Aké bezpečné rodinné auto sa dá kúpiť do 20 000 EUR?
Aké bezpečné auto by ste kúpili pre rodinu za 15tis - 20tis €. Aj jazdené…
Volvo
Skoda Kodiaq
Ešte dodám, že také, aby som neskrachovala pri výmene súčiastok.
biele
Tak potom lexus a Volvo nie
za mna je volvo uplne najbezpecnejsie auto. netusim, v akych cenach sa tieto auta pohybuju, ale co sa tyka bezpecnosti, tak jednoznacne vedu.
@zuzanka.zuzu biele práveže nie ani zo srandy- najrizikovejšia farba.
Škoda superb
Skoda Kodiaq alebo trosku mensie Skoda Karoq, Seat Ateca, z klasickych Skoda Superb 3 [Combi], Skoda Octavia 4 [Combi].
@madeincssr a čo volkswageny?
@pribinak jazdene nie
@jarinka33 Volvo sa aj mne vždy páčilo. Nikdy som nepozerala testy naň, ale práve pre drahé súčiastky nad ním neuvažujem.
@hiro asi sa to už zmenilo 🙂. Ďakujem, pozriem.
pozri opel crossland alebo grandland.
volvo by bolo fajn, ale za tu cenu jedine jazdene a potom tie suciastky...
@jarinka33 a Volvo je mužské auto- komponované pre mužov. Neviem ako je to výhľadom z neho, upínacími pásmy pre nízke ženy a nastavením airbagov.
Muzske?? 😁😁 Za mna je stvorene pre zeny. Mam z neho dobry vyhlad a mam 165cm. Sedadlo si nastavis ako ti treba,aj do vysky.
@petulda333 aké staré auto máš a koľko tá vyjde servis ročne? Len zo zaujímavosti sa pýtam.
2019 mame a servis netusim,riesi to muz. Mame ho 2r a zatial sme ho v servise na opravu mali raz
závisí koľko vás je, vek detí....je tam vela premennych....WV sharan, T-roc, skoda, kia....až keď by som si urobila výber, že ktoré auta sa mi páčia kukľa by som testy alebo recenzie je vela ludí čo testuju auta na nete.
Mam 158 cm. Mala som volvo v70, teraz xc70, staršie ročniky. Nikdy som nemala problem s nastavenim sedadla, volantu. Vyhlad mam super. Vo volve som tehotna prezila celnu zrazku, iba so zlomenou nohou. Dietatu vzadu sa nic nestalo.
Uz ani rozdiel v cene nahradych dielov oproti inym znackam nie je taky velky ako v minulosti.
Čím novšie, tým viac elektroniky a dielov ktoré sa môžu pokaziť a sú to v podstate neopraviteľne diely. Vo vašom prípade ak nechceš dávať veľa do servisu, obzerala by som sa po cenovo dostupnom aute kde máš záruku, t.j napr Hyundai i30sw, KIA, Citroën …. Pokial chceš jazdenku s dostupnými cenami dielov pravdepodobne by som šla do škodovky, možno VW (ale tie sa mi osobne nepáčia) resp Honda je dosť spoľahlivé auto, no neviem aké ma ceny dielov. Od kedy som s mužom mali sme cez 60 aút (jeho koníček je striedať autá), najčastejšie sme mali vw group (3x octavia, VW touran, Passat, Audi a3, 3x Audi a4, VW golf, naposledy sme mali Hyundai I30 1.6 dieselovú 2021 a nenašla som na tom aute jedinú chybu)
@beronsche Moze byt. Ale nie je. Napriklad tato studia nehod v Australii:
https://adm.monash.edu/records-archives/archive...
"Compared to white vehicles, black cars had a 12 per cent higher crash risk, closely followed by grey cars with 11 per cent higher risk. Silver vehicles were next, with 10 per cent, then blue and red at 7 per cent.
While other car colours such as cream, yellow and beige ranked closely to white, no other colour ranked safer than white."
Teda biele maju najmensiu pravdepodobnost havarie a to napriek tomu ze sa u nich predava az 40% bielych automobilov:
"What are the most popular car colours in Australia? It might not surprise you to learn that Australia's most popular car colour isn't a colour at all, but rather the absence of it; white cars account for a massive 40% of the market. 21% are black cars, followed by grey at 15%, and silver at 9%"
Teda tych havarii by mali mat masivne viac kedze ich po cestach jazdi skoro polovica...
Suzuki SX4 s-cross, nemenila by som
Nedavno som videla crash testy s kamionom..prekvapivo FORDY odolavaju nailepsie, celkom dobre aj Volvo,ale cena je inde... idealne tie vyssie posadene Fordy pozriet starsie
Mame v rodine BMW ,Volvo a Ford mondeo a ford nam teda zachranil zivot pri autonehode ..prvni auto napadrt a my jen pomackane plechy
@autorka na margo toho " komponované pre mužov, žiadny výhľad pre nízke ženy", tak počula si o takom zázraku modernej doby ako je zdvihnutie sedadla, zníženie volantu atď? 😃😃 ja mám teda výhľad ako z kamiónu a to som krpatá

Lexus RX 400,Lexus RX 450