icon

Ak som plne očkovaná, môžem ísť ku ľuďom, čo sú v karanténe?

evitaevitaevita
14. aug 2021
hazelgracegus
•
Odpoveď bola odstránená
•
liljana
•
14. aug 2021

Ak si ockovana, si lepsie chranena, mala davka virusu ta nenakazi, budes mat lepsi priebeh nemoci atd. Ale nedostala si tym nesmrtelnost ako v online hre. 🙂 Preco chces zbytocne riskovat?

janai1
•
Odpoveď bola odstránená
•
evitaevitaevita
autor
•
14. aug 2021

Ja len chcem vediet ake su pravidla, lebo sme sa s kamkou hadali. Ja tvrdim , ze nemozem, ona , že mozem. Len sme o tom diskutovali.

kittykat22
•
14. aug 2021

@evitaevitaevita nie nemozes. Ked je clovek v karantene tak sa ma izolovat od inych bez rozdielu ockovania. Ked ty dostanes koronavirus tak by mal mat slaby priebeh a nemala by si skoncit v nemocnici. Alebo mozes ho chytit a byt uplne bezpriznkova. Tak by si ho roznasala po okoli aj bez vedomia, ze ho mas. Problem je, ze by si nahodne mohla nakazit ludi v svojom okoli ktori byt ockovani nemusia/nemozu, nakazit ich a sposobit im zdrav. problemy. Je to skor o ochrane spolocnosti ako celku. Pokial vies, ze su chori urcite nechod - a pokial su v karantene po prichode zo zahranicia alebo po styku s chorym tak do 5 dni po teste by mali byt ok.

liljana
•
14. aug 2021

@evitaevitaevita Karantena je od slova izolacia. nemala by si tam ist. A ked uz ano, musis sama nasledne do karanteny. Tak nech si kamoska spocita, ci jej ta "sranda" za to stoji, skoncit sama v karantene na niekolko tyzdnov.

hazelgracegus
•
Odpoveď bola odstránená
•
evitaevitaevita
autor
•
14. aug 2021

Dakujem dievčatá. Takže som mala pravdu.

sissy27
•
14. aug 2021

@evitaevitaevita oni majú byť v karanténe - teda oni nikam a nikto k nim. Zdá sa, že nechápu, čo pre nich karanténa znamená 🙄

sissy27
•
14. aug 2021

@janai1 nie, nemôže. Oni tým porušia karanténu a tuším 1650€ je za to pokuta - pre nich.
@evitaevitaevita skús im to takto vysvetliť, že ty sa asi nenakazíš ale pre nich to znamená porušenie karantény a môže ich to stáť €€€, možno pochopia.

gdpr
•
14. aug 2021

Nie

janai1
•
Odpoveď bola odstránená
•
1katus1
•
14. aug 2021

@evitaevitaevita nemôžeš tiež sa môžeš nakaziť a roznášať vírus ďalej a taktiež môžeš mať aj ťažký priebeh. Takže plati aj pre teba že na návštevu do karantény nesmieš jedine že by si potom šla do karantény aj ty

evitaevitaevita
autor
•
14. aug 2021

My realne nechceme ist ku nikomu do karanteny. Len sme sa nevedeli dohodnut, ci ano, ci nie. Proste fiktivna situacia, ktorou sme si neboli iste.

unicornlady
•
14. aug 2021

Inak za toto môže vláda. Oni to tak opisujú, akoby očkovaní mohli všetko a boli nesmrteľní. Oni vytvárajú tú ilúziu. Takže sa ani nečudujem, že ľudia tomu ľahko podľahnú. Kto by nemal rád predstavu o vlastnej "nesmrteľnosti".

lienka.7
•
14. aug 2021

@evitaevitaevita to ze si zaockovana neznamena ze kovid nedostanes paneboze 🙈🙈🙈

renab
•
14. aug 2021

Ja by som tiez predpokladala, ze mozes, kedze keby niekto nezaockovany musel ostat v karantene, spolubyvajuci zaockovani v karantene byt nemusia.

dzejsik
•
14. aug 2021

@evitaevitaevita je rozdiel, či sú v karanténe ako chorí, s príznakmi, po kontakte s nakazenými, alebo sú v karanténe lebo si spravili poldňový výlet do Zlína do zoo a doplatili na divné nariadenia

rysavcek
•
14. aug 2021

Ja ti poviem že tieto pravidlá sú divné boli sme na dovolenke ja a môj partner zaočkovany s našimi deťmi a krstna mama s partnerom a dcérou nezaockovany bývali sme spolu jedli sme spolu v lietadle sme boli spolu oni šli do karantény my nie a príde mi to smiešne že sa nemôžme stretnúť keď sme spolu boli celý čas 🤷🤷

derdia
•
14. aug 2021

@evitaevitaevita pravidla su take, ze ti co su v karantene maju zakaz sa s niekym stykat...

guliver19
•
14. aug 2021

@evitaevitaevita Neverim ze toto sa pyta pricetna osoba. Povedz ze si nepricetma nech som v klue😄Idiotizmus

jana_eyre_2
•
14. aug 2021

@guliver19 píše že sa nejedná o reálnu situáciu, len diskutovali s kamarátkou ako to je a každá malá iný názor - tak chceli rozsudok.. takže pricetna určite je 😉