Aká obuv ore deti učiace sa chodiť?

moncek88
4. sep 2018

Mamičky... akú obuv dávate svojim deťom ktoré sa učia chodiť? Počula som názory ževraj i od dr.ze jednoznačne treba Protetiku do troch rokov určite...no lenže oni majú veľké čísla a keď ma dieťa malú nôžku čo robiť?
Ďalšia dr.vravela že i Wandy sú dobré...
Ďalší že i Rak obuv...
Poraďte dobrú obuv...ale i na malé nôžky 😟😟.
Ďakujem

katarinamarkova
4. sep 2018

@moncek88 😊 je úplne jedno akú znacku neznacku. Co je hlavne aby dietatku topanocka sedela bola pohodlna dobre sa v nej behalo. Zbytočne sa budeš zameriavat na nejakú super odporucanu znacku ak napr.ta práve na nozku tvojho dieťaťa nesadne. 😊 neraz sa mi stalo že topánky co boli najdrahšie robili deťom najviac otlakov 😊......

moncek88
autor
4. sep 2018

@katarinamarkova ďakujem tiež si to myslím...len m hnevá že každý dr.povie úplne inak 🤔

jatva
4. sep 2018

Zmeraj dietatu dlzku a sirku, zmeraj topanku ci je dostatocne velka (nezabudni na nadmerok 0,7-1,2cm). Porovnaj tvar nozky s tvarom topanky. Ci sa lahko obuva, ci sedi cez nart a okolo clenku. Nech sa dieta v tom prejde. Zisti, ci je dostatocne ohybna. A budes mat dobru topanku.

mir5a
4. sep 2018

@moncek88 náš dr. tvrdí, že sa nemajú dávať ortopedické topánky. Klenba sa má vraj vytvárať sama. Že keď sa vyzuje ortopedická obuv , klenba je "lenivá" a padá dole. Majú sa obúvať topánky, ktoré hlavne pevne držia pätu...(môj mladší syn, ktorému dávam obyč.topanky má krajšie chodidlá, ako starší , ktorému som poctivo kupovala protetiku - už nekupujem)

ciusinka
4. sep 2018

My sme ako prve kupili Protetiky, boli to take speci topanky, ze "na prve kroky", no ale to boli katastrofalne topanky, oni boli tak pevne, ze maly to mal na nohe ako lyziarky a vobec v tom nevedel chodit 🙈 Takze sme presli na RAK - na doma mal papucky take tie klasicke a na von som mu kupovala ich tenisky 🙂 Rak-ovske papucky kupujem stale a topanky teraz vacsinou u Batu, Adidas alebo aj Protetika, ale tie vacsie cisla uz su u nich normalnejsie nastastie 🙂

evitka83
4. sep 2018

@moncek88 teda nevien aku skusenost maju a protetikou ine matky, ale ja ked som to chytila do ruky, tak tobolo tvrde ako lyziarka, hned som si to rozmyslela. Dcere kupujem rovnako ako sebe. Ohybna podrazka a pevna pata. Je jedno ako znacka. V takych sa jej beha najlepsie a take mala uplne od prvych krockov

zuzanaete
4. sep 2018

Zamotam ti hlavu trochu este viacej. Pozri si nieco aj o barefoot. 🙂 U nas deti nosia iba bf a ja postupne tiez menim topanky.

chiara_elle
4. sep 2018

Baby, ja som kupila mojej kozene DD STEP. Nohu ma 18cm a topanka je 19.1 cm.

Ale mne sa to zda velke, aj siroke - ma uzku nohu.
Je to nespravny typ topanky (ze jej nesedi tato znacka)?
Alebo by stacilo vymenit cislo? Problem je, ze sa nedaju vyskusat, len online a platit postu.

zuzanaete
4. sep 2018

@chiara_elle Nadmerok do dlzky 1.1cm je ideal. Treba zmerat sirku nohy a sirku topanky. Potom aj zalezi, aky ma dieta nart a patu. Napr. starsiemu DDStep nevyhovovali, lebo mu boli siroke na pate. Ma uzku patu, tak nesedeli. Dobre topanky musia proste presne sediet na nohu - dlzka, sirka, nart, pata plus tvar spicky podla prstov. Na uzku nohu, uzku patu su super Filii.

seagul
4. sep 2018

@chiara_elle a dd stepy sa dajú vyskúšať v predajni barefootovo v Ružinove.

romiada
4. sep 2018

@moncek88 ja mam dobru skusenost s papuckami Ciciban a na von Superfit alebo Protetika

romiada
4. sep 2018

@moncek88 myslim ze ta klenba (ci budu ploche nohy alebo nie) ani tak nesuvisi s obuvou ale s tym co dostanu "do vienka". Nasu dceru sme obuvali vacsinou do topanok s klenbou a aj tak ma ploche nohy a ixove nohy 🙈. U syna sme postupovali tak isto a ten je "bez nasledkov". Myslim ze to bolo skor vahou tela co sa pokazilo u malej...ona bola ako dieta taka buchta, ze pod tou vahou jej jednoducho sli nohy do X...aj doktor mi to potvrdil,ze vela urobila ta vaha ....+fyzionomia po manzelovi...hrbenie sa a tahanie ramien dopredu. Syn bol v porovnani s dcerou ako babo taka hlista sucha ked zacal chodit a myslim ze drzanie tela bude mat viac po mne..takze tie krive nohy asi nebude mat...teraz ma 20mes.

algavendova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz