icon

7 ročná fenka - šteniatka

dida1234
24. aug 2021

Dobrý deň chcem sa spýtať moja fenka mala teraz 7 rokov a strašne by sme chceli od nej šteniatka ci to není moc neskoro? Nemá niekdo skúsenosti? Je veľmi v dobrej forme predtým by sme mali krvné testy všetko nechcem to na predaj!!!! Chceme si to nechať nakoľko sme sa presťahovali do domu a aj okolo rodina chce každý toľko ani neporodi koľko nás je 😂 boli sme dnes na 3 veterinach všade niečo iné hovoría tak vyskúšam tu či má niekdo skúsenosti, ona nikdy nemala lebo sme predtým byvaly v činžiaku ale chceme od nej aby stále snami bola ona neviem si predstaviť bez nej život a preto aby aspoň som v inom videla ju čo viem ze je od nej ďakujem každému a ešte raz nechcem to na predaj keby chcem tak už dávno má šteniatka!!! Je to dalmatin a mala 7 rokov teraz ďakujem

lucia147852
24. aug 2021

7 ročný pes už je starý na prvý vrh. Dalmatince sa dožívajú tak 10-13 rokov. Keď chcete všetci šteniatka treba do toho investovať a kúpiť z chovnej stanice, alebo adoptovať. Opustených psov čaká na domov veľa. Nie riskovať vrh starého psa lebo ja chcem.

lucie0505
24. aug 2021

@dida1234 Tak ak je to fenka s PP, treba sa informovať v príslušnom klube, do akého veku sa fena môže uchovnit. A ak je bez PP, tak sa radšej zdržím komentára.

taskataska
24. aug 2021

nie je to vhodne
aj ked sa ti to tak zdat vobec nemusi, uz je to seniorka
o tom, ze je neuchovnena ani nebudem zacinat...

buducamama
24. aug 2021

@dida1234 nemnozte, utulky su plne bezpapierakov. 7 rocna fena uz patri medzi starsie psy, gravidita jej skor moze ublizit a este pridete aj o nu.

ki_ki2
24. aug 2021

Nie už ju netrápte zbytočne , už pôjde do dôchodku a nie na materskú 😁 a nemnozte zbytočne

lula313
24. aug 2021

My sme mali Pp fenku. Krytie sa podarilo až v jej 4 roku a už to bolo neskoro(podľa veterinara na prvorodičku). Samozrejme cisarak a len jedno steniatko a aj to nechcela prijat.

marsmykkok
24. aug 2021

@dida1234 dalmatinov býva aj 10-15 šteniatok jeden vrh a prvý pôrod v už seniorskom veku toľkých šteniatok môže byť rizikom.

adalmba
24. aug 2021

@dida1234 moja malá prvý vrh v 10 rokoch, všetci ostali prekvapení

dida1234
autor
24. aug 2021

Ďakujem pekne každému za odpoveď sme sa plno rozhodli že nie o ňu nechcem určite prísť to by som si nikdy neodpustila! Máme mi 3 psíkov s útulku u mamini ale ja si nemôžem pomôcť pre mňa je ona topp a chcela som mať po nej spomienku keď raz nebude... Ale zas som počula že buď šteniatka alebo sterilizovať a to ja nechcem ja si na ňu dávam pozor a to zasahovanie do organizmu určite nie, to ze každý mi iné hovorí a človek je stoho je na nervy ja chcem pre ňu najlepšie a neviem čo by to bolo ale asi to že zostane takto ako je a basta je šťastná zdravá maax si k nej adoptujeme šteniatko a bude sa o to starať ale ďakujem všetkým pomohli ste sa mi rozhodnúť.

dida1234
autor
24. aug 2021

A moja má PP

ki_ki2
24. aug 2021

@dida1234 určite si zamilujete nejaké šteniatko nebojte sa nič ❤️ ktoré bude pre vás opäť jedinečné ❤️ či už s PP alebo z útulku . Prajem veľa zdravia vášmu psíkovy a nech sa v zdraví dožije ešte veľa rôčkov 🍀🍀

simca06022011
24. aug 2021

urcite to neriskujte, nestoji to naozaj za to. Je to vysoke riziko, vidim to u ludi, ktorych sledujem, tiez mam psa s PP a teda jeho a podobne chovne stanice mam stale v kontaktoch. Aj mladsie fenky maju problem. 7 Rocna uz je naozaj seniorka. Uzivajte si svoj cas, uvidis, ze bude aj dalsie milovane steniatko za xy rokov, ale ani jej steniatka by sa jej nevyrovnali 🙂 proste milovany pes je milovany pes 🙂)
Plus aj ked mas psika s PP, na oficialne mnozenie potrebujes skusky, povolenie... aby aj tie steniatka mali PP...
K sterilizacii sa neviem vyjadrit, pretoze poznam xy ludi co nedali a nemaju problem, aj takych co dali a nemaju problem. Dokonca ani nasa veterinarka si nedava svoje zvierata kastrovat/sterilizovat... a u ineho ked som boal hned riesil ci nejdem psa kastrovat:D no nejdem, preco?

dida1234
autor
24. aug 2021

@ki_ki2 ďakujeme pekne ❤️ určite áno mne na tom nezáleží či má PP alebo nie vychovali sme veľa psíkov a môj prvý sa dožil 17 rokov ale táto je pre mňa výnimočná ani to neviem opísať stále som mala malé plemena a toto je pre mňa ako dieťa všetko jej dám všetko jej prispôsobujeme aby nikdy nebola sama niekdo si pomyslí že sme šibnutý ale tak ju ľúbime že kdo nemá psa alebo iné zviera tak nechápe, ďakujeme pekne aspoň som kľudná že sme sa dobre rozdhodli 😊 Lebo ja som to tak vnímala že ciperna že mne to tak neprišlo ale už teraz jak som čítala viac názorov tak som pevne rozhodnutá a nikdo ma už neprehovori.

dida1234
autor
24. aug 2021

@simca06022011 áno presne ďakujem pekne ani ja nedám moju aj mňa sa stále to pýtali od mala už keď som ju kúpila proste neviem ja som si ju nekúpila preto aby som mala z nej peniaze mne zomrel psík a uvidela som ju a som sa zaľúbila do nej ale nie pre peniaze aby som z nej tazila a potom každý taak ju daj sterilizovať hovorím nedám a to počúvam už 7 rokov šteniatka sterilizovať proste na nervy ale nebude ani jedno ona má podľa mňa super život a bodaj by každé jedno zviera taak žilo ako ona ❤️ ale ďakujem každému za názor ❤️

lindusss2016
24. aug 2021

@dida1234 jeden vrh aj tak nestaci na to, aby ste sa v starobe vyhli rakovine, takze ak jej chces predlzit zivot, sterilizuj ju