icon

21.12.2012

irriss
25. okt 2011

Co pro Vas toto datum znamena?

Strana
z3
stardust
25. okt 2011

Ma nastat dalsi koniec sveta?

irriss
autor
25. okt 2011

@stardust
No zalezi, jak myslis "dalsi"
Pokud ironicky, tak je jasne, ze jsi nad veci..
😉
Pokud beres "dalsi konec" jako takovy...tak ja si taky nevim rady, kdy byl konec a kdy zacatek a kolik bylo zacatku a kolik koncu..nevim, ceho se mam chytit... 😉

jasminet
26. okt 2011

nic, obycajny den pred vianocami. ale krajsi by bol 20.12.2012 😉

katecameron
26. okt 2011

@irriss a co znamena podla teba?

traktor
26. okt 2011

..ze uz len tri dni do vianoc a huraaaaaa..teda az na dalsi rok..ked 2012..
@irriss co ma znamenat ten datum?

irriss
autor
26. okt 2011

@katecameron

Ja jsem dost zvlastni clovek, prectu si od vseho nazor, spojim a udelam si svuj zaver..proste tentokrat mi ty vypocty sedi...
Vim, ze se jedna porad o nejaky avisovany "konec"...chtela jsem znat nazor ostatnich, schvalne jsem se nerozepisovala...
Zivot a priroda jde z extremu do extremu a prestava byt jakekoliv pravidlo jak prirodni tak zivotni...

Toto tema je volne..muze se dotykat od telepatie, osudu az po Ufo...proste bych rdaa znala nazor "normalnich" 😉 ..tech, kteri se do sloupcu novin a clanku jednoduse nedostanou...

irriss
autor
26. okt 2011

@traktor
tady se o tomto datumu hooooooooooodne mluvi, myslela jsem si, ze je aktualni i u Vas...zrejme jsem tedy zabloudila mimo...Vam se vyhne..huraaa na Slovensko.. 😉
I kdyz pozorovatele rikaji, ze se zachrani jen jedna vesnicka ve Francii a tam jsou vyprodana veskera mista uz leta... ☹

katecameron
26. okt 2011

@irriss aj ja som zvlastny clovek 😉 ked poviem ze niekto zomrie tak do dvoch mesiacov ma pohreb cítim smrt zvlastny to pocit ja neviem preco je to tak sama neviem co s tym ale stalo sa to uz viac krat

irriss
autor
26. okt 2011

@katecameron
no a to je to, co se stava mne..mam v pase napsano "carodejka"..doma a nikde v rodine nesmim promluvit negativne, protoze se nekolikrat neco stalo a mela jsem to na vine ja, protoze jsem se dovolila zminit a rict co si myslim.....(jsi silnejsi, u mne se o pohreb nejedna)
Jsem pesimista, to ano, ale ze zkusenosti, ktery mi prinesl zivot...trapi mne to, protoze kolikrat nesmim projevit nazor..

katecameron
26. okt 2011

tak to mi pripomenulo ako sa mna bala moj spolubyvajuca na intraku pretoze ked som nieco povedala stalo sa to aj mojemu manzelovi som viac veci povedala ktore sa stanu a dokonca som mu ako dokaz den predtym napísala do listu co sa stane a nesmel to otvorit az na druhy dn ked to potom otvoril presne to bolo napísane ale vies co nechapem ze niekedy si nieco poviem chcem aby sa to stalo no nestane sa to a isty cas som komunkovala so svojou mrtvou starouz mamou cítala som jej myslienky vedela som niektore vecfi co bude v buducnosti no potom sa mi v sne stalo nieco hrozne na mna prehovorilo ja neviem co to bolo ale mne bolo zle ako nikdy v zivote povedalo mi to ze nesmiem privolavat moju mrtvu staru mamu lebo sa mi stane nieco zle a od vtedy sa snazím na nu nemysliet lebo sa bojím toho a mozno to nebolo sprave ze som ju mrtvu stale privolavala
@irriss

katecameron
26. okt 2011

@irriss narodila som sa presne o pol noci a vtedy moja stara mam povedala ze budem mat nejake schopnosti co iny nemaju podla mna ma pravdu ja tie schopnosti mam no mozno neviem vyuzit alebo neviem co s tym robit nikdy som sa nezaujímala o take veci ale aj ked zomrla moja druha starka v tu noc som mal zivy sen ako stala oproti mne a vravela mi ze sa prisla somnou rozlucit ja som sa vtedy zobudila cela spotena a isla za mamou ze starka zomrie ze ja to viem asi o 5hodín nato volali z nemocnice ze zomrela ☹ dva mesiace predtym som mamke hovorila ze ja vidím na starkej ze zomrie cítila som ze sa blízil jej koniec neviem preco

irriss
autor
26. okt 2011

@katecameron
a jak to delas? ja si musim opakovat: bez pryc, pryc, pryc..nechci, nechci..vetsinou to pomuze..
za mnou chodi moje babicka...jediny clovek z rodiny, co me mel rad..nasi mi nedavali ani svacinu do skoly ale ona mi ji schovavala do skolnich backurek a nebo z okna po provazku spoustela kosicek a v nem horicke trubicky nebo fidorka..tak ta za mnou chodi, ale jen kdyz uz je mi hodne zle..a citim jeji prilozenou dlan na pravem rameni..teplo, ktere mi umozni citit kazdy jeji prst ..a tezko se teto ruky "zbavuju"...ne,ze bych ji nechtela, ale snazim se ji rict, ze uz je to ok...protoze teplo mne zaroven privadi k nostalgii a k placi...ale ta dlan , tepla dlan a teple prsty, ktere bys mohla spocitat jsou na mne jak prisate..a muzu mit i bundu na sobe..
No a kdyz reknu svuj nazor, vetsinou ze mne vypadne, aniz bych o nem premyslela, proste samo a pak se to stane...bracha za mnou chodil a ptal se mne na znamky na vysce, ktere podle nej dostane a jestli udela zkousku..rikala jsem mu presne znamky predem... 😉 Rekla jsem mu, ze nebude moci mit dlouho deti (on se ptal, chtel vedet, ja mu vyhovela), stalo se..a muj bracha se mnou ted nemluvi...
Po dlouhe dobe se mu to podarilo diky lekarum(respektive jeho manzelce), ale i tak....jsem teta, ale jeste jsem deti nevidela.. ☹

lenka3007
26. okt 2011

fuuu, baby moje, zlastna tema, ale paci sa mi... No k tomu datumu, co si pamatam z jednej reportaze, vtedy by sa mali dat planety do nejakeho divneho zoradenia a to by malo zevraj sposobit koniec sveta. Vedeli o tom ževraj už aj stary Majovia. Lenze som pozerala dokument a tam bolo povedane, ze to nesposobi uplny koniec, ale koniec niecoho, čo niekedy neexistovalo, jednoducho ze moze zlyhat vsetka elektronika, auta, vsetko, co dakedy neexistovalo. Neviem co je na tom pravdy, ale priroda je nevyspytatelna. Ved aj teraz cez leto som si vsimla, ze lietadla tu lietali velmi velmi nizko, normalne som mala pocit, ako by mi chceli pristat pred domom na poli. Potom mi jeden kamarat hovoril, ze to kvoli tomu, ze na slnku su nejake silne erupcie, ze to sposobuje nieco vo vzduchu, uz si nepamatam jak to nazval....
@irriss moja, ja sa snazim byt optimista, lebo by mi preplo. Len sa mi to niekedy vobec nedari a moj mm sa na to hneva, ja vo vsetkom vidim nieco zle... Ja mam napriklad tendenciu odhadnut pri osobnom kontakte falosnych ludi a aj viem o co im ide, preco hraju masku...
@katecameron Pravdu povediac, mozno by som sa ta aj ja bala, ale len z toho dovodu, ze by si mi povedala, ze niekto z mojej rodiny ma zomriet...

irriss
autor
26. okt 2011

@katecameron
no ja zase jinak, citim, ze nekdo umira....ale nevim to predem..
Mela jsem tu kamarada (stareho pana) z klastera "franceskani"..mel moc rad moje deti, manzel opravoval tento klaster a on chtel poznat moje deti..sam jako kazatel nemel deti a rodina se o neho nezajimala (nemohla mu zapomenout, ze se vydal touto cestou)...
Jednoho dne nas manzel za nim vzal, staricky pan, pokoj 2metry na 2metry, jedna postel, hole zdi a na nich jen krizek....skromny a srdecny..nechtel nic, jen obcas navstevu...detem daval bonbonky a hladil je, byly jsme pro nej cely jeho svet mimo kostelni....
Behem par setkani mi prirostl k srdci tak, ze kdyz po par mesicich bohuzel na rakovinu plic odchazel, celou noc mne "mucil" v krecich doma na posteli...otocila jsem se na posteli, lezela jsem v krecich v nohach meho manzela a divala se na hodiny na zdi...od pulnoci do pul pate jsem byla jako "posedla"..bolesti mne neopousteli..v pul pate prisla strasna uleva...za par hodin pote jsem se dozvedela ze GianPaolo zemrel o pul pate....a ja nevedela ani o jeho chorobe, vse tajil...nic na nem nebylo znat,jen silny kasel...Farar, ktery mu pri smrti asistoval a mazal ho svatym olejickem mi rikal, ze vyslovoval me jmeno..strasne mne trapi dodnes, ze mne volal a ja s nim nebyla..meli mne zavolat, kdyz me volal...ale verim tomu, ze vedel, ze jsem s nim, ale JA to nevedela, kdybych to byvala vedela, urcite bych aspon tu bolest a krec snasela lepe....

irriss
autor
26. okt 2011

@lenka3007

Cetla jsi Nostradamus??
Tam jsou prirovnavane 2 zhave koule zkaze...a jedna se o "veze dvojcata" (priklad) 😉

lenka3007
26. okt 2011

@irriss nostradama som dostala na 12 narodeniny od krstneho,on vzdy citaval taketo knihy... ale nepamatam si uz moc, o com to bolo, mam to u nasich.. ale o tych 2 gulach som pocula nedavno, ked bolo vyrocie toho utoku v NY.

irriss
autor
26. okt 2011

@lenka3007

mluvi se o nich dlouho, jen se nedokaze casto desifrovat presne spojeni..

p.s. to s tim odhadem falesnosti je v zivote + ale musis s tim nakladat opatrne..clovek se myli 😉 ..ale je fakt, ze tato energie funguje...kdyz mam cloveka pred sebou poznam, jaky je..ale musi promluvit...nestaci mi pouhy pohled...nestaci ani usmev, osklebek, musi se aspon predstavit.. 🙂

lenka3007
26. okt 2011

@irriss ja som sa zatial nepomylila, len najhorsie je, ze mi neveria, napriklad ked niekomu poviem, ze jeho kamarat je zly, ze ho vyuziva, tak mi neveri, a ked sa to stane, tak som zase zla len ja.... preto nikomu nic nehovorim, len ked sa to tyka mojho dobra. Sebecke? ano, ale len pre to, ze ludia neznesu kritiku a holu pravdu...Ked im prestanes hladkat ego, tak si nepotrebna 😒 😒 😒

lenka3007
26. okt 2011

@irriss inak som chcela vedet, ked si pisala, ze u vas sa o tom vela hovori, o tom datume, ze ako to ludia beru? veria? neveria?

irriss
autor
26. okt 2011

@lenka3007
no tak v pekarne se o tom nemluvi, obcas zaslechnes poznamku ohledne tohoto datumu ve forme legrace...
ale "dosiery" v TV, kterych se tyka argument se snazi vysvetlit tuto moznost dost jednoznacne,-prostrednictvim vypoctu mayovcu-ale to je na dlouho 😉 a vsechno se shoduje..., ale zaroven najdou "pojistku" a to formou opacne strany..kdy je vzdy nekdo, kdo se snazi vyvratit situaci druheho. To ale musi byt, jinak by vznikl poplach... 😉

lenka3007
26. okt 2011

@irriss jasne, poplach-panika-hroza... normalne tu sedim a premyslam nad tym, ze ako to ma byt. ze co sa stane? ako sa to prejavi? popravde som videla aj film, ale to je uloha scenaristu zaujat divaka.

katecameron
26. okt 2011

@irriss tak presne s tymi znamkami som robila aj ja dopredu som vedela ze ako dopadne na skuske moja splubyvajuca moj muz aj ja sama lenze nemohla som im to povedat lebo ked som im to osobne povedala tak sa to nesplnilo preto som to písala na papierik ktory si mohli pozriet az po skuske a sedelo to vzdy aj preto sa ma kamoska bala nechapala ako to robím

katecameron
26. okt 2011

@irriss ja som tych mrtvych akoby privolavala v spanku ja neviem to moje podvedomie proste som zasala a nieco v mojej hlave starku volalo spat ona vzdy prisla a ja som sa jej pytala ze co sa stane ona nikdy nevravela nic len sa na mna pozerala ale ja som vzdy akoby citala jej myslienky a tak som vedela odpoved jedine co mi neodpovedala bolo ze kedy zomriem ja som sa jej v tom sne pytala ze kedy zomriem ona jej odpoved bola ZE TO MI NEMOZE POVEDAt a potom odisla takym svetlom ale povedala mi este nieco co sa zatial nestalo a uz nieje vela casu nato aby sa to stalo raz sa mi stalo ze som bola sama doma a pochoidovala som po detskej mala som blbí pocit ze tam nieco je vravím si sakra ja tu nieco cítim strasne divny pocit nevedela som ze co to je ale nieco som cítila a potom som si povedala ja tu cítim smrt na druhy den zomrel nas sused a msiac predtym ked som ho videla tak som muzocvi povedala ze on zomrie ze ja to nanom vidím a bolo zomrel
takto teraz predpovedam detom v skole písomky aj minule vravím dcere uc sa zajtra budet písat písomku fakt písali a kedze bola pripravena dostala 1 🙂

claudica
26. okt 2011

@irriss Ja sa priznám, že som takýmto "koncom sveta" neverila, už ich malo byť niekoľko. Lenže pred pár mesiacmi sme prepínali telku a bol tam dokument, kde ukazovali rôzne náznaky a aj fakty, ktoré by tomu nasvedčovali a nešlo by o definitívny koniec sveta....no boli tam veľmi zaujímavé veci, neviem či to vysielali na stv2 alebo kde, škoda že si to presne nepamätám. Boli tam spomínané aj kruhy v obilí so znakmi, ktoré boli dešifrované, takisto starí Mayovia aj Nostradamus...No jedno je isté - ľudí pribúda, na prírodu kašleme a preto si ľudstvo za väčšinu katastrof môže samo a možno týmto smerom sa to udeje...neviem. Jednoznačne táto devastácia nebude bez následkov. Či už to bude v tento spomínaný dátum alebo sa to udeje postupne...uvidíme. Ja niekedy uvažujem tak, že mi je aj ľúto prípadných mojich nenarodených vnukov...ako tu budú žiť, či bude ten život ešte "normálny", či bude vody, ovzdušie, aká bude ich strava.... a vtedy ma ovládne taký zlý pocit... ☹
A ešte k tým predtuchám... Môj starý otec bol chorý v nemocnici a ja som sa v noci zobudila na to, akoby niekto klopal na dvere, ale nevstala som, lebo som si myslela, že sa mi to len snívalo, bolo okolo pol tretej...tak som zaspala. Mama ráno vstala a vravela, že sa jej snívalo s dedkom, že bol u nás, ale šiel len po vchodové dvere. Poobede nám volali, že starý otec nadránom zomrel. Vtedy som stuhla... To som mala 17 rokov. Pred piatimi rokmi mi zomrela švagrinka... Boli sme za ňou v nemocnici, už bola na tom veľmi zle. Prišli sme domov a odrazu sa vo veži otočili cd-čka. Nechápali sme, ako sa mohla zapnúť, nikdy predtým ani potom sa to nestalo... Vzápätí volal švagor, že umrela... Často sa mi stane, že na niekoho myslím, koho som dávno nestretla a za chvíľu zvoní mobil od dotyčnej... Možno sú to len náhody... Nemyslím si, že mám nejaké danosti, lebo nedokážem predvídať niektoré veci ani nič podobné...
Jaj, a ešte... doma sa mi smejú, lebo keď som nahnevaná, vytočená a podobne, vypaľujem žiarovky. Stalo sa to nespočetne veľakrát a decká sa mi vysmievajú. Zapnem svetlo a praskne žiarovka, niekedy vypadnú poistky. Toto čo má byť, neviem... Možno iba náhoda 🙂 Raz som mala konflikt s vedúcou v práci a vzápätí som zapla PC a totálne sa pokazil, nedal sa viac opraviť 😀

titkovamiriam
26. okt 2011

Na konce sveta neverim-aj ked by sme si ho zaslužili 😀 😀 😀 😀 😀

cestovatelkaandrea
26. okt 2011

@irriss Ja tiez neverim, ze v tento datum bude koniec sveta. Skor v to, ze tu nastane kolaps v ekonomike alebo ze nastanu klimaticke zmeny a to nemusi byt v spominany datum. Inak tento rok tu uz jeden koniec sveta mal byt, dalsi si spominam v roku 2000. Proste dnes je vacsia moznost internetu a preto sa aj taketo spravy viac siria netom.

katecameron
26. okt 2011

@titkovamiriam ja vravím ze pre kazdeho je koniec sveta ale v iny den ze ano? pre niekoho bude koniec sveta aj v tento den tym som si ista na 1000percent alebo 1000000000000000000 ale kto to bude vie len najvyssi 😉

frisbee
2. nov 2011

@irriss ..tuším priletí planéta Nibiru a má sa s nami zraziť 😕

http://www.zmenyklimatu.estranky.cz/clanky/rok-...

irriss
autor
3. nov 2011

@frisbee

ale to se preci s nama melo srazit uz nekolik komet a planet...a stejne se nemuzu zbavit pocitu, ze ti Mayove byli velmi dobri poctari...
tady to momentalne vypada, ze se Mayovci sekli o rok...tady to vypada na srazeni s EU...a konec max.21.12.2011.. 😒
Situace je dost silena, mluvi se o efektu "domino" ..jakmile padne Recko, ....moje myslenka neni zadna jina nez na deti..nejen na ty moje..na deti globalne...
moje deti to citi...je to dost zhave tema a pro deti dost tezko vstrebatelne...Mluvi se o ekonomicke valce...no a jedna z mych devcatek se mne dnes rano ptala...a maminko, v teto valce kolik muze umrit lidi?
Vyzaduji odpovedi, jasne ale srozumitelne ..a tak jim vysvetluju pojem valky a rozdily mezi jednotlivymi a nastesti prijizdi skolni autobus...a mavaji na ne kamaradi...tak snad prijdou na jine myslenky cestou do skoly ☹

filipal
3. nov 2011

ja si myslim, ze koniec este vobec nie je tak blizko. este sa tu trosku poskvarime..... 😅

mna znepokojuje ta nerovnovaha na svete. rovnovaha je zakladny princip, ked chceme aby nieco dobre fungovalo.
myslim tym, hlavne, ze vyspely svet zije na ukor chuboby tretieho sveta....ten strasny nadkonzum!
na druhej strane zase civilizovana cast zeme uz pristupuje humanne k zivocichom - (aspon zacina), kym v niektorych zemiach si griluju spevave vtaky.....

vidim, ze pozeram na problematiku viac uchopitelne, nez ezotericky....ale vsimla som si, ze v mojom okoli byva zlo naozaj potrestane.....verim tomu, ze vsetko co zasejeme sa vracia.

Strana
z3