Aké bezpečné rodinné auto sa dá kúpiť do 20 000 EUR?
Aké bezpečné auto by ste kúpili pre rodinu za 15tis - 20tis €. Aj jazdené…
Vw Tiguan plánujeme
No co je rodina naprv definuj - pocet, vek deti...potom si zhruba odhadni kde a kolko s nim budes jazdit. A potom pozri znacky a ceny.
Dlhe roky sme mali Fordy, teraz sme presli, muz na KIU a ja na Peugeot. Ako rodinne sluzi KIA (je nas 5), Peugeot je moje male "skladne" elektricke sidlo do mesta (je len 4miestne ale zvazujeme kupit 5 miestne). V cene ktoru si napisala bezpecne auto pre rodinu - nove a nie v bielej farbe nekupis (robim v sub odvetvi pre automobilovy priemysel), takze pozeraj jazdenky
Podľa mna na farbe nezáleží.
Starší VW sharan alebo seat Alhambra. Ja mám svoj sharan už 10 rokov, neviem sa ho vzdať aj napriek veku. Už dávno by som menila auto, ale toto mi vyhovuje. Lepšie auto pre rodinu asi nie je.
Mame starsie volvo xc90 … ak neratam udrzbu tak sa nejak nekazi … (ale je podstatne starsie ako hladas) odisiel jedine starter, po 12 rokoch baterka.
skoda
@petulda333 Ahoj, my máme volvo cx60, starší ročník, ale je bezpečné, mohla by si sa zmestiť. Predtým sme mali Ford kuga a zachránilo nám život. Vrazil do nás jeleň, keby nemáme vyššie auto, mám parohy v obočí.
@mykaellle to malo byt autorke,my mame tiez volvo 😊
Za mňa pre rodinu vw Sharan, veľké priestranné a tie novšie modely majú súpacie dvere, čo je tiež veľká výhoda, Touran ( mám doma 7miestnu verziu), vozím max 3.deti, má vzadu 3 samostatné sedačky, čiže, kufor tiež dosť veľký. Mali sme aj opel Zafira, no ťažko bolo nájsť nato dobrý autoservis, apropo ak nechceš chodiť do autorizáku, pozeraj aj nato, kde to budú servísovať, lebo nie všetky autoservisy vedia alebo chcú opravovať všetky značky.
@skeblicka777 toto naozaj budem zvažovať veľmi aby bolo auto opraviteľné v dosahu môjho bydliska za normálny peniaz.
@mykaellle ďakujem a ročník a ročné servisné náklady koľko mávate? Opravia vám Volvo vo všetkých servisoch?
Ja mám Audi Q7, 4x4. Je to tank, sedí na ceste ako riť na šerbli a cítim sa v ňom veľmi bezpečne. Našťastie som s ním nehodu zatiaľ nespôsobila, no vzhľadom na to, že má takmer 3 tony netuším, ako by dopadol stret s iným autom...
VW Tuareg
@hiro viditeľnosť v hmle, daždi, snehu- vyšla biela farba ako najhoršia. Farby čo si poslal … napríklad som čítala že červené autá volia ľudia, ktorí jazdia agresívnejšie. Hnedé a čierne auto zase v tme nič moc.
@hiro biele a svetlé auta volia často ženy a tie majú aj poistky v zahraničí lacnejšie, lebo majú nižšiu nehodovosť. Je tam veľa premenných a preto ma zaujíma hlavne viditeľnosť auta na ceste za rôznych poveternostných podmienok a časoch dňa.
@petracandle vo všeobecnosti sú pasy v autách nastavované na mužov a Volvo v tomto vyšlo pred rokmi najhoršie. Výška sedadla a vzdialenosť volantu nemusia pomôcť k dobrému výhľadu.
My mame Toyota Rav 4 rok 2017 a zatiaľ všetko šľape a ide🙂
@maddie1711 ja mam i30ku a uz druhu,lebo som bola uz s prvou spokojna, teraz mam hybrid. Skvele auta.
Z pohladu bezpecnosti (byt videna) budu zrejme najlepsie kriklave farby (ako reflexna vesta) - kriklava zlta, kriklava svetlozelena, kriklava oranzova, ale take si kupi malokto.
V hmle/snezeni/ostrom protislnku splyvaju s okolim biele a strieborne.
AUTORKA, VW mozu byt, ale s rozpoctom 15-20 tis. to budu skor starsie rocniky, alebo mensie auta, alebo budu mat vyssi najazd. U VW Group (VW, Audi, Seat, Skoda) nekupuj prvu generaciu preplnovanych (turbo) benzinovych motorov EA111 (s rozvodovou retazou). S niektorymi boli problemy. Novsie rocniky TSI (EA211 - s rozvodovym remenom) su uz v poriadku - od generacie aut napr. Fabia 3, Golf 7, Octavia 3 a vyssie.
A ano, aj s Hyundai/Kia su vacsinou dobre skusenosti.
My sme po vela rokoch Ford Smaxu presli na Volvo xc60. Akoze tie Ford Smaxy su petfektne, obrovske, odvezies aj kravu ...len teda čelné sklo pripoustit, menili sme asi 3-4x a to sme nedostali ziadny šuter len mini kamienok. Volvo je inak totalna topka ale velkost kufra by som brala z Smaxu
@katkaseiner mne minule taký zahamoval keď ma obehol, tiež som čakala, že to naše predné sklo nedá keď odletela skalka, no zostala “len” ryha. Možno sa teším predčasne.
@madeincssr :o ďakujem. Keď nejaké vyberiem napíšem ak môžem.
@gov nie som uplne zastanca skody, ale zase skodu preda vzdy ale daciu? no neviem a skoda si drzi ceny
@gov pre mna VW nie je auto😉.A jasne,este viac vykricnikov a prikazov v tvojich komentaroch😂.
Sused zhodou okolnosti predava koncernove znacky VW,tak by som vedel rozpravat pribehy nasratych zakaznikov,ale teda hlavne,ze je nove,mas zaruku👍🙈.Kazdy nech si kupi,co chce,mne je to jedno,ja prezentujem,len môj nazor a nikto s nim nemusi suhlasit.
A to nove bude za par rokov tiez jazdenka,takze potom po troch rokoch,ked sa pokazi,ako tvojmu znamemu,tak s radostou si ho necha opravit🤭a to sa oplati😂
Toyota Proace City verso pre rodinu super.

Môj brat pri kritériu "bezpečné pre rodinu" kúpil žene VW Touareg. Sú spokojní už pár rokov.