icon

Aké staré auto sa skutočne oplatí kúpiť?

24. nov 2024

Ahojte, potrebujem kúpiť auto - podmienka automat, benzín, na občasné jazdy po meste (2x tyzdenne), cca raz za mesiac diaľnica... Pozerám značky Toyota/Honda.
Keďže mam malý budget bude to staršie auto. Teda ma zaujíma, aké staré auto sa ešte oplatí kúpiť? Ak nájdem 15rocne s nízkym najazdom je to ešte OK?
Kúpiť už pôjdem s niekym kto sa vyzná, ale potrebujem si spraviť prvý filter...
Ďakujem za všetky odpovede.

Strana
z2
autor
24. nov 2024

@katuskamala1 a aké ideš predavat?

macatt
24. nov 2024

@lenkasarka áno, ja to mám úplne inak, ja mám tretie auto, čo som kupovala fungl nové a mením zhruba po 5 rokoch za nové..

katuskamala1
24. nov 2024

Neviem ci to takto mozem pisat.. ak tak do spravy ti napisem viac, cenu a tak.. my sme mali dva rovnake, manzel uz svoje predal a dostal nove a teraz uvazujem ja. Nissan quaskai, r.2007

tundra
24. nov 2024

@autorka Nissan, patri zial k najmenej spolahlivym autam,co sa tyka japoncov.Je jedno ci je to Juke, Pathfinder alebo Navara.Môj osobny nazor,ruky prec...

julish
24. nov 2024

Ja som si kupila 20rocnu mazdu s najazdenymo 70 tisic km. Uz pat rokov na nej jazdim, zboznujem ju. Ale ja nechcem automat

deti95060810
24. nov 2024

max 5 ročné...
aj z UPSVaR máš na nové auto právo po 7 rokoch - to myslím tých ZŤP občanov.

katuskamala1
24. nov 2024

@tundra kazdeho nazor i skusenosti. Ja som mala swifta a teraz manzel i ja nissan quaskai a my sme max spokojni. Mame znameho, kt ma servis a celkom dost uspesny a veelky a specializuje sa hlavne na ne (samozrejme robi vsetko)ale majitel nosi zo zahranicia nissany od predajcov uz dlhe roky, tak vie preco..
Ja zas hejtujem renaulty, kedze v praci na jednom...

ibrunova
24. nov 2024

Qasqai sú do nejakého roku dobré, od istého roku nie, vravel mi to servisák, podozrivo veľa qasqai bolo vtedy na predaj.

urshullita6541
7. feb 2025

My sme si kúpili 5-ročnú toyotu c-hr a je to poklad. Mala najazdených necelých 55 tisíc, kľučky ani volant nevyzerali a ani nevyzerajú ako používané čo je za mňa super. My jej dávame zabrať oveľa viac a stále vyzerá super :D Ako radia ostatní, vezmi si ku kúpe skúseného servisáka - riadne to pomôže, minimálne si všimne to, čo ty nie. Nám to na pobočke (kupovali sme cez aaaauto ) dovolili popozerať a sme spokojní. Myslím, že trebárs toyoty sú spoľahlivé. Novú by sme si v tejto výbave nemohli pri dvoch deťoch dovoliť

Strana
z2