Aké cudzie výrazy používate v každodennej komunikácii?
Ženy, aké zvyknete používať výrazy?
výrazy ako : žoviálny, triviálny, hostilný, memoár a podobné.
Aké používate v komunikácii?
Zvyknete?
"Zvyknem" používat slová, ktoré potrebujem v danej chvíli. A samozrejme také, ktorych významu rozumiem na 100%.
Mne sa páči výraz , čo používa kolegyňa - protežovany , ale nepoužívam to . Čo občas použijem je “spektakulárne” alebo “pejoratívne” 😆😆😆😆😆
Seeeeem tam fakt príležitostne a inak sa strašne bavím na ľuďoch ktorý v nádeji že budú znieť inteligentne použijú nejaký taký cudzí výraz úplne odveci že to nedáva ani zmysel ani logiku 😂a ani sa to do danej vety nehodí...... Príklad slovo ktoré vyslovene neznášam je IRITUJE. 😂TO SLOVO má neskutočne irituje
Niektore su pre mna dost zvlastne ked ich pocuvam lebo existuju slovenske slova, ktore sa daju pouzit ale ludia co ziju na sk ich nepouzivaju, ale radsej siahaju po tychto skomoleninach.
Potom uz mam niekolko rokov chut sa opytat - i ked to nie je cudzie slovo - ale, preco sa ukrajincom hovori odidenci a ked prichadzali sirijcania a ini z vojenskych zon tak to boli utecenci. Preco aj ukrajinci nie su utečenci?
Jemine , to chces tie v nemcine? Lebo to je vacsi hardcore na skladbu slova 😂 Borec v tomto je moj 4,5 rocny syn, ked zacne tie jeho suvetia 😀
@prasiatko30 vojna nie je na celej Ukrajine. Vzdialenosť Doneck na východe kde sa bojuje a Ľvov na západe Ukrajiny je cca 1000 km. To je ako zo SK do Belgicka. V západnej časti je bežný život. Keby boli Ukrajinci utečenci pred vojnou, tak by nechodili na sviatky a na dovolenky domov a nevozili by autá kúpené v EU na Ukrajinu. Preto sú to odídenci. Pred rokom ešte uvádzali tieto správy: "Hraničnými priechodmi s Ukrajinou prešlo v uplynulom týždni na Slovensko 17.540 osôb. O dočasné útočisko požiadalo 620 žiadateľov. Naopak, na výstupe zo Slovenska na Ukrajinu prešlo 16.757 osôb." Toto utečenci nerobia, aby sa vracali tam, odkiaľ utiekli.
@done vdaka za vysvetlenie, lebo v ostatnej eu sa ich povazuje za utecencov. Ale tiez je pravda, ze sk je vacsinou len prestupovou stanicou a oni aj tak mieria dalej, vyjdu z ukrajiny a v sk nepoziadaju o pobyt lebo to nie je ich cielova krajina.
@prasiatko30 ako ktori, v mojom okoli Ukrajinci kupuju domy, byty a uz zalozili niekolko s.r.o. ale je pravda, ze mnohi smeruju dalej na zapad. Velmi vela ich zije v Prahe. V obchodoch, hoteloch, restauraciach, vsade pracuju Ukrajinci, boli sme tam pred tyzdnom.

Neviem. Nie, že by som nepoužívala.. Ale tie čo používam sú pre mňa tak prirodzené, že ich len tak neviem vysypať z rukáva. A tie čo pre mňa prirodzené nie sú, tie nepoužívam 🙂 (dáva logiku čo som napísala? 😁)