icon

Aké pocity máte z návštevy pamätníka Chatama Sofera?

19. feb 2024

Ahojte, boli ste niekdo sa tu modliť? Aké ste mali pocity z toho miesta ?

heni79
19. feb 2024

Modliť sa tam chodia židia. Ostatní tam idú skôr z úcty, na pietne miesto. Mnohí idú okolo iba v električke, a ani netušia, čo je v ich blízkosti. 🤷

autor
19. feb 2024

@heni79 ano to viem, že chodia sa židia modlit. Moja sestra tam ide a ja tam chcem ísť s nou. Len ma zaujímalo keď niesom židovka či tam môžem ísť s nou ;) a tak celkovo

viestta
19. feb 2024

Mozete tam ist aj ked nie ste zidia, ale treba dodrzat pravidla, maju ich na stranke

autor
19. feb 2024

@viestta áno tie pravidlá viem, len toto ma tak napadlo 🙂 ona ma židovskú vieru aj muža a deti takže to je iné, ona priletí na SK a z letiska rovno chce ísť tam, no keďže pôjdem pre ňu tak preistotu som sa chcela ešte tu popýtať že či tam vôbec ísť môžem aj ja a tak, aké mali ľudia pocity, lebo čo som čítala dosť ľudí písalo že divné. Tak ma to tak zaujalo.

heni79
19. feb 2024

Samozrejme môžeš. V pietnej úcte. Budeš iba ticho a pokojne sprevádzať sestru a jej rodinu. Mala by si mať pokrývku hlavy. Asi. Viem že muži si dávajú jarmulku, hoc nie sú veriaci. Spýtaj sa radšej sestry. 😉

autor
19. feb 2024

@heni79 ona sem ide 1x na slovensko príde snáď po 10 rokoch 😀 no co som čítala tak Páni musia mať, ženy musia mať zahalené ramená.
Ešte týždeň dozadu som vôbec tiež netušila že niečo také tu je 😀