Aké budem mať uplatnenie so strednou školou - kozmetička?
Ahojte, chcem sa opýtať aký máte názor študovať ako kozmetička. Ako to budem mať po škole? Myslím, v celku mi je jasné že to bude dosť zložité... Ale táto cesta ma vždy zaujímala. Ako zarábajú priemerné a asi ako začiatočnícke kozmetičky? Na založenie salónu financie mať nebudem.
Ďakujem za odpovede 🙂
@arabela22 to by som riešila kurzami mimo školy. Určite nie v škole pre kozmetičky. Ako ja to nechcem nejako ponižovať, ale tam väčšinou chodia take dievčatá, ktoré na inú školu nemajú. Ja byť tebou, išla by som na inú školu, kde by som mala nejakú poistku, keby mi pôvodný plán nevyšiel a popri tom by som chodila na vizazisticke kurzy k naozaj profi súčasným vizazistkam. Ani jedna čo to robí naozaj dobre a tak, aby to bolo v dnešnej dobe moderne sa to nenaucila v škole pre kozmetičky.
No budes si musiet kupit plno pristrojov. Zalezi co vsetko je v kozmetike ake vzdelanie ziskas, podla mna ziadne, skoncis za pokladnou. ludia za blbosti v buducnosti platit nebudu, len za to co naozaj potrebuju, ja by som rozmyslala prakticky, mysli na to ze trhat obocie a namalovat si oci vie kazda druha, hlavne v dobe internetu, a neni to podstatne pre zivot. Moze byt lahko ze ostanes bez prace, lebo ta to neuziví. Skor by som skusila to co ludom naozaj pomaha a co potrebuju, malovat farbickami pár bábik mozes popritom aj masirovat im tváričky. napriklad podologiu a pedikuru, proste nieco odborné co nevie kazdý. Na kozmeticku ti staci kurz u nejakej odbornicky a nie studovat tri roky. Alebo by som skusila zdravotnictvo. Nech uz ten cas v skole co mas stravit stoji za to. Vela ludi nema uplatnenie v zivote, lebo nemaju vzdelanie. Joj s maturitou a vysokymi skolami robia v tovarnach na tri styri smeny, vikendy. No naco budes chodit do skoly tri roky, ked si nezarobis s tym, nic dokopy nebudes vediet, lebo ucitelia budu natahovat hodiny, dokopy to co by si da naucila za tyzden oni budu ucit pol roka. Naozaj mozes byt dobra kozmeticka, ale tie kurzy si spravis za par dni, kazdy v zivote sa vzdelava vacsinou vo svojom obore neustale chodi na prednasky, novinky.atd. mysli objektivne a prakticky, cim si zarobis, co vzdy bude potrebné, kde sa naozaj mozes stat odbornickou, vzdelanie ktore nema kazdy.
Ak tá to baví, určite chod.
Ja som vždy chcela robiť kozmetickú, internát si rodičia nemohli dovoliť, tak som musela ostať študovať v mojom meste, vyštudovala som , mám aj vš, ale tá vášeň pre licenie je na cely život, milujem kozmetiku, licenie, starostlivosť o plet.....
Najviac ma teší, keď môžem kamoske a iným pomôcť pri probléme na pleti😌
A moje zamestnanie .... vôbec ho nemám rada!!!
Chod za svojim snom..
švagriná študovala....rozbaľuje krabice v automobilke...😉

Ja by som určite išla študovať niečo iné a na kozmetičku by som si popri škole urobila viacero kurzov. V dnešnej dobe ich je neúrekom a keď by si sa tomu chcela naozaj venovať, vieš to stihnúť aj popri inej škole. Na strednú za kozmetičku by som určite nešla, tam sú dosť zastaralé osnovy. Ak máš k tomu reálny vzťah a záujem zlepšovať sa, porozmýšľala by som skôr nad dermatológiou, ako študovať len za kozmetičku.