Aka je práca kuriéra?
Ahojte, manzel ma dobru kancelarsku pracu, ale stale ho laka praca kuriera. Parkrat si to vramci sukromnych zakazok skusil a zapacilo sa mu. Obavam sa, ci nema velke oci a ci to nie je stresujuce? Volba je samozrejme na nom, ale rada by som vedela ci mate niekto osobnu skusenost aj co sa tyka platu, aj nejakej pracovnej pohody..dakujem
Mojej kmotry brat robi kuriera pre dpd. Sam povedal ze plat dobry (sam utiahol cely byt aj s vydavkami kym bola zena na rodicaku), nema to take stresujuce lebo ze im nenadrbu tolko balikov ako v geisse (pred tym robil tam), spominal ze nema fixny cas, to znamena ze ked su pripravene baliky na rozvoz, az vtedy ide do roboty a nemusi tam cakat jak debil lebo nezacina rano o 6tej.. A ze oni to maju kludne, ze dispečeri nevrieskaju po nich, že nestihaju. Ako teraz pred vianocami ze maju aj oni šalenotku, ale co sa tyka ostatnej časti roka, že pohodka. Jemu sa ta robota páči.
Ahoj. Ja dom robil pracu kuriera a uz nikdy viac.... Rano uz 5.15 v robote. Najprv si prebrat zasielky co su moje, ulozit si ich podla vykladky, potom cely den rozvoz, zapchy, nezastihnuti zakaznici, nevozni ludia co nemaju drobne a cakaju, ze ja mam vzdy, potom zasa obehat zakaznikov a zozbierat odosielane zasielky a doniest ich spät na centralu. Rano zapchy pri rozvoze, poobede zapchy pri zvoze a stale v casovom strese. Niekedy som nemal ani len cas na obed a skor ako o 16.45 sa mi nikdy nepodarilo skoncit. Casto az po 18.00. Potom este cesta domov a bol vecer. Sprcha, vecera a uz len postel.... Ak sa chces s muzom vidat len pocas vikendov tak moze byt.... inak neviem ci je to dobry napad. A o plate sa radsej nebavme. Ja som z Bratislavy a robil som to pre firmu, nie sam pre seba. Takze fakt bieda. A ak by robil ako SZČO, tak zarobi viac, lenze vsetko si plati sam. Auto, poistky, PHM, opravy.... Tak nech si to manzel dobre rozmysli!!! JA VRAVIM NIE! Hlavne ak ma normalnu robotu, tak bude urcite lutovat.
Môj muž robil, al e bol od rána do večera v práci. Veľa prace, plat no trosku viac ako minimálna. Rôzni zákazníci, výkladky sám "chladnička" 5 poschodie bez výťahu. Bolo to náročné aj psychicky aj fyzicky. Možno len nemal šťastie. No a na vianoce to bol masaker. Ráno o 05,00 (nachystať si svoje balíky prebrať atď) odišiel vrátili sa o 22,00. Inak počas roka do 19,00.Veľa krát bol problém ak doveizel niečo naspäť, keď sa nespojil so zákazníkom ci uz nestíhal. Atd.nebolo to dobre. A hlavne stále na ceste.
Radšej nech si rieši sám špedíciu cez veľké spoločnosti. No rodina bude až na druhej pozícii
mozes rovno pisat rozvodove papiere
Záleží aj pre akú spoločnosť. Môj kamarát to robí, teraz pred Vianocami mi hovoril, že mal plat aj 3000€ a celkovo aj počas roka si zarobí dobre. Stresujúce to určite je, on je ale taká povaha, že jeho sa to nedotýka a rád šoféruje a vybavuje sa s ľuďmi takže on si to pochvaľuje.
@lienka175 dpd mame ako zmluvneho prepravcu pre firmu. Isto by nam o takejto zmene dali vopred vediet, ze prechadzaju pod ineho prepravcu. Takze nie, nekonci.
Ujo to robil a velni rad odisiel. Dodavku musel mat vlastnu! Koncil dost neskoro, pred vianocami hrozne neskoro (a to nerataj pred vianocami ze 4 dni ale cely mesiac) . A ludia ze cista katastrofa. Napr ze podpise balik az ked si ho rozbali (ak by sa mu nepacil, necha mu rozbaleny balik a ide prec), mamicky na md ktorych sa nevedel dockat.... Mnohi jesitni, oprskli....
Pre mna najmilsi a najochotnejsi kurier je z dpd. Dokonca ma uz pozna. :D Este z cias ked som vela objednavala. :D Ale aj kolegyne pozna, rychlo si zapamata. Vzdy usmiaty. Ja platim vsetko popredu ale kolegyne mu vzdy aj trinkgeld nechaju. 🙂 Vsetci ostatni kurieri otras. Najme slovak parcel service.
@danielinaa presne aj u nas dpd chodi taky zlaty chlapcisko ze stale usmev, otvorim dvere a hned dobrý den, ako sa máme 🙂 uz ma pozna kedze vela objednam a stale mi aj balik odnesie az dnu. U nas su najhorsi kurieri v geiss .. Cista arogancia 🙈
tak sa ospravedlňujem, čítala som o spojení a tie spoločnosti sa mi poplietli, že kto ide pod koho 🙂
Tiež ako sa píše vyššie to není moc dobrá práca koli tomu ze teraz chcú aby kuriéri pracovali cez víkend.. A ešte k tomu od rána of piatej do 22 až 23 pracujú tak ako" taká výhra to teda je "... Nemajú čas ani na obed....

Co mam ja info od znamych co to robili (ale skoncili pred rokmi), tak plat mali takmer minimalku, niektori zvysok na ruku. Robili od rana do vecera, mali toho vzdy vela, lietali hore-dole aby stihali. Volali ludom, samozrejme neboli doma, ale v praci, to je uz iny rajon, nemohli odniest zasielky, tak ludia mali nervy, pripadne na ludi cakali, trcali v zapche, dalsi ludia boli na nich nervni, ze kde tolko su, ze oni uz cakaju. Ludia si mysleli, ze to robia naschval alebo co, tak sa na nich ventilovali. Domov chodili neskoro vecer, utahani...