icon

Aké máte mesačné výdavky čisto na seba?

leria
5. nov 2017

ahojte baby, zaujímalo by ma koľko na seba míňate, ako casto si doprajete kaderníčku, nové nechty, oblečenie atď....nechcem to tu veľmi rozvíjať, tiež si nemôžem veľmi vyskakovať, je to čisto z osobných dôvodov, len by som sa chcela porovnať s inými, či som ja fakt taká náročná...ja si doprajem kaderníčku cca raz za polroka, čo sa týka služieb mimo domu, tak to je asi všetko...nechodím na nechty ani masaže, neviem čo je to wellness...makeup a špirálu si kúpim cca každé 4 mesiace, šampón, sprchač, kondicioner, pastu a telové mlieko, lak na vlasy každé cca 3 mes, velké balenia...oblečko ani nepamätám, naposledy v tescu tričko za 10 eur....zaujímajú ma ženy, ktoré sú na materskej majú manžela a taký bežný príjem ja neviem,cca 800- 1000 EUR ....nie osamelé matky ani ženy milionárov, tam je situácia iná...aj ked osamelé nemusia vediet hospodáriť a ženy milionárov môžu byť skromné...čiže, ešte raz...koľko minie na seba žena v takej bežnej domácnosti...ak nechcete odpovedať, tak neriešte moju otázku, a prosím bez úrážok 😉

svetlana35
5. nov 2017

@leria ahoj, tak ja nechty kazde 4 týždne 17e, kadernicka raz za tri mesiace cca 50e, oblecenie kupujem sezonne cca raz za 3 mes cca 200e, fitko pernamentka 20 e. Obcas kava s kamoskou cca 10e. Mam priemerny prijem, manzel zarobi trosku viac ako minimalku a normalne aj usetrim, mame aj stavebne sporenie, fondy hypoteku. Kazdy sa cuduje ako to dokazem, ale je to o financnej gramotnosti a nastaveni.

pininka
5. nov 2017

Ja spadam do tejto skupiny, ale popravde nesledujem to velmi, no bola by to dost nizka suma. Ku kadernicke chodim iba ak ideme na ples, co je raz za rok, alebo svadbu, co nebolo uz pekne davno. Spiraly a pod mi kupuje vzdy mama na vianoce, nestiham ich ani minut, lebo sa malujem dost jemne, akurat si kupujem lepsi makeup, ale vydrzi mi aj tri,styri mesiace. Sampon kedze mam huste vlasy kupujem casto, ale to vramci rodinneho nakupu,a veci na seba ako kedy. Ale urcite si nekupim napr rifle za 150 eur. Tak max za 30. Topanky na zimu si kupim radsej kvalitnejsie,aby vydrzali, takze asi na tri roky za 60 eur. Ked idem do obchodu vacsinou svoje peniaze miniem na veci pre deti. Na seba urcitw nie viac ako 50 eur mesacne. Niekedy je to aj 0.

lilyianka
5. nov 2017

@leria kadernicke chodim raz za polroka a platim cca 20€, inak vlasy si farbim sama doma kazdy mesiac za 10€... oblecenie kupim kedy potrebujem alebo kedy sa mi co paci..inak chodim min.2x mesacne na masaz,nechty si robim sama doma....a kupovat drogeriu ako sprchac,spiralu, deodorant, vonavku je normalna vec a predsa sa to nekupuje kazdy mesiac...a este kupujem sosovky plus roztok a to vyjde cez 50€ na par mesiacov....kavicky a vysedavanie niekde po baroch to nie...bud ideme s muzom niekde alebo z prace raz za cas si sadnut

mimla
5. nov 2017

Farba na vlasy kazde dva az tri mesiace do 5 eur. Oblecenie. Hmmm asi euro mesacne? (Sekac) kozmetika: cca raz za pol roka spirala, ceruzka, korektor, make up. Tie mam strednu az lacnu znacku. Kondicioner nepouzivam. Sampon pouziva cela rodina a je to obyc brezovy. Na nechty, masaze, wellnesy nechodim. Asi sa nad sebou zamyslim. Trochu to flakam.

beadgirl
5. nov 2017

@svetlana35 keď tak počítam, manžel zarobí niečo viac ako minimálku a ty dáš mesačne iba na seba cca 120 eur... plus sporenie, hypotéka, strava, inkaso... no, patrím k tým každým, tiež sa čudujem 🙂 čo jete? 🙂)

lavieenrose
5. nov 2017

ja ku kadernicke nechodim a ked idem tak raz za rok a potom mam z toho depku ze ako strasne ma ostrihala,ze to nebolo podla mojich predstav....na nechty nechodim...na masazi som bola raz a stacilo mi na cely zivot...sem tam nejake oblecko..ale to za to ze to stare uz dosluzilo...kozmetiku kupujem aj pre manzela...ja ked tak pre seba si kupim v bio obchode olivove mydlo...na tvar lieh..nemalujem sa ...to to by som asi mala zmenit lebo zase vyhodim malovatka ked budu stare a nebudu skoro ani pouzivane :D

svetlana35
5. nov 2017

@beadgirl strava normalne ako bezni ludia, restiky velmi nenavstevujeme, len ak na sviatky. Maso zas len 2x tyzdenne kedze ho velmi nemusime. Zas hypoteku nemame 500eurovu. Nejdem tu rozpisovat presne co kupujem, kolko nakup vyjde, no pri babatku a pubertiakovi ide aj na stravu celkom dost.

ostorha
5. nov 2017

Ono to kolko zena na seba minie zavisi aj od toho kolko si vie pomoct sama.Ja som sa vela veci naucila ked som bola mlada a isty cas robila modelku.Naucila som sa zakladnej starostlivosti o pokozku ,licenie a upravu zovnajsku.Takze manikuru klasicku jemnu francuzsku si robim sama na to aby som mala upravene nechty nepotrebujem umele,pedikuru tiez,vlasy mi podstrihuje manzel mam ich dlhe,farbit nepotrebujem len sampon na ozivenie tak raz za 2 mesiace.Kozmetiku okrem ,sprchaca a samponu nic lebo na telo aj tvar pouzivam panensky kokosovy olej vlastne cela rodina.Na masaze nechodim masiruje ma manzel,naucil sa aj reflexnu masaz chodidiel velmi odporucam.....Ja mam stastie ze mi sesternica robi v Prahe manazerku pre kozmeticku spolocnost Clinigue takze dekorativnu skoro ani nekupujem ,ked tak investujem do drahsej spirali mam dlhe svoje mihalnice a ked dam dobru spiralu tak umele mihalnice mozu ist handry fajcit,Co sa tyka oblecenia tak outlet predajne a second handy .Parfemy kupovat nemusis dostavam k sviatkom od svokrusky a vôbec na mne nesetri ja sa ale mam....Jedinou vacsou polozkou su u mna kvalitne topánky.,Kabelky tiez second hand ,posledne som nasla krasnu Furla za 6 eur.Okrem spodnej bielizne a topánok velmi nevidim vyznam nakupovat nove oblecenie.Kavu a obcasne obcerstvenie ratam k polozke stravne..Si spominam ako som si z prvej vyplaty v 90-tzch rokoch kupila v Bata kozene cierne mokasiny Marie Claire dala som za nie vetdy to bolo 2,600 korun slovenských-horibilna suma na tu dobu strasne som za to dostala doma vynadane ,ale nosila som ich s obmenou dobrych 10 rokov a menila len opatky boli takmer neznicitelne a dodnes su niekde v pivnici zastrcene..takze hej do kvalitnej obuvy sa oplati investovat.A nie si vôbec narocna prave naopak..

lujza123
5. nov 2017

Odkedy sme sa prestahovali do domu tak si kupujem take netypicke veci no....naposledy som si kupila motorovu pilu, bola v akcii ..
Ale k teme, ja na seba moc peniaze neminam, hlavu si nafarbim sama - 2 x do roka si dam zahackovat dredy (cize nieco ako kadernicka, tych 30 e - no proste aj o toto sa treba patricne starat aby vyzerali pekne) , nejaku zakladnu manikuru zvladnem - niesom ten tym s dlhymi pazurikmi takze ziadna veda
Kupujem len v secondhandoch - mam rada pekne znackove veci ale zase dat 100 e za rifle sa mi nechce ked viem ze take iste splasim za 10

Kozmetiku - tej mam minimalne mydlo, sampon, krem na tvar, ale zase drahsiu

Spiralu a parfem nosi Ježiš na vianoce

Masaze, kupele, relax ci wellnes si doprajeme cela domacnost naraz, to nieje nejaky speci vydaj len pre mna

Co sa nehambim investovat to su topanky - ci bezecke alebo len na nosenie tam je to vzdy okolo 100 ... no ale mne aj vydrzia

lujza123
5. nov 2017

Ale ono to minanie je o nejakom osobnom nastaveni... niekto proste rad mina na taketo potesenia (kadernicka, kozmeticka, oblecenie) niekto zase dava peniaze inde..
Asi treba najst nejaku rovnovahu a umernost zarobku..aj si dopriat ale aj s rozumom, materska je jedno z tych obdobi ked penazi vo vacsine domacnosti nieje nazvys a podla mna ani zena nepotrebuje tolko veci ako ked pracuje - tam velakrat treba aj slusne oblecenie, kostym, upravit a namalovat sa viac atd... Nehovorim ze celu matersku si nic nedopriat ale proste tak nejak umerne financiam
Podla mna je fajn aj minat s rozumom..niekto sa rozbehne do shoping centra a proste mina no veci sa daju vyhliadnut aj cez net a kupit ovela lacnejsie, hlavne zname znacky maju dobre outlety a v dnesnej dobe nieje problem objednavat napr z Anglicka..
Vela veci sa da najst aj cez zlavomat a pod.. napriklad tie masaze, rozne kury

A taky postreh z okolia, najviac si vacsinou dopraju zeny ked im deti odidu z domu - poznam vela zien 50 tnicok co su vo forme ako nikdy - maju cas aj financie na seba

slamka555
5. nov 2017

@leria Ahoj no mam to skoro ako ty :Dzatial mame len jedno dieta , no druhe uz je na zakrute :D ;) Manzel zarobi cca 800. Tiez idem ku kadrnicke asi tak raz za pol roka. Nechty sa mi nepacia gelove (tak aspon usetrim ;) masaze,welnesy...uf to vobec . Kozmeticke potreby ( raz za 2-3mesiace) , no a obuv , oblecko tiez podla potreby ale miniem na seba maximalne 50 € ( cca raz za 3 mesiace) ked uz si idem nieco pokupit aj to uz sa mi zda , ze som na seba vela minula :/ .. Ja som ten typ, co radsej nakupi detom a manzelovi :/ ale aj na seba treba trosku mysliet ;)

tana85
5. nov 2017

s oblecenim je to bieda, velmi si nekupujem lebo ved doma ci na ihrisko...kadernicka cca 30e/2x rocne, raz za 6 tyzdnov depilacia a kozmetika podla potreby mozno 20-30e mesacne. co si vsak "doprajem" je napr. posledne sukromny zubar a dentalna hygiena (200e), obcas nejaka kniha ci kino (10e mesacne ak by som to mala preratat)...som na RD a aj ked manzel zaraba nadstandardne aj na BA, tak najviac ide na kvalitne potraviny, to je pre mna dolezitejsie ako manikura

luna116
5. nov 2017

špirála - raz za 4 mesiace 3€, balzam na pery mám v každej bunde či kabelke (rúž, make-up, očné tiene a farbu na líčka používam iba výnimočne - na svadbu, no keď som chodila do práce, bolo to denne) - teraz som na RD, šampón a kondicionér kupujem často (nemusia byť drahé), manikúra - nechty vždy ostrihané + dávam priesvitný lak za 2,50€, čo mi vydrží asi pol roka, ku kaderníčke chodím iba na spoločenský účes, máme profesionálne nožnice na strihanie vlasov, tými ma manžel ostrihá, farbím si vlasy raz za 6-8 týždňov (4,50€), oblečenie mix - second hand pomenej, skôr nejaké oblečenie, keď je dobrá cena - neviem odhadnúť, viac peňazí investujem do obuvi a najviac asi zubár, do kina nechodím, obľubujem divadlo - vyberám lacnejšie miesta, na koláč a čaj dávam väčšinou, keď sme v interiérovom ihrisku, alebo pizza, zmrzlina v meste...najviac ma stojí oblečenie pre malého, rada si ho pekne vyobliekam

bielapastelka
5. nov 2017

Pracujem aj ja, aj manžel, príjem priemerný, máme 1 dieta, miniem na seba max 100 euro mesacne, všetko si zapisujem, často mám pocit že so si na seba nekúpila nič a keď to počítam tak 100 euro, kupujem len nutne veci, tento mesiac som na seba minula 250 euro, to znamena ze najbližšie si kúpim niečo v januári, finančný poradca mi poradil všetko si zapisovat aby sme mali prehľad, takže presne vieme koľko minime na seba, dieta, auto, jedlo, domácnosť, telefón, darčeky, reštaurácie a tak, celkom sa mi to osvedcilo

sivypegas
6. nov 2017

Ja si vlasy zafarbim raz za 6m,nechty,masaze vobec.Zasa vela miniem na oblecenie a hl darceky pre krsniatka aj neter,celkovo vela miniem na veci pre druhych.Na seba si kupim aj dobry kozmetiku ,inak nic.

tana85
6. nov 2017

@bielapastelka wau, ako dlho trvalo zvyknut si vsetko zapisovat? lebo asi by som mala aj ja, velakrat sa mi zda, ze som dokopy cez tyzden nic neminula a ked pozriem vypis, tak je 100e fuc

bielapastelka
6. nov 2017

Zvykla som si hneď, nedá sa mi odviknut, ale je to výborne, lebo naozaj presne vieme na ktorú položku koľko miniem a viem to trochu ukocirovat, v zime keď sa bude dcéra chodiť lyžovať s inštruktorom, tak jej už proste nekúpim nič iné, radšej jej zaplatím inštruktora, ....

prispievatel
6. sep 2020

@svetlana35 vedela by si mi poradiť. Keďže som muž tak mne veci typu nechty, vlasy, oblečenie odpadá lebo muži nemusia mať kabelky, 20 topánok atď. Skôr je to o jedle. Ako si spomínala že pri dobrej finančnej gramotnosti sa dá mať sporenia, fondy, hypo a ešte aj viete existovať. Ja míňam najviac na jedlo keďže mi chutí fastfood, vývarovňa, bistro... Nerád varím ani mi nechutia doma varené veci. Takže toho sa nevzdám. Samozrejme nechodím do drahých reštík ale skôr také klasické robotnícke vývarovne či bistrá na menu.

akbara77
6. sep 2020

@beadgirl je.to.proste.sikulka😂

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená