icon

Aj na vašom sídlisku je to samý psí výkal a rozbité sklo?

kiwi82
18. apr 2012

Asi mi to admini zamknú, kďže som použivla neslušné slovíčko v nadpise, ale ja som už taká nasrdená na tých psíčkarov, že to už neni ani možné. Malú nemôžem ani nechať pobežkať po tráve lebo na každom kroku sú tie hnusné psie výkaly a aj rozbité sklá. je to vôbec možné, že deťom urobia oplotené ihriská a ostatné psíčkari považujú za voľný výbeh psov? prepáčte ale som vážne nasrdená 😕 Ako je to u vás?

karinka2105
20. apr 2012

@beruska.zuzanka je to sice pekne,ale nehh to robia niekde za mestom nie pod oknami
neh si beru majitelia psov niekde na pole nie do centra mestaa

beruska.zuzanka
20. apr 2012

@karinka2105 😅 😀 😀

lenja123
20. apr 2012

Ahojte, zaujímalo by ma, či upozorňujete majiteľov psov, aby odpratali po svojom psovi, ak to nespravia. Zaujíma ma tiež, ako reagujú 😉

lubikan
20. apr 2012

@beruska.zuzanka ...no ja vacsinou chodim k domu po chodniku,pozdlz ktoreho su lavicky..a na nich klebetia babky so psami ...takze ked okolo nich prejdem,mala hned spozornie a babka cela uvelicena,ze niekto si vsimol jej psika,tak ho zacne nukat malej...a moji tiez vedia,ze cudzich psov ,s ktorymi sa nestretavame pravidelne...a netravime s nimi cas,nemaju hladkat....a vidim to z okna,co robia ti psi..ten tvoj mozno nie,ale vacsina psov sa teda rada vala v inom smrade...a o zltom snehu pomlcim 😅 ...az vtedy vidiet,co ti psi dokazu...a to trva ten sneh kratko...co potom ostatny rok....resp. co nedokazu psickari

lubikan
20. apr 2012

@lenja123 ..no priamo nie,ved kazdy psickar si je toho vedomy,co ma robit,a kolky to ignoruju..tak to len s osobou ktora ide so mnou zahundreme,aby nas poculi..lebo vacsinou su drzi,alebo zazrakom oni si svoje hovno odpratali

irriss
20. apr 2012

@lenja123
zrejme bys mela vytvorit nove tema.. 😉

misto toho, ze je na ulici same "hov.."...zjistis, ze je vetsinou odpoved ta, ze je Ti do toho "hov.." 😉

prasiatko30
20. apr 2012

ja som tiez veru este nikoho neupozornila ale napriklad mi uz chybalo naozaj malo aby som zavolala mestsku policiu prave v tom pripade ked chlapik dosiel so svojim nepriviazanym pitbulom ku neohradenemu ihrisku kde sa hrali moje deti - vtedy som mala na male ale tam som mu len povedala ci by si nemal toho psa priviazat lebo tie deti by mu mohli ublizit 🙄 tak len po mne pozeral ze ci mi neharasi

lenja123
20. apr 2012

@lubikan
@irriss Dakujem za odpovede 🙂 . No mňa tie psie exkrementy už neskutočne vytáčajú, aj ked priznám sa, že tiež som ešte nikoho neupozornila. Niekoľkokrát som naopak poďakovala psíčkarovi, ked to upratal, ale to, že niekto po svojom psovi uprace, je u nás rarita. Pokuta za neupratanie je myslím 66 eur, ale ešte som nepočula, že ju niekto dostal 😠 . Náš starosta vymyslel, že všetkým prihláseným psom sa bude odoberať DNA - a následne sa podľa toho bude zisťovať, komu tie hovienka patria. No, dobre som sa pobavila 😀

irriss
20. apr 2012

@lenja123
o tom jsem vcera psala..ze to takto zavedl starosta na ostrove Kypr.. 😉
zjistuje DNA "odlozeneho exkrementu" a lide ho financne na teto aktivite podporuji.. 😉 a on porovnava vzorky s kvalitou na chodniku 😎

lenja123
20. apr 2012

@prasiatko30 no nad privolaním mestskej polície som už tiež raz uvažovala, ked majiteľ psa venčil priamo do pieskoviska. Ale kým by prišli, tak by som im mohla už len ukázať to hovienko, majiteľ so psom by už boli dávno preč.

lenja123
20. apr 2012

@irriss no u nás si to neviem predstaviť, ako by to fungovalo, už aj preto, že rozbor by bol asi drahší ako pokuta, okrem toho si nerobím ilúzie, koľko psov je prihlásenych. Psíčkari by mali okrem daní ďalší dôvod svojho psa neprihlásiť.

prasiatko30
20. apr 2012

@lenja123 teraz neviem ci je to pravda ale sa mi vidi ze som pocula ze v prahe toto uz vo velkom praktizuju - ale mozno som to zle pocula

beruska.zuzanka
20. apr 2012

tak som zasa tu 😀

@lenja123 ja som neraz "kolegu" psíčkara upozornila... a tiež si vypočula, ale tak spŕšku nadávok vydržím, hovno na topánke predýchavam horšie ...
a zdrbala som aj manžela, keď som zistila, že je lenivý to zberať.... veď kde sme???

a vy by ste sa tiež nemali báť ostatné, čo tu všetkjých vehementne odsudzujete... otvoriť si ústa a povedať, čo si o tom myslíte, ak by to daný psíčkar počul denne 4x minimálne, tak hádam by sa v ňom niečo pohlo 😎

lubikan
20. apr 2012

@lenja123 to DNA je na pobavenie,ale myslienka dobra.......paradoxne po holuboch,vtakoch,hmyze nikto neodpratava..ale tych zase nikto nevlastni,ze ... 😅 .... 😀

inak na detskom ihrisku si hubu otvorit viem...po malej tak pes so stekom skocil,ze ja som mala skoro v gatiach a panicka...vyzorovo ze radsej dopraje psovi,ako sebe taak pratala..a uz som bola za 🤐 🤐

dada1212
20. apr 2012

@prasiatko30 to je fajn, že tak deti učíš mne sa zase tiež nepáči, že veľa rodičov nerieši svoje deti, ktoré sa prudko rozbehnú k hocijakému psovi a začnú s ním robiť čo sa im chce.
väčšina psíkov má deti rada, ale tu ide o to, že často ho doslova prekvapia zozadu, ten pes ani nevie, že k nemu niekto ide a môže sa zľaknúť a chytiť ho, prípadne zavrčať . a to aj vtedy ak je na polmetrovej vôdzke.
ale samozrejme, že potom je najhorší pes a jeho majiteľ, pritom je to prirodzené správanie, aj na nás keby sa niekto vrhol zozadu, tak by sme sa zľakli...
mne sa osobne ešte našťastie nestalo, že by môj pes prudšie zareagoval, lebo také situácie sa mi nestávajú často,lebo nežijem priamo na sídlisku, takže väčšinou chodím so psom po miestach, kde nie je veľa ľudí,ale je to fakt neprijemné.

delideli
20. apr 2012

@ukana : " nedeľme sa tu na psíčkarov a nepsíčkarov, ale na ludí ohladuplných k svojmu okoliu, poriadkumilovných a potom na ignorantov..tí sa nájdu aj medzi psíčkarmi, aj medzi ostatnými" - veeelky LIKE 🙂- trafila si klinec po hlavicke...
@lubikan : za smeti platime odvoz, za psov na mnohych miestach za poplatok nedostavas absolutne nic- vid moje predchadzajuce bydlisko,kde neboli ani kose, kde by sa dal vlastny sacok vyhodit, a to nemyslim specialne kose na vykaly,ale absolutne ziadne verejne kose (okrem jedneho ci dvoch pri detstkom ihrisku,kam som to hadzat nehcela a kam "ohladupni" spoluobcania nahadzali casto svoj domovy odpad,takze boli aj tak vzdy plne..)..ja si sacky kupujem vlastne,aj pre vlastne pohodlie,aby som ich mala vzdy po ruke,ale bola by som rada,ak by som s nim potom nemusela napr. 15 minut kruzit po sidlisku,kym natrafim na nejaky kos (a znovu opakujem z ohladuplnosti to nechem ,aj ked je sacok zaviazany hadzat do kosov,ktore su pri ihriskach, ci pri lavickach v parku)..

ginger_fox
20. apr 2012

Ja som z tých, čo majú dieťa a psa a nemajú problém porovnávať dieťa so psom. Pes je členom našej rodiny, čo znamená, že chodí s nami naozaj takmer všade(do obchodných centier ho však neťahám). A tým pádom môj syn nepozná pieskoviská, parky a všetky miesta, kam náš pes nemôže, ale zato pozná všetky miesta kam pes môže. Bývame na okraji mesta, ergo sú u nás dlhé prechádzky v prírode samozrejmostou a to v každom počasí. Naša suka sa ale nikdy nikdy nevyšpiní na chodník(aj na nižšie spomínanej Zámockej zúfalo hľadala trs trávy a keď ho nenašla trpiteľsky držala všetko v sebe), v meste a okolí domu po nej vždy upracem. Syn vie, že pes sa vonku nehladká, ani cudzí, ani vlastný. Nemám problém povedať(a už som aj pár krat povedala) aj celebritám na Zámockej ulici v Ba aby si ráčili po svojich psoch exkrementy odpratať. Ale na druhej strane nemám problém povedať svoje hysterickým rodičom, keď sa idú udusiť amokom, že naša Dorie na voditku prejde vedľa ich dieťaťa samozrejme úplne ho ignorujúc. A dokonca som aj políciu volala, keď ma napadol voľne pustený NO(pre neznalých: nemecký ovčiak). Aj som si svoje na polícii odsedela aby sa to nezahralo len tak do outu. Takže mňa nemajú radi ani neporiadni psíčkári ani fanatickí rodičia malých detí, ale dokažem s tým žiť 😝
Ak mne niečo vadí, tak sú to ludia, čo vedome kŕmia bezprízorné mačky, ktoré sa veselo množia, ich exkrementy nik nerieši, nie sú pod veterinárnym dohľadom, v zime nocujú v kontajneroch a snažia sa dostať do teplých motorov áut a v neposlednom rade ich náš poľovný pes nenávidí. Potom sa môžeme zamyslieť nad žuvačkami, ktoré neničia len naše topánky, ale skúsili ste sa zymyslieť, čo to spraví s psou labkou a srťou? No a ľudské exkrementy... to je na iné písanie.

kiwi82
autor
20. apr 2012

ahojte, jeeeeeeeeeeeej zmenili nám názov témy z hovienka na výkal, jaké milé 😀 Hádajte ako sa nám dnes začala doobednajšia prechádzka? No tým, že hned ako sme vybehli z paneláku za holubom šup ho do trávičky a rovno do psieho hovna. Ale už máme topánočku vyčistenú a zrejme pripravenú na ďalšie krásne úlovky 🙄

lubikan
20. apr 2012

@ginger_fox chuda vase dieta...koli psovi je obmedzovane hrat sa na piesku,ihrisku

lubikan
20. apr 2012

@kiwi82 zrejme si mi nepsickari tiez budeme nosit daky sacik na suveniry...ze aha,ake krasne hovienko sme nasli vcera..... ☹ ☹ ☹ 🙄 🙄 😠 😠

ginger_fox
20. apr 2012

@lubikan nie kôli psovi, ale kôli psychickemu zdraviu svojej matky, aby sa nemusela rozčulovať nad hysterickými matkami iných detí 😀

mircalla
20. apr 2012

@lenja123 Ja som drzka, ja upozornujem na vsetko, co si myslim, ze nie je spravne....Normalne, nie hystericky. Reaguju zvacsa prekvapene, ze sa niekto ozval.
Netreba sa hadat v tejto diskusii. Chapem uplne matky, ze im vadia vykaly, a nemusia byt pritom vobec hystericke. Chapem aj psickarov, ze im vadi, ze sa do nich mnohi obuvaju. Faktom je, ze my slovaci sme neskutocni bordelari, a to ozaj sa staci pozriet okolo seba, naozaj aj smeti, flase, bordel, spina....nielen vykaly.
Takze kazdy by mal zacal od seba. Cest vynimkam samozrejme. Ale nevieme si chranit, co mame.

lenka20
20. apr 2012

@lubikan - dietatko ginger fox je urcite stastnejsie ze ma doma psika a do zivota mu to da tisicnasobne viac akokeby sa kazdy den 8 hodin hralo na vsetkych pieskoviskach sveta, ale to ty asi nikdy nepochopis... 😠

lubikan
20. apr 2012

@lenka20 ..ale tak tu je evidentne uprednostneny pes pred dietatom...lebo pes tam nemoze,nemozeme ani mi...ale tak dobre...ich problem...ich dieta sa bude trapne citit,ked nebude mat spomienky ako jeho rovesnici 😅

lenka20
20. apr 2012

@lubikan - to je otazne.... som presvedcena ze ked je v rodine zvieratko a dietatko s nim vyrasta buduje sa neskutocne puto a to bude ta prva vec na ktoru bude dieta spominat ked bude vacsie.. ja si dodnes spominam na psika ktoreho mali moji stari rodicia a to bol typicky dedinsky pristup pes na dvore a chodila som tam len na letne prazdniny... o to viac ak je zviera brane ako clen domacnosti a dospelaci davaju dietatu dobry vzor co sa tyka starostlivosti a pristupu...co u ginger fox isto funguje podla toho co pise je to uplne moja krvna skupina...samozrejme najdu sa aj ludia, ktori su sice velki psickari ale ked pride do rodiny dieta pes ide bokom pripadne uplne do prec, to absolutne neuznavam a mozu mat ,, rodinne dovody ,, ake chcu beriem to akokeby sa zbavili dietata... ginger fox-ino baby urcite pozna aj ihriska a detsku spolocnost, len vyber je prisposobeny...to je ako ked mas jedno dieta zdrave a jedno na vozicku, no tiez sa prisposobis tomu co je na vozicku a to zdrave tym nijak neutrpi, prave naopak, vela sa nauci....
inak odporucam film marley a ja - mozno pochopis... a mozno aj tak nie...

kaja73
20. apr 2012

@lenka20 inak na nase ihrisko chodia bezne maminky so psikmi-proste ich na tu chvilu priviazu a babeno sa vyhra s kamosmi-potom sa ide dalej a psik si pobeha.
Hovorim tomu- aj ovca cela aj vlk syty-a nikdy s tym nik na ihrisku problem nemal.
Chodia tam aj male ,aj ozaj velke plemena. Tu hodinku kazde vydzalo priviazane. Nemyslim si , ze je spravne uplne dietatu zamadzit pristup na ihrisko.
Aj mi mame psika,ale toto nerobim.
Proste ked sa ide na ihrisko zostava doma na zahrade. Ked sa ide na prechadzku ide s nami.
Teda moj maly chodi aj do lesa,aj na pole ,aj do parku ,ale aj na ihrisko za kamosmi.

exupery
20. apr 2012

Lutujem deti,ktorych matky su tak vystrasne svojim strachom a odporom k zvieratm,ze deti vedu tak isto k nenavisti a odporu k nim....nepoznam ani jedno dieta,ktore by vyrastalo so psikom a bolo nestastne...uz len so psychologickeho vyvinu,je adaptacia v prostredi dietata lepsia,ked vyrasta so psikom-uci sa od mala ako sa ma spravat k zvieratam,k zodpovednosti,k poriadku,...aspon sa v neskorsom veku nedozijem toho ,ze utyra nejake psica ci macku niekde pred barakom ci v lese.
Keby stei zili v domacnosti so psikom,prisli by si nato,ze ich musite porovnavat s dietatom,pretoze pes je od prirody clenom svorky,a ked si ho vezmes od mala zacleni sa do tej tvojej..Nema nikoho okrem svojich,tak ako tvoje dieta,a je tak neskutocne na teba naviazane...ale tazko vraviet ludom,ktori jednoducho vztah k zvieratu nemaju...
Moja mala spava od malicka s nasou suckou v posteli,krmia sa keksami,hraju sa spolu,a mala sa neskutocne tesi,ked moze byt s nou...a ked v dnesnej dobe vidim niektore tie rozmaznane deti na detskych ihriskach,ktore si myslia,ze im vsetko patri a mozu si robit co chcu,som rada,ze medzi najlepsie kamosky mojej dcery patri iba pes 🙂

lenka20
20. apr 2012

@exupery hovoris mi z duse 🙂

exupery
20. apr 2012

@lenka20 ja som to tiez vsetko pochopúila,az teraz ked to prezivam...

alenockap
20. apr 2012

Ja mám rada zvieratá, ale zase by som nezniesla keby mi pes olizoval lyžičku,či spal v posteli...mne vadí vlasný vlas a nie to ešte psie chlpy 😉