Abstinujúci gambler vzdeláva o závislostiach
Zažil príhodu, keď chlapec presvedčený, že suma napísaná na tabuli je reálna suma peňazí, vytrhol krídlo tabule a utekal na chodbu. „Myslel si, že mu chceme ukradnúť peniaze,“ vraví Pjentek. Podobné príhody, keď deti nevedia, čo je reálne a čo fikcia, lebo sa stávajú závislými od počítačových hier, sa mu stávajú častejšie.
@rozculena Rehoľná sestra vám hovorila príbeh, ako sa jej druhák spýtal, kde má nôž a sekeru. Ona nerozumela, o čo ide. Vysvetlil jej, že on mníšky pozná z hry, kde zabíjajú s nožom a sekerou. Stretávate sa často s tým, že deti nevedia odlíšiť realitu od fikcie?
deti nevedia rozlisit realitu od fikcie na zaklade chyby rodicov, nemyslis? 😉
Zujímavý článok
@s1s4 nemyslím. Keď nedáš playko do ruky deťom ty, dajú ho spolužiaci, alebo dokonca škola a nazvú to interaktívna výchova.
autor/ka
to nie je ze ked mu ho nedas ty tak da niekto iny 🤣 potom naco budem pred detmi skryvat nadavky, ved predsa aj tak to bude pocut inde, vsetci klaju jak pohania
velmi zalezi od rodicov, dieta, ak je smerovane k inym zalubam a je v nich podporovane, playko az tak zaujat nemusi
kazdopadne, je to len moj nazor, tvoj neberiem
Hovorit o rozlisovani reality a fikcie a zaroven spomenut mnisku je usmevne... 🙂 🙂
Takze by som tipoval, ze aj dospeli castokrat nevedia rozlisit realitu od fikcie...
vezmi si historiu, kedy sa deti od nepamati hrali na vojakov, rytierov, indianov, samurajov a od mala napodobnovali aj to najkrutejsie spravanie, ake videli v realite okolo seba. nic nove pod slnkom,len v inej podobe, ale nedemonizovala by som hry.
žiadna rehoľná sestra mi žiadny príbeh nehovorila

?