Aj vaše deti neustále zbierali a hľadali kamienky?
Aj vaše deti neustále zbierali a hľadali kamienky ? Syn to robí aj keď sme na ihrisku, na záhrade kde je kopec hračiek, pri zvieratkách tie si popozerá ale aj tak to skonči zbieraním kamienkov a hľadá potom vodu nech môže hádzať, ostatné deti sa pekne hrajú v pieskovisku s formičkami 🤷🏻♀️ napr. Boli sme na námesti na deň detí kde boli autá hasiči, policajti a všetky deti mali o to záujem tam ísť sadnúť pohrať sa s volantom a môj syn zbadal kamienky pod stromom a chcel byť len tam. Prišlo mi to ľúto, aj keď ho dám do pieskoviska tak len chytí do rúk piesok a sype ho na zem alebo hádže do okolia. Má 19 mesiacov. Nemôže to značiť autizmus ?
Moja ich navlacila počas chodenia do škôlky, ze by bolo aj do základov na chalupu,pravidelne som mala plnú pracku kamenov, keď som si náhodou nevšimla nejaké vo vreckach... Každé dieťa baví niečo iné, každému ide niečo lepšie, niečo horšie...dieťa treba podporiť v tom co ho baví a zaujíma a nie zbytočne tlačiť do veci, ktoré sú mu totálne ukradnuté
Drobec má tri roky, z prechádzok momentálne nosíme väčšinou paličky, ale aj kamienky, opadáne zelene potenciálne ovocie školu iných pokladov🤣
Ak zbieranie kamienkov značí autizmus, tak som autistka. 😁
Aj ja zbieram kamene, moje deti zbierajú kamene 😅 v tom veku boli moji chalani zväčša obtazkani kameňmi, paličkami a všetkým špinavým..
@h2 to som netvrdila ak si si nevšimla. Prišlo mi skrátka divné že keď ma okolo seba iné zaujmavé veci ako sú zvieratá, hračky hoc čo tak si ide svoje. To je celé
@oonnaganamakusai nešťastná ? čakala som takéto užitočné komentáre 😉
Deti s Aspergerovym syndrómom mávajú jeden vyhradený záujem, v ktorom excelujú. Ale tam musia byť splnené aj iné veci.
Moja ma 6a vlaci vsetko co najde vsetko sa jej zijde ako bezdak..
@shee11 no presne to som chcela povedat ze len tie kamienky ho zaujmaju ale asi je nato skoro este 🙂
Áno. Dokonca aj ja som to robila, ešte si to pamätám, bolo to do nejakých 12-13 rokov, aj keď teda nároky stúpali, kamienkov bolo stále menej, ale o to krajšie 😄. A robím účtovníčku, geografiu som na strednej neznášala 😉.
A ja si aj teraz este zdvihnem ked sa mi nejaky paci...
@dusankomoj aj moj berie z vnemoveho chodníka v skolke 😁 tolko druhov kamenov 🙈a to nehovorím o plazi v Chorvátsku, raj 🤣
@marianarem jeminku, aj nas všetko potrebuje 😁 doma uz len dam na neviditelne miesto a po case vyhazdujem
Veď je ešte malinký. U nás doteraz zbiera. Ma 8 rokov 😁a boli aj paličky, kadečo. A je z neho veľmi šikovný, normálny skolak jednotkar 😁
Joj, kebyže vidíte, koľko kamienkov mi za celý ten čas ponosili moji domov a autizmus nemajú. Proste má iné záľuby, každé dieťa sa hrá inak.