Aké skúsenosti máte s plug-in hybridom?
Ahojte, máte takýto typ auta a ako ho hodnotíte? Rozmýšľame žeby sme do toho išli ale nepoznám nikoho kto také má a či je spokojný.
Volvo XC90 - Celkom spokojnosť, ale nikomu sa to po čase nechce nabíjať... hehe, nabíjame len keď sú parkovacie miesta rezervované pre elektro 😊. Ak si myslíš, že sa to nabije brzdením v rámci rekuperácie energie, tak len minimálne. Inak má peknú akceleráciu. Zatiaľ s tým neboli žiadne problémy. Na plnú batériu dá takých 40 km, čo na mesto stačí...
@betulinka1
@bystrozraky tiež chcem hlavne na rozvoz detí. Bývam v dome takže zástrčku mám hneď pri aute. Hlavne pozerám na spotrebu, je to nejaké usetrenie keď by som ho išla nabíjať po 3-4 dňoch? Vôbec si to reálne neviem pretavit do financií keď doteraz len tankujem.
Pockaj ja som si potom pomotala názvy. Ja mam iba hybrid, ten sa nenabija. Mi to docvaklo, ked si napisla o zástrčke pri dome.
My mame Kiu Sportage plug in hybrid a max. spokojnost. Byvame v dome, takze nabijame kedykolvek. V lete prejde okolo 65 km na baterku, v zime menej...My byvame v BA, takze manzel ho vyuziva naplno 😉
To záleží od toho, koľko kilometrov spravíš za deň v priemere. My jazdíme tak málo, že do servisu chodíme, keď sa zapne časovač, nikdy sme neboli kvôli počtu kilometrov. Ak vieš zohnať hybrid za tú istú cenu ako benzín, tak sa ti to oplatí... aj keď zostatková cena hybridu bude asi o trochu nižšia. Ak spravíš ročne 8000 km, tak za 5 rokov prejazdíš okolo 7 000 EUR na benzíne. Ak by si jazdila to isté čisto na elektrinu (a nabíjala len doma), zaplatíš okolo 1 300 EUR za 5 rokov a 8000 km ročne. Takže 7 000 EUR - 1 300 EUR = 5 700 EUR. Teda ak je cena hybridu o 5 700 EUR viac, tak sa to určite neoplatí.
@bystrozraky Ešte som nepozerala technické parametre ale cca koľko ťa vyjde cenovo nabitie baterky do plna? Denne cez pracovný týždeň urobím cca 30km.
Nemá význam počítať, koľko ťa bude stáť nabitie batérie do plna. Každá batéria má inú kapacitu. Podstatný je výpočet, ktorý som ti dal. 8000 km ročne na 5 rokov stojí okolo 1300 EUR za elektrinu. Takže 30 km ťa vyjde zhruba 0,975 EUR na elektrinu. Ja dúfam, že je to zrozumiteľné a ty nepočuješ len toto: https://www.facebook.com/reel/1140162947771112 🙂 Ak áno, tak sa ospravedlňujem 😉

Za mna nevidim rozdiel, nejako to nepociťujem ani na spotrebe. Iba viem, ze mam baterku pod sedačkou vodiča myslim.