Aká farba sa najviac hodí do spálne?
Ahojte babule,chcela by som sa vas opytat co si myslite alebo podla vas aka farba sa hodi do spalne? Chcely by sme uz zmenit farbu doteraz sme mali slabomodru dakujem za odpovede a poradenia 🙂
My mame bezovu spalnu,je to lahka pastelova farba,je zariadena tak,ze v nej su umiestnene,bezove ,biele a hnede odtiene.
Cervena farba by sa nemala do izby vobec pouzivat,je velmi intenzivma a agrasivna.Bledomodra je zase studena farba.Clovek ma stale dojem ,ze je v izbe zima.Dalsia je zlta,ta by sa tiez nemala prehanat,vela zltej sposobuje nespavost.Podla feng Shui je do spalne nevhodna.Ruzova farba v spalni sposobuje plodnost a rychle pocatie.Biela farba je do spalne vhodna,pretoze posobi cisto a hygienicky.
@ssisska Preco agresivna? 😒 v akom zmysle? Lebo aj teraz citam na nete a tam ju odporucaju 😖 ano bledomodra je studena a takisto na nej hned vydno ked ju deti pospinia rucickami a biela to uz ani nevravim ako by vyzerala 😀 Ta ruzova by sa skor hodila do dievcenskej izbycky taka ako princezna nie? v spalni si ju neviem predstavit 😝
@dianka3 no my máme slabo ružovú ...ešte sme v nej nespali 🙂
@ingmiriama ako to? 🙂
My mame fialovu, v odtieni ako cokolada Milka, ale svetlejsiu trocha. Nabytok mame biely a tmavohnedu podlahu, vyzera to super... 😉
@dianka3 kúpili sme byt a ešte v ňom nebývame ale o týždeň budeme tak preto 🙂
@ingmiriama jaj tak 🙂 to je super budete sami 🙂 tesis sa co? 🙂
Viem len to ,ze oproti spalni by sa nemalo nachadzat ziadne zrkadlo,ani pocitac,telka alebo radio.Vsetky tieto elektonicke spotrebice rusia spanok a odvadzaju pozornost od partnera.Nemalo by sa spat ani pri okne,pod oknom,ani oproti dveram.Zrkaldlo znasobuje energiu v miestnosti a tiez emocie a problemy partnerov.Nad postelou by sa nemali nachadzat ziadne obrazy s vodou.Napriklad rieka,potok,more,palmy a more.Sposobuje to neveru a odchod jedneho partnera.
@dianka3 sami sme už vyše roka boli sme teda sme v podnájme ....konečne budeme mať niečo svoje... 🙂 teším sa veľmi ....inak čo sa týka farby v spálni si mala slabo modrú nebola taká chladná ?? a aký tam máš nábytok teda akej farby ?
slaba zelena
ja som si vybrala capučíno a čokoládovú,nábytok máme bledučké drevo
Treba si trosku nastudovat nieco o posobeni farieb a colorterapii, vyber farieb by nemal byt len estetickou zalezitostou, ale nezabudat, ze nimi mozeme aj cielene ovplyvnovat psychiku a fyzicno. Pre niekoho su "agresivne" farby ako cervena vhodne, iny (cholerici, ludia so srdcovymi problemami napriklad...) by sa im mali rozhodne vyhnut. Taktiez napriklad modra - na niekoho bude posobit upokojujuco, ale ludom s melancholickejsou povahou bude stav zhorsovat. Taktiez nie je vhodne davat studene farby ako modru do izieb orientovanych na sever... Ruzova - mnohym zenam sa paci, ale v spalni, kde spia dvaja dospeli partneri moze posobit infantilne a tlmit vasen 😉
V zasade neutralnymi farbami typu biela kava, pieskova a podobne nikdy nic nepokazis. Tieto neutralne farby staci ozivit len doplnkmai v zivsich, jasnych farbach. Niekedy stacia drobnosti - dekoracne vankuse, pekny zaves a izba tym uplne ozije.
keď sme zariaďovali náš prvý byt tak nám jedna známa poradila, že do spálne by mala ísť oranžová farba 😉
vraj podporuje chuť na sex 😀 😀 😀
@dianka3 ahoj, spálňa by mala byť v neutrálnych farbách ... ako píše @sintra neutrálnymi farbami nič nepokazíš a oživiť sa už dá doplnkami ... aj my máme béžovú spálňu a dá sa nádherne doladiť😉 ...
tiež sa riadime takými základnými pravidlami, ako tu už niekto spomínal... zrkadlo by nemalo byť oproti posteli, posteľ by nemala byť oproti dverám, doplnky a dekoračné predmety by mali byť v pároch... nejde o povery, ale o "harmóniu života a bývania" (feng šuej😉 )... ale samozrejme, že sa to niekedy nedá zosúladiť... treba si to prispôsobiť, aby ste sa cítili v byte dobre ...
A skús si nájsť niečo aj na webe, lebo vhodnou farbou napr. v detskej, môžeš podporiť /utlmiť prirodzený naturel detí ... (temperamentné sa trošku upokoja, môže sa podporiť tvorivé myslenie atď....)
@gubcikova to musi byt krasne 🙂
ja som bola velkym fanusikom veselych farieb, v spalni mame bledu zelenu a tmavsiu zelenu, obyvacka je zlta ton v tone, ale ma to pomaly preslo 🙂 a teraz by som sla do niecoho elegantnejsieho a velmi sa mi pozdavju odtiene hnedej, sivej a fialovej...
@dianka3 ked deturence vymyslaju, mozno by sa oplatilo priplatit za umyvatelnu farbu a potom si mozes vybrat farbu aku len chces 😉
My mame v spalni jednu stenu sytocervenu zvysne tri biele 😵
@dianka3 My máme bielu a stenu za čelom postele máme bledofialovú, sestra má 2xfialová2xružová. Pozti na nete ktoré farby sú vhodné, aby ste sa tam nezbláznili 😉
napr. http://www.fengsuej.biz/index.php?option=com_co...
Ahoj, neviete mi poradit aku farbu zvolit do obyvacky? Je to miestnost s troma dverami, ktore mame spravene do obluka, sedacka je siva, nabytok a podlaha dub. Uvazujem nad bielou, ale rada by som sto skombinovala s nejakou tapetou, len neviem....

@dianka3 Jemna zelena alebo zlta je tiez pekna do spalne ;) U nasich mame zelenu a doma mame zltu....to su take ukludnujuce farby ;)