icon

Aké prvé auto?

25. nov 2022

Pekný deň, vodičák mám 3 roky, ale jazdila som len mesiac po skúskach a teraz mam strach väčší ako predtym 🙈. Ale auto potrebujem, takže sa musim prekonať. Chcem si kúpiť auto, ale mám dilemu či ísť do vačšieho alebo menšieho auta. Priateľ je za to aby som mala väčšie auto je to vraj bezpečnejšie. Iné známe zas, že radšej malé auto na začiatok kvôli parkovaniu. aké máte skúsenosti tie, ktoré už jazdíte? chcem názor iných, lebo v tomto niesom naklonena ani jednej strane :D. Aj rady ako prekonat strach na začiatku potešia 🙂. ďakujem

Strana
z4
foxyfox
26. nov 2022

O chvíľu si zvykneš a malé budeš ľutovať. Dnes má už skoro každé auto parkovacie senzory takže nie je o čom. Mimochodom závidím, že si vyberas auto podľa veľkosti, ja som vyberala podľa toho na čo mám :D
A poradiť veľmi neviem, mňa donútilo že som prestala mať trpezlivosť chodiť do práce vlakom a v treskucej zime kracat hodinu denne :D

artificiallife
Odpoveď bola odstránená
simoneta12345
26. nov 2022

@simoneta12345 a prosím, nech mi tu pod komentárom nikto nemudruje, nie som na to zvedavá, ide mi len o to povzbudiť žienku, ktorá si sem prišla po radu ♥

simoneta12345
26. nov 2022

@artificiallife Pane, pomýlili ste si stránku. Toto je stránka pre ženy a mamičky, nie stránka pre mudrlantov ktorí majú potrebu reagovať na všetko živé, aby si dokázali, že ich PEN1S je väčší ako v skutočnosti. Ďakujem ♥

artificiallife
Odpoveď bola odstránená
lucinkaboz
26. nov 2022

Automat jednoznačne, odpadne ti starosť myslieť podvedome na ovládanie auta, sústredis sa len na cestu a premavku

lucinkaboz
26. nov 2022

@artificiallife preradit stupeň je rizikové ? Odkedy?

artificiallife
Odpoveď bola odstránená
artificiallife
Odpoveď bola odstránená
artificiallife
Odpoveď bola odstránená
lucinkaboz
26. nov 2022

@artificiallife kľudne tu pourazaj všetkých ,nech sa páči 😉😀 aby si bol nad, asi necitas medzi riadkami, vôbec tu tvoje názory nie sú potrebné a nikomu nepomôžu, si skôr trápny, zakomplexovaný jedinec, ktorý to má v živote asi veľmi ťažké v otázkach vychádzania s ľuďmi , tak pekný deň

lucinkaboz
26. nov 2022

@artificiallife zabudnúť preradit stupeň je rizikové a ako prosím ta

anonymous87
26. nov 2022

@artificiallife ou, si si prisiel pohonkat ego na stranku pre mamicky? 😂🙈

artificiallife
Odpoveď bola odstránená
mimi16
26. nov 2022

@artificiallife nevadí, niektorým stačí vareška do ruky, nie volant.

lucinkaboz
26. nov 2022

@artificiallife Pri prebiehani je radenie pochopiteľne logické a nedá sa nespomenúť si, skús prosím diskusiu niekde inde, kde ťa budú žrať 😄😄 a hlavne 200 zo 100 ľudi bude z teba paf...tu to asi nebude...pokora a slušnosť tým zabodujes, nepoznáš?Nadradenosť a jednoduché primitívne ego rozumiem😀

veronicka88
26. nov 2022

Jazdí,jazdiť a jazdiť...nič iné proti strachu neexistuje...musí sa ti to zautomatozovat....kúpila by som si menšie auto s vybavili senzormi....mne manžel teraz kúpil staršiu 308 s dobrým motorom.nelutujem...male,kompaktné...ale ja jazdí už pár rokov aktívne....ale popravde lepšie sa mi ajzdi na sharane som si istejsia

macikovaiveta
26. nov 2022

Autorke:Treba začať jazdiť, kratšie a známe trate a hlavne sama.Automat je plus . ✊🍀

andri7
26. nov 2022

Ahoj, mala som podobný problém. Po autoškole som nejazdila asi 10 rokov. Šťastná náhoda zariadila, aby som ako prvé auto kúpila Toyotu Yaris. Starší model. Žiadny posilovač riadenia, žiadna elektronika... Síce so stresom, ale naučila som sa jazdiť.
Poradiť si s autom, ktoré nie je nadupané elektronikou. A hlavne, klasická prevodovka. Ja osobne potrebujem auto cítiť.
Naučila som sa s ním parkovať cúvaním, dokonca aj pozdĺžne parkovanie. Rozjazdila som sa, hoci na dlhšie trasy som sa s Yarisom nepúšťala. Max do 100 km
Ale ako tu písali dievčatá, malé auto má malý priestor.
Teraz mám dieslovú Fabiu. Tiež je to skôr menšie auto, ale pustím sa s ňou kdekoľvek po Slovensku, diaľnice mám prejazdené krížom krážom a servis mi nerozcupuje peňaženku.
Moja tajná zbraň je navigácia Waze.
Držím palce.

momoqui
28. nov 2022

ak sa chces naucit soferovat, tak podla mna skor manual. mne tiez vela ludii radilo automat, ale som rada, ze som som sla do manualu a v podstate sa soferovat naucila. Na presuny v meste je male auto ideal. ale najlepsie, ked si to sama odskusas.

karolina196
29. nov 2022

Nemam rada,ked sa zacnu ludia urazat a nejdem ani obhajovat chlapa,i ked urcite sa viac vyzna do aut ako my zeny.Ale tiez sa mi nepaci vyjadrenie od zien,ze manualna prevodovka je prezitok.Tu sa snazil clovek jedine vysvetlit,ze ked sa nauci poriadne jazdit na manuale,tak akakolvek jazda,ci na manuale alebo na automate bude pre nu bez problemov.Nikto ju od nicoho neodradza,len jej niektori pisu dovody preco sa naucit najskor tak a potom tak.Aj tak je to iba na nej.A ako uz som tu mozno spomenula,moje zaciatky boli tazke,velmi tazke.Za den mi to vedelo skapat asi "100x" kym som sa s tym autom vžila.Nebolo nic horsie pre mna ako ked som mala zastavit na vedlajsej ceste v briezku a za mnou 5aut a ja som sa nevedela rozbehnut,lebo mi to asi 10x skapalo.Videla som v spetaku nervozneho vodica a ja som bola potom este raz tak nervoznejsia.Ale nevzdala som to a ziadne skapania v kopci sa uz nekonaju.Je velmi lahke kritizovat manualne auta,ale malokto si prizna,ze ma na to take auto soferovat.Z autoskoly si tiez pamatam ten stres kedy clovek musel vediet vela ukonov a v tom je ten problem,ze nie kazdy zvladne zosuladit hlavu s rukami a nohami a ocami.Jednoducho,manual nie je pre vsetkych a nie je to o tom,ze ci je to nejaky prezitok.

paulinam99
8. feb 2023

Za mňa určite malé a bez turba.
Napr. Suzuki Swift
Nebudú mu vadiť ani časté štarty = nebude karbonizovať. Je malé, ale čiperné (pozeraj motor 1,2/66kW ... to sú žihadlá) .... a spotreba 4,4-4,8 l/100km
vo výbave GL .... volant v koži, cúvacia kamera, vyhrievané sedadlá, rýchlo v zime kúri

Strana
z4