icon

Abstinujúci gambler vzdeláva o závislostiach

13. feb 2025

Zažil príhodu, keď chlapec presvedčený, že suma napísaná na tabuli je reálna suma peňazí, vytrhol krídlo tabule a utekal na chodbu. „Myslel si, že mu chceme ukradnúť peniaze,“ vraví Pjentek. Podobné príhody, keď deti nevedia, čo je reálne a čo fikcia, lebo sa stávajú závislými od počítačových hier, sa mu stávajú častejšie.

https://dennikn.sk/4459231/abstinujuci-gambler-...

rozculena
13. feb 2025

?

autor
14. feb 2025

@rozculena Rehoľná sestra vám hovorila príbeh, ako sa jej druhák spýtal, kde má nôž a sekeru. Ona nerozumela, o čo ide. Vysvetlil jej, že on mníšky pozná z hry, kde zabíjajú s nožom a sekerou. Stretávate sa často s tým, že deti nevedia odlíšiť realitu od fikcie?

s1s4
14. feb 2025

deti nevedia rozlisit realitu od fikcie na zaklade chyby rodicov, nemyslis? 😉

bloger
14. feb 2025

Zujímavý článok

autor
14. feb 2025

@s1s4 nemyslím. Keď nedáš playko do ruky deťom ty, dajú ho spolužiaci, alebo dokonca škola a nazvú to interaktívna výchova.

s1s4
14. feb 2025

autor/ka
to nie je ze ked mu ho nedas ty tak da niekto iny 🤣 potom naco budem pred detmi skryvat nadavky, ved predsa aj tak to bude pocut inde, vsetci klaju jak pohania
velmi zalezi od rodicov, dieta, ak je smerovane k inym zalubam a je v nich podporovane, playko az tak zaujat nemusi
kazdopadne, je to len moj nazor, tvoj neberiem

zic
14. feb 2025

Hovorit o rozlisovani reality a fikcie a zaroven spomenut mnisku je usmevne... 🙂 🙂
Takze by som tipoval, ze aj dospeli castokrat nevedia rozlisit realitu od fikcie...

tululu
14. feb 2025

vezmi si historiu, kedy sa deti od nepamati hrali na vojakov, rytierov, indianov, samurajov a od mala napodobnovali aj to najkrutejsie spravanie, ake videli v realite okolo seba. nic nove pod slnkom,len v inej podobe, ale nedemonizovala by som hry.

rozculena
15. feb 2025

žiadna rehoľná sestra mi žiadny príbeh nehovorila