AIRBNB dlhodobý prenájom

ivanaciganikova
22. nov 2022

Ahojte, chceme si prenajať s rodinou jeden byt, avšak nájomca tvrdí, že nie je zo Slovenska a je mu jednoduchšie byt prenajímať prostredníctvom platformy AIRBNB, byt je veľmi pekný a za podozrivo nízku cenu.

Počuli ste už o dlhodobom prenájme cez AIRBNB, máte nejaké skúsenosti, obávam sa, že by mohlo ísť o nejaký podvod.

Snažila som sa vypátrať nejaké informácie na iných fórach, avšak veľa som toho na túto tému nenašla

Ďakujem 🙂

zalka
22. nov 2022

Nemusí byť vlastník, ponúka nie o čo nevlastní. Vymami peniaze a ty sa do bytu nedostaneš. Naozaj to smrdí podvodom, už len preto že portály takéto má v hľadáčiku daňová správa v každej krajine. Tj musia sa s toho dane zaplatiť a ak žije mimo republiky tak aj DPH musí riešiť na SVK.
Nevieš si pozrieť byť podľa katastra či vôbec také meno je v bytovke?

lucik194
22. nov 2022

@zalka v airbnb nevies kde sa byt / dom nachadza, ani meno nemusi byt, kompletne, staci "Fero"

kolegyna byvala dlhodobo 3 mesiace v airbnb a spokojna bola. ..... je to osvedceny prenajimatel? ma vela recenzii? ake je storno?

maranco
22. nov 2022

airbnb je skôr na krátkodobý prenájom, je tá ponuka bytu na stránke https://cs.airbnb.com/ ? Komunikuješ priamo cez tú stránku?

Toto bude skôr podvod.
Pozor na lákavé ponuky od cudzincov: Podvodník s bytmi oklamal Slovákov!
https://web.archive.org/web/20141223220028/http...

syslik81
22. nov 2022

to je scam . plny net toho je ..daj si pozor a ziadna zaloha dopredu kym nevidis

mistymay33
22. nov 2022

@ivanaciganikova bud velmi opatrná, takto sa robia podvody. modus operandi presne sedí na konanie, ktoré sa opísala. 1. nizka cena. 2. majitel akože nie je zo Slovenska. 3 pekné fotky.

petamich
22. nov 2022

tak ja som byvala aj dlhodobo cez AirBnB v zahranici (ja som bola cudzinka, prenajimatelka domaca), dohodli sme sa tak s prenajimatelkou, priamo cez aplikaciu ALE ano treba si davat pozor na podvodnikov

katka8382
24. nov 2022

Ja som tiež takto hľadala byt a tiež super cena, krásny byt, sa mi to nepozdávalo, napísala som mail priamo do Airbnb (nevedela som, či odpisu, v akom jazyku to treba, tak normálne po slovensky som im napísala, aj fotky toho bytu z netu som poslala), odpísali mi cca o 2-3 dni, že je to podvod, že ho nemajú vôbec registrovaného a riešili to potom po svojom nejak. Skus priamo do Airbnb napísať, aby si sa neoklamala.