúca, že mám byť trpezlivá, že začnú posielať v januári.
@vikuss07 Už aj mne prišlo.
Prosim vas po akom case od odovzdania porfolia vam prisla pozvanka na ustnu skusku ?
Prosim Vas poradte. Chcela by som si ako ucitelka v MS urobit atestaciu. Ako postupovat? Kam sa prihlasit?
Ahojte baby, bola by niektorá z Vás ochotná mi poslať vaše portfolio? Nebude nikde použité, len mne na nejakú tú predlohu ako to urobit správne. Všetky doposiaľ dostupné metodiky sú veľmi všeobecne a ja sa nejako neviem odpichnut a dať vsetko dokopy ako chcem a aby to vyhovovalo. Nerada by som portfolio pisala na viackrat 🤨
Ja pisem o konstruktivizme v matematike v 5.ročníku ZŠ. Ale pomôže mi hocico, len ako nejaká osnova, čo tam dať a čo už je úplne mimo... budem mooooc vďačná 🤗

@vikuss07
@vete9222 stále nič?