icon

Absolvovali ste lumbálnu punkciu?

luciasamko03
3. feb 2018
elisadavinci
3. feb 2018

ja

luciasamko03
autor
4. feb 2018

@elisadavinci ahojky ,ak ta mozem poprosit,napisala by si mi nieco k tomu??Caka ma to bud.tyzden ,tak troska info by mi pomohlo,najma ako si sa citila a ako dlho si musela ostat v nemocnici,ako to prebiehalo a tak.Velmi pekne dakujem za akukolvek info.

luciasamko03
autor
4. feb 2018

@elisadavinci lebo citala som o tom uz vela, najme, o tych bolestiach hlavy atd, no nikto nepise ako dlho sa asi lezalo v nemocnici, ako to prebiehalo atd.Lebo to mi nepovedala ani dr. Dufam, ze ste mala vyedky v poriadku. Pozdravujem a dakujem, za akekolvek info a radu vopred. 🤗.

katulienkax
4. feb 2018

Ahoj lumbalnu som nemala ale spinalku, to je v podstate podobne v oboch sa pichá do toho kanála v chrbte, no a na tretí den ma začala neskutočne bolieť hlava ale len pri chodení, pri ležani nie. Potom mi museli pichnúť tu zadku do chrbta, to pomohlo ale o dva dni sa v miernejšej podobe zas objavila ta bolest ale po týždni cca odznela. Keby mi naši nepomáhali s detmi tak neviem nevie asi by som vracala.

luciasamko03
autor
4. feb 2018

@katulienkax ahojky a ako dlho si bola v nem

katulienkax
4. feb 2018

@katulienkax no kedže ma bolela hlava o den dlhšie, ale inac nemaju dôvod drzat, myslim ze 24 hodin sa leži na chrbte ako prevencia tých bolesti hlavy, no ale mne to teda vobec nepomohlo.

luciasamko03
autor
4. feb 2018

@katulienkax a dakujem za info velmi pekne,ja len dufam ze tam dlho nebudem musiet ostat,mna posielaju koli podoz.na skl.muktiplex a teba???Ako ti dopadli vysledky?

elisadavinci
4. feb 2018

ja som bola taký špeci prípad, že ako jedinej z oddelenia sa objavili postlumbalne komplikacie. každy bol v pohode, poležal si tých 24 hodín a potom bol fit. mne zostalo zle už pri odbere, tak ani nevedeli odobrať vzorku a potom som tam bola týždeň, lebo sa mi točila hlava tak, že ani sedieť som nevedela.
ale ostatni to zvladli v pohode a to naozaj robili lumbalku aj 3-4x za deň. ani hlava ich nebolela... držím palce, bude t ov poho, nech vam vyjdu dobre vysledky

luciasamko03
autor
4. feb 2018

@katulienkax dakujem baby ste zlate, takze za normalnych okolnosti sa ostava v nemocnici 2 dni ak som to spravne pochopila ano?

elisadavinci
4. feb 2018

ak je všetko ok tak hej

luciasamko03
autor
4. feb 2018

@elisadavinci no aspon nieco pozitivne,😀,tak uz len verit ,ze to bude ok😉

luciasamko03
autor
4. feb 2018

@elisadavinci dakujem

amalka1991
4. feb 2018

Ja som nala 2x, bolet to vobec neboli ale druhykrat som bola hrdinka a nelezela som a mala som preukrutne bolesti hlavy a sla na infuzie. Musis proste len oddychovat a lezat a bude to fajn🙂

luciasamko03
autor
4. feb 2018

@amalka1991 supis joj dakujem,tak nejak vydrzim😁lezat😁,ja len toho sa bojim aby som nemusela trcat v nemocnici tyzden .To uz by bolo na mna moc,predsa doma je doma🙄

amalka1991
4. feb 2018

Tyzden je vela to pochybujem...

luciasamko03
autor
4. feb 2018

Ved ja tak ratam 2 max 3 dni😁,len kamoska ma strasila ze tyzden

kasur
7. feb 2018

stačí ležať 24h, bolesť hlavy po výkone je ojedinelá....výkon sa dá prirovnať k injekcii do svalu.....bolesť skoro žiadna,nemáte sa čoho báť...

luciasamko03
autor
8. feb 2018

Baby a ako dlho sa cakalo na vysledky??

bejja15
8. dec 2018

Dievcata v ktorej nemocnici ste absolvovali punkciu? Dakujem

luciasamko03
autor
8. dec 2018

@bejja15 ahojky ja som ležala v Levoči,no nakoniec po všetkých torturach a novej magnetickej,pán primar zhodnotil,že lumbalka nebude potrebná.Ja som bola hospitalizovaná kôli podozreniu na Sklerózu multiplex.Koli čomu idú robiť tebe?Ale pani ktorá bola pri mne na izbe ju rokmi,trvalo to asi 10 min ,ale musela ležať až do druhého dňa a bez vankúša,vravela že bolesť nebola strašná,ale to ležanie.No dá sa to určite,aj keď mňa to obišlo,už teraz by som sa nebála .Držím palceky

kasur
9. dec 2018

tak to je prevencia postpunkčnej bolesti hlavy....

huginko02
16. feb 2021

@luciasamko03 ahoj..Mozem sa opytat.???Bolela LP ??a kedy ta pustili domov???Dakujem.Lucia

luciasamko03
autor
16. feb 2021

@huginko02 pekný deň ,no bol to taký nepríjemny pocit dosť ,samotný odber bol dosť rýchlo urobený.Len potom so do druhého dňa ležala ,kôli vyrovnaniu tlaku ,kým sa ten mok a tlak vyrovná .Tak nejako mi to vysvetlili ,musela som ležať narovno ,bez vankúša čo bolo pre mňa asi najhoršie z celého kôli chrbtici.No dalo sa to zvládnuť .Hospitalizovaná som bola 7 dní ,punkciu mi robili na tretí deň.Nebojte sa zvládnete .Držím palceky veľmi🙏🙏,hlevne nech sú dobre vysledky ,ostatné sa dá vydržať 😉

huginko02
16. feb 2021

@luciasamko03 Ja idem iba kvoli punkcii....mozem sa opytat,kvoli comu Vam to robili???Dakujem Vam

lennnyka
9. aug 2022

@luciasamko03 ahoj síce po rokoch ale predsa budeš pamätať.
Ja idem do Levoče o týždeň. Aké vsetke vyšetrenia ti tam robili ešte prosím ta?