icon

Ak chceme mier, musíme sa pripraviť na vojnu

20. mar 2024

https://hnonline.sk/svet/96136895-ak-chceme-mie...

Citali ste?

Ak v Amerika vyhra volby trump, on na milion percent zastavi pomoc na Ukrajine, ruski vojaci budu na nasich hraniciach. Ja sa strasne bojim. Co s nami bude? Akoze naozaj nam toto hrozi.

Do putinovej hlavy nikto nevidi, co ak napadne aj EU? On je nevypocitatelne zlo.

My byvame na hranici s Ukrajinou...

Strana
z3
zuzanazu85
20. mar 2024

Starká mi povedala,ak chceš zmenu, musíš začať od seba,keď bude tá zmena viditeľná, začnú od teba 😏. Nikdy som to poriadne nepochopila...

dadis
20. mar 2024

Baby ☹️, uplne presne mate nalady ako ja. Citim sa tu na SK zle, citim, ze zijem medzi hlupakmi, medzi ludmi co su im slutocne veci verejne ukradnute, najma ze nebudu "prajdy", ze im Ukrajinci nebudu brat pracu, ze im z ockovania druhe hlavy nenarastu..hraju sa roduvernych krestanov, no vierou a laskou neziju, hraju sa na narodne citiacich, no neovladaju ani gramatiku, o tom, ze by podporili napr. slovensku kulturu, umelcov - aspon 1x do roka by si kupili listky do divadla, koncert ci kupou knihy ani nehovorim. 😢😢

domkakvet
20. mar 2024

Necitala som a ani nebudem citat.

ivana1592
21. mar 2024

Ja sa tiež bojím. My sme sa vrátili z Čiech kvôli rodine a kamarátom. Sme také rodinné typy. A postavili sme tu dom. Je mi zle pri pomyslení, že by sme toto raz museli zahodiť za seba a od všetkého odísť. Od domova. Ale ak ďalší mladí odídu ja tu nechcem žiť medzi zaslepenymi ľuďmi. A mimochodom ja mám už teraz najbližšie kamarátky v zahraničí.

canany
21. mar 2024

Nechapem, z coho mate strach? Ved zit nemozeme vecne a raz to aj tak pride, ci skor neskor, vie len ten hore.naco mam teraz zit v strachu, co bude, usa, putin atd, co ak zajtra na mna padne lietadlo a zabije ma? To sa uz mozete aj nervacit, ze budete mat rakovinu, ze vas zrazi auto... Ludia zite uz tie svoje zivoty a necumte na bednu, net a socialne siete
Immanuel Kant povedal: najmenej sa boja smrti ti, ktorych zivot ma najvacsiu cenu.

mladena
21. mar 2024

mňa by hlavne zaujímalo prečo na českom modrom koňovi kde všeobecne žije viac žien pribudne každý deň len zopár tém ale tuto každý deň xy debilovín o politike, chodenia dole bez nohavičiek atp. Strašne trápny troll toto

annm81
21. mar 2024

@ivana1592 Ja som prednedávnom mala taký rozhovor s bratom, o tom, prečo židia ostávali v 30. rokoch v Nemecku aj ked vlastne bolo zrejmé, kam vývoj smeruje. Pre človeka je ťažké vzdať sa majetku a doterajšieho života a dúfa, že bude lepšie - často až do chvíle, keď je už neskoro.

gwendolyn
21. mar 2024

@annm81 akurát včera sme mali s mužom "výmenu názorov" na túto tému, ja si myslím, že je najvyšší čas ísť odtiaľto preč, kým sa dá dom predať za dobrú cenu a hlavne ho je komu predať, a on nechce ani počuť, že toľko času, peňazí a úsilia sme investovali do tohto domu a teraz máme začať niekde od začiatku? Áno, ale lepšie, ako keď nás zase na x desaťročí obsadia Rusi a budeme utekať s 2 taškami. Ad2, kam má človek ísť? V celej európe rastie krajná pravica. Češi sa síce teraz javia príčetnejší než my, ale keď sa človek pozrie na ich predvolebné prieskumy, tak Babišove ANO sa drží na 30% a Okamurova strana za ním druhá na 12%, takže asi majú teraz len nejakú dobrú "epizódu". Ešte v kontexte klimatickej krízy, ktorá naberá obrátky... no nečaká nás nič dobrého :(

annm81
21. mar 2024

@gwendolyn Áno, extrémisti rastú globálne. Ale jednak ich podpora v západnej spoločnosti je predsa len nižšia ako na Slovensku a jednak demokracia tam má silnejšie korene. Ďalší podstatný faktor je, že budú mať viac času - až to u nás začne byť veľmi zlé a uvidia to, budú mať ešte možnosti, ako z toho vycúvať. Rusi sú si tiež vedomí, že na Slovensku či v Maďarsku ľudia dokážu prijať fakt, že sa stali satelitným štátom Ruska - to vo veľkej časti západnej Európy nehrozí (rovnako v Poľsku a Česku).

eva8
21. mar 2024

@annm81 citala som, ze napr. v Nemecku je viac pravicovych extremistov v oblasti byvaleho " vychodneho Nemecka" (NDR)

ivana1592
21. mar 2024

@gwendolyn takto pesimisticky to vnímam aj ja. Tiež mám občas myšlienky, že ak raz náhodou by sme vystúpili z EÚ alebo čo, a chceli by sme predať dom, aby sme ho mali potom komu. Tiež manžel sa veľmi namakal na dome jeho najväčšie hobby. Bolo by to hrozné.
A teraz k tomu že aj ČR môže mať len dobrú epizódu to je pravda. Všade sa to akosi tými konšpiráciami kazí. O USA a Trumpovi ani nehovorím.
Teraz sa mala riešiť klimatická kríza a prišla vojna a prestalo sa to riešiť.

ivana1592
21. mar 2024

@gwendolyn ešte jedna vec. Môj manžel napr hovorí že to nemusí dopadnúť zle. Ale ako? Pravdepodobne zo SR odíde ešte viac mozgov. Už teraz mladí sú preč. A ľudia čo tu ostanú sa už nebudú vedieť ubrániť propagande vôbec. Veď to vidíme už teraz. A ruskí obyvatelia žijú v chudobe a ani tak im Putin nevadí. Tak prečo by našim malo? Keď inteligentní odídu. Ja nech sa pozerám ako pozerám, ale ako sa to môže zmeniť. No ako a čím?

annm81
21. mar 2024

@eva8 Áno. Medzi západom a východom Nemecka sú citeľné rozdiely nielen v ekonomickej oblasti. Zaujímavé, že pred nástupom komunizmu šla regionálna deliaca čiara najmä medzi juhom a severom. Desaťročia pod čižmou Rusa ale napáchalo také škody, že napriek tomu, koľko finančnej a inej pomoci sa nalialo zo západu na východ, ľudia z bývalej BRD sú často presvedčení, že zjednotenie bola chyba a na DDRákov sa pozerajú cez prsty (asi nie práve nezaslúžene).

gwendolyn
21. mar 2024

@ivana1592 vidiš, ten tvoj je aspoň optimista, mne môj povedal, že Česko už má teraz veľký problém so suchom a bude sa to len zhoršovať, že tu u nás aspoň budeme mať vodu. A že ak, tak jedine do Rakúska za hranice do povodia Dunaja, ale na to by sme museli vyhrať v športke. A že ak Rusko zaútočí na NATO, tak aj tak z toho bude totálna vojna a je jedno, kde budeme bývať. Len sa obávam, že sa v tom prípade na nás USA vykašlú, keď bude Trump prezidentom, čo zrejme bude, lebo tam sú tí ľudia rovnako zmagorení konšpiráciami ako u nás, a nebola by som si taká istá, či tam bude len 4 roky a dobrovoľne odovzdá úrad ďalšiemu.

veronika2021
21. mar 2024

Najlepsia obrana je utok a kedze je Putin psychopat neopisatelnych rozmerov a vdaka Ukrajincom este nie je v Berline,musime zautocit ako prvy a to najlepsie este pred volbami v USA.Vojna je mier a otroctvo je sloboda! Logika jakkk

kristiii
22. mar 2024

@veronika2021 kto sa chystá na koho útočiť prosím ťa? Mimochodom, nikto už nebude prvý, prvý bol totiž Putin.

veronika2021
22. mar 2024

@kristiii to bola ironia

nikpa
24. mar 2024

@21021996 presne 🙈 lebo Putin by pozeral na to, či u nás je pri moci Pele alebo Korcok, tak podľa toho nás napadne alebo nenapadne. Ach, tá ľudská hlúposť je nekonečná.

Strana
z3