Ak som plne očkovaná, môžem ísť ku ľuďom, čo sú v karanténe?
Ak si ockovana, si lepsie chranena, mala davka virusu ta nenakazi, budes mat lepsi priebeh nemoci atd. Ale nedostala si tym nesmrtelnost ako v online hre. 🙂 Preco chces zbytocne riskovat?
Ja len chcem vediet ake su pravidla, lebo sme sa s kamkou hadali. Ja tvrdim , ze nemozem, ona , že mozem. Len sme o tom diskutovali.
@evitaevitaevita nie nemozes. Ked je clovek v karantene tak sa ma izolovat od inych bez rozdielu ockovania. Ked ty dostanes koronavirus tak by mal mat slaby priebeh a nemala by si skoncit v nemocnici. Alebo mozes ho chytit a byt uplne bezpriznkova. Tak by si ho roznasala po okoli aj bez vedomia, ze ho mas. Problem je, ze by si nahodne mohla nakazit ludi v svojom okoli ktori byt ockovani nemusia/nemozu, nakazit ich a sposobit im zdrav. problemy. Je to skor o ochrane spolocnosti ako celku. Pokial vies, ze su chori urcite nechod - a pokial su v karantene po prichode zo zahranicia alebo po styku s chorym tak do 5 dni po teste by mali byt ok.
@evitaevitaevita Karantena je od slova izolacia. nemala by si tam ist. A ked uz ano, musis sama nasledne do karanteny. Tak nech si kamoska spocita, ci jej ta "sranda" za to stoji, skoncit sama v karantene na niekolko tyzdnov.
@evitaevitaevita oni majú byť v karanténe - teda oni nikam a nikto k nim. Zdá sa, že nechápu, čo pre nich karanténa znamená 🙄
@janai1 nie, nemôže. Oni tým porušia karanténu a tuším 1650€ je za to pokuta - pre nich.
@evitaevitaevita skús im to takto vysvetliť, že ty sa asi nenakazíš ale pre nich to znamená porušenie karantény a môže ich to stáť €€€, možno pochopia.
@evitaevitaevita nemôžeš tiež sa môžeš nakaziť a roznášať vírus ďalej a taktiež môžeš mať aj ťažký priebeh. Takže plati aj pre teba že na návštevu do karantény nesmieš jedine že by si potom šla do karantény aj ty
My realne nechceme ist ku nikomu do karanteny. Len sme sa nevedeli dohodnut, ci ano, ci nie. Proste fiktivna situacia, ktorou sme si neboli iste.
Inak za toto môže vláda. Oni to tak opisujú, akoby očkovaní mohli všetko a boli nesmrteľní. Oni vytvárajú tú ilúziu. Takže sa ani nečudujem, že ľudia tomu ľahko podľahnú. Kto by nemal rád predstavu o vlastnej "nesmrteľnosti".
@evitaevitaevita to ze si zaockovana neznamena ze kovid nedostanes paneboze 🙈🙈🙈
Ja by som tiez predpokladala, ze mozes, kedze keby niekto nezaockovany musel ostat v karantene, spolubyvajuci zaockovani v karantene byt nemusia.
@evitaevitaevita je rozdiel, či sú v karanténe ako chorí, s príznakmi, po kontakte s nakazenými, alebo sú v karanténe lebo si spravili poldňový výlet do Zlína do zoo a doplatili na divné nariadenia
Ja ti poviem že tieto pravidlá sú divné boli sme na dovolenke ja a môj partner zaočkovany s našimi deťmi a krstna mama s partnerom a dcérou nezaockovany bývali sme spolu jedli sme spolu v lietadle sme boli spolu oni šli do karantény my nie a príde mi to smiešne že sa nemôžme stretnúť keď sme spolu boli celý čas 🤷🤷
@evitaevitaevita pravidla su take, ze ti co su v karantene maju zakaz sa s niekym stykat...
@evitaevitaevita Neverim ze toto sa pyta pricetna osoba. Povedz ze si nepricetma nech som v klue😄Idiotizmus
@guliver19 píše že sa nejedná o reálnu situáciu, len diskutovali s kamarátkou ako to je a každá malá iný názor - tak chceli rozsudok.. takže pricetna určite je 😉