icon

13 mesačný psík má bolesti

livia235
11. jan 2021

Ahojte viem že to tu nepatrí ale už som zúfala neviem čo mám robiť
Náš 13 mesačný yorkshir včera zjavne kým sme spali zjedol tabletky a ostal ako ochrnutý ledvo sa hýbe iba silno vzdychá zjavne to bude od bolesti 😒 od včera som sním vkuse hore dávam mu čaj na pretravenie no nezaberá už som v koncoch ešte ktomu v 8mom mesiaci tehotenstva mám strach aby nedostal nejakú infekciu a aby to nešlo namňa a na babätko .
Keď ho nadvihnem je taký slabý že sa mu hlava podlamuje vyzerá to zle sním neviem čo mám robiť 😒

Strana
z2
andreatytler
11. jan 2021

@livia235 Zavolaj zverolekarovi a opytaj sa. Neviem aka je situacia na Slovenksu ze ci sa da ist k zverolekarovi ale ak nie, urcite sem napis ake tabletky zjedol a kolko. Ja neviem poradit ale niekto moze vediet poradit ked budu mat tieto informacie.

livia235
autor
11. jan 2021

On sa dostal k starým tabletkám ktoré boli odložené neviem presne aké a koľko ale zjavne ich nebolo málo 😒 skúsim zavolať veterinárovy

livia235
autor
11. jan 2021

On bol od malička taký že zjedol všetko čo mu prišlo pod nos oblečenie,drevo proste všetko

andreatytler
11. jan 2021

@livia235 To je tazko ked nevies... dufam ze sa z toho coskoro dostane... Zverolekar vam hadam poradi ako mu pomoct.

lintu
11. jan 2021

s tým zverolekárom by som sa kontaktovala čo najskôr..... možno by ešte vedel urobiť nejaký výplach žalúdka.... nepanikárila by som tak ani z infekcie ako z otravy.... nevieš, čo to boli za lieky a bohvie či tam nebola aj kombinácia aj viacerých druhov (tobôž nevhodných pre psov).... no.... nejdem radšej rozvíjať túto debatu.... proste jednoznačne smer veterinár

@andreatytler o veterinároch sa tu nehovorí, ale keď sa dá ísť bez problémov kúpiť krmivo, určite bude fungovať aj zvierací doktor.... minimálne pre akútne prípady

hennyinnsbruck
11. jan 2021

Pre boha. Tebe sa asi pes predavkoval a píšeš na koňa? Okamžite veterina ta je 100%otvorena.

zirafienka
11. jan 2021

Ako to so psíkom dopadlo?

erickatt
11. jan 2021

@livia235 vcera si s nim mala ist na veterinu, okamžite ako si to zistila. Snad to psik prezije

kockopes2206
11. jan 2021

Ak to tvoj pes túto otravu prežije, tak v budúcnosti musíš myslieť na to, že pri každom psovi a obzvlášt pri psovi, ktorý ľúbi zožrať každú sprostosť, musíš dať nebezpečné veci preč z dosahu. Ideálne je to aplikovať aj pri malých deťoch, pretože aj tie sa môžu otráviť. Žiadnu infekciu od neho nedoataneš, teraz žiadnu ani nemá, ale aj keby mal, nič ti nehrozí.

0silvia0
11. jan 2021

@livia235 preco si okamzite nevolala veterinara?

ivkazba
11. jan 2021

Preboha!!!! Ty ideš mať dieťa a si takto nezodpovedná? Že máš lieky v takom dosahu že ich pes zožral? Čiže potom sú aj v dosahu dieťaťa. A tvoj pes sa otrávi liekmi a ty vypisuješ na koňa, hoci hneď ako si to zistila si mala utekať k veterinárovi? Na otravu skape, určite ťa z toho ničím nenakazí. Chúďa pes. Dúfam že voči dieťaťu budeš trochu empatickejšia. Ach jaj...

maca1984
11. jan 2021

tak ty si dobre padnuta na hlavu

acrobaleno
11. jan 2021

Ty si dobrá p*ca. Tak psa máš otráveného a dva dni nerobíš, iba sa na neho dívaš? Vet sú otvorení stále, tak ho tam prosím ťa vezmi.

lubiss
11. jan 2021

mali ste ho hned brat na veterinarnu polikliniku na vyplach...cajom ho nespasis...no neviem ci ty si vhodny adept mat dieta..a ze aby nedostal infekcie, nebojsa maximalne ti skape na otravu alebo rozklad pecene ked na neho pozeras a nerobis nic

milanija
11. jan 2021

Pre pána Jana ženy to je potrebné hneď jej nadávať a písať také somariny keď je vo vysokom štádiu tehotenstva? Samozrejme aj mne sa rozum zastavil nad príspevkom a byť na jej mieste nohy polamem pri behu na vet. kliniku, ale toto už je podľa mňa cez čo ste niektoré napísali 😕
Každopádne @livia235 ak by náhodou do budúcna, čaj veľmi nepomôže skôr mlieko, to neutralizuje. Držím palce aby to psík prežil a určite si takéto nebezpečné veci daj z dosahu, pretože psíka prinajhoršom oplačeš (čo dúfam že sa nestane), ale keby sa to stalo dieťatku tak by sa ti zrútil svet

hennyinnsbruck
11. jan 2021

@milanija to ze je tehotná ju neospravedlňuje.

Ja som kolo 34tt behala na veterinu jak tela lebo pes mal koleno operovane 2x, skrátené šľachy jak na klavíri sme tam boli.
Ešte aj s novorodencom som tam bola na konečnej kontrole.

Jej pes za jej blbosť nemôže - ze nevie veci odpratat z dosahu keď vie ze jej pes žere všetko. A ked jej je ďaleko pešo sú taxíky, sused, autobus.....

lubiss
11. jan 2021

@milanija mlieko sa nesmie podavat pri otrave pri niektorych latkach ju moze zhorsit...
ani by som to tu nepisala lebo ho este naleje litrom mlieka chudaka

acrobaleno
11. jan 2021

@milanija a čo keď je tehotná? Pokiaľ nie je doma na PN s rizikovým, tak ju nič neospravedlňuje.

milanija
11. jan 2021

@lubiss to som nevedela, bolo mi to povedané ako taká KPZ do budúcna ak by bol extrémny prípad, ale určite ďakujem za opravu a informáciu 🙂

nykkushka
11. jan 2021

Chudák psík 🤦‍♀️😳🙄☹️.
Nam sa tiež nanešťastie podarilo priotráviť psíka ale určite som nevypisovala na internet čo mam robiť. Zbalila som psa, seba a peniaze a išli sme hneď k veterinárovi 😡😵. Panebože.
Strávili sme tam pol dňa, dostal infúzie a je v poriadku.
Priprav sa na to, že dosť zaplatíte 👊.
A do budúcnosti je dobre v takomto prípade mať doma živočíšne uhlie-tabletky alebo prášok. Je vhodné pre dospelých, deti aj zvieratká. Ako taka prva pomoc 😉

milanija
11. jan 2021

Žienky ja som tiež psíčkar srdcom aj telom, tiež som tehotná a chodím so psom na veterinu 35 km, naposledy šiel darovať krv čo ani nebol život ohrozujúci stav a predsa som sa tam s ním trepala počas korony a s bruchom. Ja som ju za to ani nepochvalila, ani ju v jej činnosti nepodporila, len som napísala, že niektoré kočky to mohli aj inak napísať, sama viem ako si všetko teraz viac pripúšťam a nie ešte keby som si toto prečítala. Navyše nevieme ďalšie okolnosti, písala to nadránom a že cez noc s ním bola hore, možno nevedela že funguje vet. pohotovosť pretože je to jej prvý pes. Otázku či sa po otrave psa môže nakaziť obhájiť neviem, to dúfam bol len hlod napísaný z paniky.

hennyinnsbruck
11. jan 2021

Ktovie ci vôbec prežil?

jana_eyre_2
11. jan 2021

Snáď si už u veterinára.. ako stať sa môže všeličo, ale keď pes zozere tabletky, tak asi jediné riešenie je veterinár a nič iné, žiadna diskusia nepomôže.. ako fakt s prepáčením, mne sa niekedy rozum zastavi..

simca06022011
11. jan 2021

@livia235 no uz ste boli u toho vet? A nastuduj si nieco o prvej pomoci, ci uz ludoch ci psoch.. pri uziti liekov kymkolvek, kolkokolvek (a hlavne ked neviem kolko a akych pojedli), mas letiet k lekarovi HNED. So zvieratom k veterinarovi, s dietatom na pohotovost. Tehotenstvo to nijak neospravedlnuje, nehnevaj sa: Ako sa dostal k liekom na vyhodenie nechapem, to na zemi skladujete? VEd vytriedim, hodim si to do kabelky a pri prvej ceste do mesta vylozim v lekarni. Nepohadzujem po byte/dome.. ale to je jedno. Napis ako ste dopadli 😔

miminka91
11. jan 2021

Nemas niekoho, kto by s nim mohol prebehnut k tomu veterinarovi, bo podla mna nebude stacit len zavolat, zvlast ak ma hentake problemy. Do buducna si vsak na taketo veci treba davat pozor, zvlast ked viete, ze zozere vsetko co mu pride pod papulu

simca06022011
11. jan 2021

@miminka91 jasne, ze nebude stacit, a nebude to ani lacne, ak mu budu robit rozbory krvi, alebo nejkae ine ukony, mozno infuzky, ak je letargicky a nepije.. nebodaj vyplach zaludka... ale na ten uz je dost neskoro podla mna.. chudak maly :(

24beruska24
11. jan 2021

@livia235 Toto myslíš vážne? ...si si vedomá, že psík ti doma požral lieky a jediné čo riešiš, je infekcia... a aká pre pána jána... pes je otrávený, dva dni ho neriešiš.. za ten čas mu už orgány začali zlyhávať... ten pes mal ísť okamžite na veterinu, infúzie ... takto ho nechať trápiť, načo máš doma psa? ... tehotenstvo nieje choroba, pokiaľ nieje rizikové, môžeš normálne fungovať.. a aj so psom urgentne utekať k veterinárovi... teda pokiaľ ti na psovi záleží... čo vyzerá, že nie...

slniecko66
11. jan 2021

Namiesto vypisovania na kona si rovno mala volat veterinarovi. Nebodaj si si myslela, ze mu cajik na pretravenie pomoze ak pojedol vela liekov a pravdepodobne sa otravil.
Ale ano, mysli teraz na infekciu a na svoje zdravie... kasli na psa, daj ho von na balkon pre istotu nech nieco od neho nechytis.
Dufam, ze pri babatku budes omnoho zodpovednejsia a taketo veci pred nim schovas.

miminka91
11. jan 2021

Ako nechapem, uz davno by byt moj, tak je u veterinara. Je to maly pes, takze nasledky mozu byt hrozive

karpina
11. jan 2021

Toto si bud niekto robí srandu, alebo retardovaný majitel psa. Veterina funguje!!! už ked necháš psovi tabletky "po ruke" a vieš, že všetko zožerie, tak mu aspoň pomôž od trápenia a masti s ním k veterinárovi.

Strana
z2