icon

Aké sú možnosti s agresívnym psom?

rutyruth
3. sep 2023

Mame psa dva a pol ročnú fenu ktorá je dosť agresivna hlavne na cudzie deti. Dnes sa mi stalo ze išiel synov kamarát k nám obaja s mužom sme dávali pozor, ja som bola v tom ze ho ide onuchat ako vždy a ona ho bez varovania hryzla. Dohodli sme sa ze psík musí odísť. Nie nie je to rozhodnutie za 5 minut. Od mala riešime cvicitelov, stále je protivna na cudzie deti. Nikto k nám nechodí lebo všetci sa jej boja. Syn potrebuje kamarátov no nemôže nikto k nám. Skúšali sme ju aj darovať no keď si po ňu prsli nedokázali sa k nej ani priblížiť keďže bola veľmi nepriateľska. Nas toleruje no nikoho iného...už fakt neviem co s nou

Strana
z4
rutyruth
autor
5. sep 2023

Ďakujem za názory dievcata. No my sme rozhodnuti že musí odísť. Ozval sa mi pan ktorý slabšie počuje ci šteká nahlas co ona veru šteká a ze takého potrebuje. Upozornila som ho že deti nemá rada a určite mu spíšem všetky pravidlá ktoré na ňu fungujú. Trhá mi to srdce no verím ze jej niekde bude dobre. Neviem ci to darovanie vyjde ale dúfam ze sa nájde niekto kto ju vezme a skroti.
@elmivelmi
@cicikmicik

elmivelmi
6. sep 2023

@rutyruth a ved dobre rozhodnutie a k detom si hladajte ineho psa,napriklad labradora.

hladamematku
6. sep 2023

ona nepotrebuje skrotit ☹ ona potrebuje doveru, ktoru si v nu stratila

a este za toho psa ktory nevie rozpravat zisti si kam realne ide lebo uz som navstivila aj rodiny ktore psov jedli a zabijacka mala daleko od humannej, rodiny co psa je.li na reat ci koterca ako zvoncek resp lacny alarm, a v takom pripade ked ho enches dat ako som ti uz pisala organizaciam ci ludom co takymto psom pomahaju ti ja sama poslem peniaze na utracujucu injekciu

hladamematku
6. sep 2023

reat malo byt retaz

rutyruth
autor
6. sep 2023

@hladamematku a máš kontakt na niekoho takého?

hladamematku
6. sep 2023

@rutyruth som ti pisala, ze kazdy utulok ma na niekoho takeho kontakt, je tych co poznam su momentalne plni takymito psami, ale tie organizacie a utulky poradia. Viem ze zachranny korab katarina pri senci robila s velkymi ako SAO rotvik a tak, ta by si poradila, CSKP tam maju v Novej Bani co si da rady aj so "zabijakmi". Inac som si spomenula moj prvy psicek bol bradac 🙂 ja som mala 12, a tiez potvora kusla jednoho pana lebo ma branila ☹

hladamematku
6. sep 2023

CSKP ceskoslovensky kastracny program, neviem kde si vlastne situovana ty

rutyruth
autor
6. sep 2023

@hladamematku nezaregistrovala som ale ci vlastne je cieľ tej organizacie

hladamematku
6. sep 2023

@rutyruth potrebuje kontakty oni to maju

rutyruth
autor
6. sep 2023

@hladamematku ale čo potom. Oni ju vycvičiť a vrátia alebo ju niekomu posunu

hladamematku
6. sep 2023

@rutyruth aha nie dufam ze pomozu posunut tam kde jej pomozu aby bola adoptovatelna

rutyruth
autor
6. sep 2023

@hladamematku no toto sme riešili rok a pol. Aby bola zvládnutelna. Je toho veľa prečo už do toho nemôžme a nechceme ísť.

hladamematku
6. sep 2023

@rutyruth viem

anonymanonym
6. sep 2023

Ak ho chcete dat prec, tiez by som kontaktovala ceskoslovensky kastracny program. Verim tomu, ze ak by nevedeli oni pomoct, tak aspon by navigovali dalej. Nedala by som psa len tak hocikomu a uz vobec nie psa s problemovym spravanim.

rutyruth
autor
6. sep 2023

@anonymanonym Ok. Skúsim sa im ozvať. Ďakujem

rutyruth
autor
9. sep 2023

@anonymanonym
@hladamematku Tak je preč. 😥 Smutno je nám ale je to tak lepšie. Písala som kastracnemu programu a nič. Dnes ju bol manžel zaviesť. Pan mal skúsenosti. Štekala na neho a uzemnil ju. Nemali sme na ňu pevnú ruku a potrebovala ju. Jednoducho potrebovala prirodzenú autoritu a to my nie sme. Mal tam aj deti a v pohode. Verím že jej tam bude dobre.😔❤️

hladamematku
9. sep 2023

@rutyruth čo môžeš spraviť ostane s ním v kontakte aby to hned nevzdal. Čím ju uzemnil

kvoli
9. sep 2023

@rutyruth poznám niekoho čo si tým prešiel. Od šteniatka bol pes agresívny len na cudzie detí. Výcviky, kastrácia, uprava stravy, pohyb. Cvičitelia pomohli pes sa "ukľudnil" alebo sa len naučil svoju pravú tvár skrývať...nakoniec zaútočil na dieťa majiteľov s ktorým prakticky vyrastal a skončilo to eutanáziou. Bolo to v zahraničí a bojovali roky. Držím palce.

elmivelmi
10. sep 2023

@rutyruth A kupte si plemeno ktore bude uz vhodne k detom.Takto agresory naozaj k derom nepatria

rutyruth
autor
10. sep 2023

@hladamematku Slovne. Bolo vidno ze ma s nimi skúsenosti. Podobne povahy už mal.

Strana
z4