icon

Aké malé auto do kufra pohodlne zmestí kočík?

veronika2025
28. jan 2025

Ahojte som v treťom mesiaci tehotenstva a musím predať auto ktoré mám aktuálne a neviem aké auto si mám vybrať aby sa mi do kufra zmestil bezproblémov kočík s vaničkou. Auto typu combi nechcem, skôr niečo menšie ako hyundai i20, seat leon,vw golf....Máte nejaké tipy pre mňa? Vopred ďakujem 🙂

nikiki29
28. jan 2025

@veronika2025 ja si myslím, že tu bude skôr treba vyberať dobre riešený kočík, ako auto. Ak nechceš combi, polovicu kočíkov tam s vaničkou nezmestíš. Takže si vyber auto podľa iných parametrov a potom správny kočík 👌🏻

tilly
28. jan 2025

Golfom nikdy nič nepokazíš. Ja som v ňom aj dva kočíky odviezla, keď som brala kamošku.
Alebo skus touran, tiež nie je veľké auto, len vyššie, tým pádom lepší priestor

prasiatko30
28. jan 2025

Ja som chodila s sutom a skusala ci sa zmesti kocik do mojho auta nie kupit auto na moj kocik 😅

btus
28. jan 2025

tak my sme mali Fábiu. Vaničku som bez problémov zbalila do kufra auta aj celý kočár. Dieťa bolo v autosedačke. A reálne: kam potrebuješ brávať vaničku? Autosedačku pripevníš na podvozok kočára. Ak by sa ti aj nezmestila do kufra, tak dozadu vaničku na zadné sedadlá dáš isto. Vaničku na kočár potrebuješ cca 6 mesiacov, potom ti už stačí športový a ten je menší. Je zbytočné kupovať veľké auto kvôli pol roku. App: golf je ako octávia a aj Leon. Nie sú to malé autá. I20 je ako Fábia.

ssimusska
28. jan 2025

@veronika2025 jednotkové bmw, bez problémov sa zmestil kočík s vaničkou a vedľa tašky.

aaadkaaa
28. jan 2025

Do golfa napchas cokolvek, aj kocik, aj dospelacky bicykel som uz viezla😅

madeincssr
28. jan 2025

@veronika2025 ak na zadnej lavici v case prepravy kocika nik nebude, tak hocijake (z takych ake uvadzas ako priklady) so sklopnou zadnou lavicou (na niektorych autach sa sklapa len operadlo a aj to staci). Ak tam niekto potrebuje sediet, tak ber jedine take auto, ktore ma delene zadne sedadla (1/3 a 2/3) a tam uz je dobre, aby auto malo vacsi kufor (sirka, hlbka, vyska). Golf je taky etalon triedy, ale aj Hyundai/Kia maju slusne hatchbacky (i30, Ceed). Seat Leon je trosku taky sportacik (sedi sa nizsie), mozno by som uprednostnil skor Skodu Scala (Rapid), Skodu Kamiq alebo Seat Arona.

pralinka86
28. jan 2025

Kocik lahsie a lacnejsie vymenis nez auto.. tak by som radsej pozerala do buducna, aby to auto stacilo na vase potreby..
V podstate vsade zmestis kocik, s obmedzeniami mozno niekde, ale zmestis.. samotnú vanicku tak casto nebudes prevazat a ani ju dlho nebudes pouzivat. Nastoknes vajce na kocik a pojdes. sportova cast uz je ovela skladnejsia

lilyianka
28. jan 2025

@veronika2025 honda civic. Dala som do kufra kočík s vaničkou aj káričku naraz

btus
29. jan 2025

@ssimusska no, keď písala o Huindai i20, tak asi na BMW mať nebude. 🙂

ssimusska
29. jan 2025

@btus písala o veľkosti auta, do ktorého môže dať kočík, nikde nevidím spomenutú cenu 🙂

veronika2025
autor
29. jan 2025

@veronika2025 Ďakujem niektorým za rady/tipy nejako si poradím 🙂