icon

Aké sú vaše obľúbené izbové kvety?

daniela1977
10. dec 2006

Maminy mate niektore radi kvety ovsem nie take co dostanete.Ja strasne.Najnovsie som sa dala na kaktusi maly by na jar kvitnut tak uvidime.Inak mam doma celkom peknu botaniku aj ked na cinziaku sa moc realizovat neda.

veroniak12
27. sep 2021

Tak to je potom aj o tom, ze kto tam bude travit viac casu. Vies ak tam budes chodit castejsie ako ostatni, tak nemyslim, ze by im malo nieco na tom vadit, ze by si to tam chcela zutulnit a na druhu stranu netreba hned kupovat ten najvacsi strom aky najdes 🙂 Vyskusaj pozriet ponuku HK Green. Maju siroky vyber rastlin roznych velkosti. Tak to by si mohla najst aj take co by sa pacilo celej rodine 🙂

martinenka886
1. okt 2021

Ved hej, ale tak nie som sebec, myslim aj na ostatnych, ked tam pridu nech sa citia utulne, chapes 🙂 Oni maju len nejaku stranku alebo aj do predajne sa da niekde zbehnut? Reku ak by som mala cestu sa zastavim 🙂 A ty mas od nich nieco? 🙂

vikus17489
5. okt 2021

To je pekne od teba 🙂 Ale ak tam mas byt castejsie ako ktokolvek iny, kludne bud trochu sebec. To je fajn predajna, co spomenula veroniak12, stihla si pozriet uz ich ponuku? 🙂 Oni funguju len online, ale to nie je podla mna nejaky problem si aj tak vybrat rastliny 🙂

martinenka886
12. okt 2021

@vikus17489 vies co zbezne ano, a teda je z coho vyberat 🙂 Ty mas od nich nejake rastliny? 🙂 Ale tak nevadi, ved objednat sa da hocikedy, a takto pred sviatkami si spravim aspon radost. Teda pre niektore obchody nastali Vianoce uz asi teraz, ked vidim tu vianocnu vyzdobu vsade.

vikus17489
18. okt 2021

@martinenka886 tak myslim, ze teraz keby chces zhanat po obchodoch umele kvety, zozenies akurat tak umely ale vianocny 🙂 Uz to zacina byt celkom sialenstvo, co si tak vsimam, sak ako je pravda, ze sa sviatky blizia ale aj tak 🙂 Si to clovek nechce ani pripustit. Ano mam od nich zopar, a je to fajn, lebo ziadna robota, len co ich obcas pretriem prachovkou 🙂

marcela64
20. okt 2021

Och, ani nehovor, a ešte keď vidím aké sú zbytočne prezdobené a prečačkané, no hrôza.
@martinenka886 no čo ako si pokročila? Už si si aj nejaké objednala? Aby si to stihla do tých sviatkov všetko.

martinenka886
22. okt 2021

@marcela64 ani nevrav, nechapem ze sa to tak niekomu paci. to je zrejme z Ameriky prebrate, ze cim je toho viac na tych stromcekoch, tym lepsie.
Vies co ano, mam vybratych uz niekolko, len cakam na schvalenie od rodiny, ze ci su za. Im to tak predostriem, ze toto sa mi paci, pripadne navrhnem kompromis, ze nieco vyberiem ja a nieco oni. To by mohlo fungovat, nie?

veroniak12
25. okt 2021

Ved aj ja mam pocit, ze z toho zapadu toho preberame az az a pri tom by stacili len obycajne pekne drevene ozdoby a bolo by no nie? 🙂 V jednoduchosti je krasa, na to sa asi zabuda. No a ake si si konkretne vybrala?

vikus17489
28. okt 2021

Presne, drevene ozdoby, susene pomarance, taka klasika 🙂 Ziadne precackanice 🙂 Je ale super vidiet, ako idu tieto umele rastliny dopredu. Ze kedysi sa kupovali len tak aby vyplnili priestor niekde v kupelke napriklad a teraz? Dotvaraju celkovu atmosferu domu a posobia pekne 🙂

marcela64
3. nov 2021

Ale jasné, veď fakt sprav ako to ty cítiš, podľa mňa to nie je žiadna veda. Proste vyberieš, ukážeš a vybavené.
Ja uvažujem že by som tak vyriešila aj možno vianočné darčeky, ale to si nechám ešte prejsť hlavou 🙂

martinenka886
5. nov 2021

@veroniak12 vies co predbezne, co som si vybrala a teda viem asi kde by som ich umiestnila je palicha, lopatkovec a dracena z tych vacsich no 🙂 Kedze tam mame velku predsien resp. take tie spolocne priestory, tam by sa praveze taketo hodili, co myslis?

veroniak12
8. nov 2021

No tak super, to je podla mna velmi dobra volba 🙂 A taketo vyssie stromceky v spolocnych miestnostiach viac vyniknu ako nejake mensie si myslim 🙂 Mensie kvety by som dala ked tak na okno, ale ked ty chces zaplnit predsien, toto bude fajn 🙂

vikus17489
9. nov 2021

Suhlasim, vo vacsich priestoroch taketo rastliny vyniknu 🙂 Tak podla mna si ich mozes kludne objednat a som zvedava co povie zvysok rodiny. Hadam budu aj oni radi 🙂 A aby to nakoniec nedopadlo aj tak, ze sa toho chytia a zacnu tolko kvetov kupovat, ze ich nebudete mat kde davat 🙂

marcela64
13. nov 2021

No na parádu, samozrejme v úvodzovkách mi vykapal jeden kvet čo som dostala. To sa asi fakt neoplatí ani o živé starať alebo čo. Dokonca aj moja mamina sa pokúša vypestovať si bonsaj a zatiaľ nevyzerá, že by sa nejaký uchytil. Máte niektorá túto rastlinu aj v umelej podobe?

veroniak12
18. nov 2021

@marcela64 no nech sa paci, si sa tomu potesila ze? Si ho mala od zaciatku ignorovat, ci by bol rad 🙂 Ale nie zartujem. A to by si chcela mamine umely kupit, ked sa jej nedari vypestovat normalne?

marcela64
23. nov 2021

@veroniak12 no jasné ako inak 🙂 To keby viem, veď si nič iné nezaslúžil. No vieš čo, veď podľa mňa by ju to potešilo, že zatiaľ by sa jej aspoň jeden podarilo udržať pri živote ono všeobecne tie bonsaje sú náročnejšie na starostlivosť.

martinenka886
25. nov 2021

Aj ste uvazovali, ze ked uz take umele rastliny mate aj vy doma, ze by ste nejake kupili ako darcek pod stromcek pre niekoho? Reku ked uz budem objednavat, ci je to dobry napad alebo co 🙂

vikus17489
26. nov 2021

Martinenka886 tak pokial by si takymto niecim chcela obdarovat tak preco nie. Je to moderne, a clovek to bude mat povedala by som navzdy 🙂 A este ked vies, ze sa tej osobe umele rastliny pacia 🙂

martinenka886
6. dec 2021

Vikus17489 lebo ako pride mi to taky netradicny napad co sa darceku tyka a teda kedze mna by to potesilo, ze ci by to aj niekto iny tak zobral, preto ma to zaujima 🙂 ty mas doma nejake umele rastliny, alebo si ich niekomu uz kupovala?

veroniak12
14. dec 2021

No mozno akurat tak sebe by som dopriala pod stromcek 🙂 Ale zase preco nie, a uz si sa rozhodla, ze niekomu tak darujes? Co sa tyka mna, mne sa vela umelych rastlin paci, takze by som skor vsetko chcela pre seba, ha ha 🙂

vikus17489
15. dec 2021

Martinenka886 a co aj si nejake teda prikupila, ci este zvazujes? 🙂 Ano ja mam doma umele rastliny a je to super, lebo netreba mysliet na ziadne polievanie, presadzanie alebo prezimovanie 🙂

janikk54
16. dec 2021

No snaha presadit kvety bola, evidentne mi nic nevydrzi dlhsie ako pol roka. Neviem ci im je prilis chladno doma alebo co, lebo je pravda ze mame tak otoceny dom, ze je tam chladnejsie a menej svetla. Takze som sa rozhodla pre zmenu a nejake umele kvietky by som nakupila. Zatial som bola v jednom kvetinarstve a jednak ceny take ze uff, a ta kvalita ja bieda. Takze kde ste vy kupovali umele?

marcela64
17. dec 2021

No inak to poteší, že si s tým dávaš toľko námahy a nakoniec to aj tak vyhodíš. Ale s umelými kvietkami presne ako píšeš, bude menej starostí 🙂 Minimálne tie netreba presádzať. A chceš to ako náhradu za tie živé že presne také typy alebo ti to je jedno? 🙂

veroniak12
20. dec 2021

@janikk54 tak ked mas doma zle podmienky, tak veru tym kvietkom asi nic nepomoze no. A iba v kvetinarstvach si pozerala? Reku nahodou na nete nejaku ponuku? 🙂

janikk54
21. dec 2021

Marcela64 hej ved to ze uplne marna snaha. Vies co asi mi je to v principe jedno, ze co by ma tak oslovilo, co by sa mi pacilo, to by som kupila. Nevyhnutne nelipnem na tom aby to bolo ze typ za konkretny typ.
Veroniak12 na nete som ponuku ziadnu este nepozerala, lebo ani neviem ze co by som take aj mohla zadat aby mi naslo nieco fajn.

carduelis
21. dec 2021

Neviete mi poradiť- kúpili sme rastliny a začala im plesnivieť hlina. Pravidelne vetráme, teplotu máme akurát, nerozumiem tomu :/

veroniak12
4. jan 2022

Vies co mne ked sa uz nechcelo riesit zive nepoddajne rastliny, tak som to vzdala a povedala som si, ze si zakupim umele nahrady za niektore 🙂 A znama mi poradila HK Green a veru pekne som si tam vybrala 🙂 Tak reku co, nebudem sa ja nervacit tam so zivymi, ktorym sa u mna nedari, takto mam po starostiach.
Marcela 64 presne, ani presadzat ani polievat :D

janikk54
5. jan 2022

Veroniak12 a oni maju aj niekde kamennu predajnu? Vies ze ci to nie je potom lepsie si ist osobne pozriet ako vidiet fotky na nete, ze ci potom neskresluje realne ako vyzeraju 🙂

veroniak12
7. jan 2022

@janikk54 nie nie, nemaju kamennu predajnu ale to podla mna nejako nevadi, lebo si vies vybrat podla fotiek, ktore maju uvedene na stranke takze vlastne nie si nejako ukratena 🙂 mne to teda tak neprislo ked som si vyberala rastliny.

janikk54
10. jan 2022

No tak hej ale radsej sa spytam vies ako, lebo niekedy vseobecne podla fotiek na nejakej stranke sa tazko odhaduje, ci ked si to objednas, pride to take ako chces 🙂 A neviem ci som tu nahodou neprehliadla ak sa spomenula doba dodania.