Aké sú vaše skúsenosti so psom v domácnosti s dieťaťom?
23. sep 2019
Ahojte, chcela by som počuť radu najmä od tých, ktoré bývajú na byte a majú psíka, či svoju voľbu mať psa neoľutovali a keď mali potom deti, či sa dokázali venovať aj psovi a hlavne deťom - trápi ma najmä otázka hygieny, prípadne venčenia, keď je dieťa ešte malé. Všetko je len teoretické, v blízkej budúcnosti by sme chceli to aj to 🙂 My konkrétne rozmýšľame nad rasou francúzskeho buldoga.

@jdvorka veľa závisí od plemena a jeho špecifík, od výchovy, ale z okolia počúvam že fenky sú lepšie. Asi aj závisí od toho, aké aktivity so psíkom človek plánuje. Myslím že ak by s ním chcel robiť niektorý zo psích športov (agility, coursing, dostihy...) psík je asi dravejší 🤷 ale to je len môj názor. My fenku dáme určite kastrovať. Nejdeme robiť chov, a potom sa zbytočne trápia pri háraní, objavuje sa často falošná gravidita, hormonálne zmeny môžu spôsobiť vznik nádorov na mliečnych žľazách... a tak. Psíka sme tiež dali kastrovať. Aby bol kľudnejší. A je aj tak riadne besný 😁 Ale je s nimi sranda. A človek musí dvihnúť zadok a vypadnúť von aj keď sa mu nechce, sviatok, piatok... A potom keď si chvíľu von, povieš si aké je to super, že si na vzduchu 😁 Darmo, psík je najlepšia "diéta" aj fitness 😉 Tí naši sú dosť vrtule, už aj malá, takže si spolu aj zabeháme 😁