Aké vodítka používate?
Ahojte.
Zvažujeme adopciu psika. Nevieme aky bude veľký, tak chcem sa vás opýtať ake voditka pouzivate nylon, flevi ...
Lrosim napiste mi koľko váš psik cca vazi a ake voditko pouzivate a ste snim pokojný?
Ďakujem za odpovede
Prajem pekný deň
nylon s mäkkým koncom. Výhody ľahké do ruky, ľahká údržba, mäkký koniec netlačí ak pes aj potiahne. Mám psa 27 kg.
takéto niečo mám https://www.zerodc.sk/produkt/voditko-jednofare...
Mám flexinu, 5m. Mame 6-7 kilového psa, ale temperament veľký
Dĺžka 10m,aby sa mohol pohybovať spálňa,chladnička,WC,TV,bez reflexných prvkov,šírka cca 20mm,na výcvikové je už neskoro,tak samonavíjacie vodítko.Lano odolné proti oderu a vplyvom počasia,však už to má 38 rokov,je to totiž na mm.🙂❤🙂
Klasicke povrazove a hlavne okruhle.mam dvoch cca 50kg psov
@00momo mám 30 kilového psa, klasické vodítko a klasický obojok z chovproduktu. Drží už cca 4 roky. Máme veľmi inteligentného a učenlivého psa, čiže neťahá a netreba skúšať silu karabínky ako píše @jenni_p lebo poslúcha na slovo a na vodítku je minimálne, len pri stretávaní sa s cudzími psami pre istotu. Pri venčení je navoľno a poslúcha povely, vlastne ich ani netreba hovoriť, on normálne vie čo od neho chcem a kedy chcem, je to kríženec ovčiaka, čiže veľmi učenlivý a múdry.
@jenni_p pes sa karabiny nedotýka,.nemá ju ako zničiť keby aj ťahá. Ničia ju skôr pády na zem, netreba hádzať voditko na zem, ale položiť.
my na asi 45kiloveho psa mame take povrazove, gulate, hrube s kovovymi komponentami. ma 2m, da sa skratit na 1m (to si davam, ked si ho potrebujem udrzat pri nohe (je reaktivny, obcas mu prepne a taha jak blazon, voditko mam v pravej ruke, ide mi popod zadok, pes pri lavej nohe). Voditko je paradne, drzi, netrha sa.
Mame 3 voditka + sťahovaci obojok. Pes 35 kg stavač.
Najcastejsie chodíme so psom behať, to ma sťahovaci obojok + voditko, všetko o akokeby lano. Da sa nastaviť na rôzne dĺžky a dobre pripnúť na pas ktorý ma bežec na sebe.
Na klasickú venciacu vychádzku ci turistiku flexi voditko.
Keď idem do mesta, autobusom alebo niekde kde chcem aby mi pes kráčal pri nohe tak mame kratucke voditko, to ma možno 50 cm dlzku.
Pes ma 7 rokov, kolko voditok sme mali už ani nerátam, dosť ich rozhryzol hlavne keď bol malý, niečo sme postracali my, niečo nám nevyhovovalo alebo sa rozstrapkalo...
Od 10 tich rokov mam vždy nejakého psa a ani jednému nevydržalo voditko celý život. Najviac sa kazia flexi, ale na venčenie sú najlepšie. Proste voditko je taka dočasná vec, kúp co ti padne do oka a uvidíš.
@jenni_p ani my nehovor, mam pocit ze naučiť to naše teliatko chodiť na voditku je proste nemožné. Zozaciatku sme sa s voditkom nedostali ďalej než 100 m od bránky, pes potiahol ja som potiahla iným smerom a takto sme sa motali v kruhu mesiac kým pochopil ze ideme kam ja chcem nie kam on chce.
Mame stavača, čo je tiež chodiace nadšenie on sa všade hrnie ako babka do kauflandu keď sú zľavy. Von z domu, dovnutra, z auta, do auta, do autobusu, všade musí byť prvý.
Už má 7 rokov, poslušný, ale s voditkom je to stále občas boj no oproti tomu masakru co predvádzal na začiatku už dobre. Ale tak vidím ze sa chudák aspoň snaží, pri nohe vie ist super, aj pri behu lebo to ma svoju naučenu presnú vzdialenosť od človeka ale flexi moc nezvláda. Vôbec necíti ze by bolo voditko napnuté, ani nejaké priskrtenie od obojku, ani pritiahnutie, proste fakt také tela.
Dakujem za rady. Este nevieme akeho budeme mat psa . Adopcia sa bude konat v Januári, tak zacinam pokukavat po voditkach. Existuje nieco co udrzi od labradota po dogu?
Samozrejme, obycajne okruhle voditko s mvelkou karabinou, kupis v chovprodukte. A obycajny pevny kozeny obojok, dobre utiahnuty. A nakoniec dobra technika vodenia, to by ti mali ukazat na cvicaku. My mame 45 kg psa, malokedy pouzivame voditko, ale to ide ruka v ruke s tenperamentom, vekom a poslusnostou. Na nu staci aj snurka od topanky😃
@jenni_p Ja som napísala svoju skúsenosť len. Ja mám vodítko na terase na dlážke pri topánkach a teda áno, ked psa odopnem alebo sa vyzúvam mám tendenciu nezohnúť sa úplne, ale ho tam chodiť z polmetra-metra. Len nesúhlasím s tým, že v bežných obchodoch sa nedá kúpiť kvalitné vodítko alebo karabínka-podľa mňa sa dá určite, len treba mať správnu ruku pri výbere.

@00momo V útulku Vám povedia cca aký bude psík veľký. Dobre je mať na prechádzky stopovačku, aby ste ho mohli učiť povel k nohe. Ak to bude veľký pes, tak ja osobne určite neodporúčam flexi, bude Vás vláčiť kade tade a neudržíte ho. Flexi je fajn, keď psík už vie chodiť, ale taktiež je to skôr vodítko pre menšie rasy. Ja odporúčam normálne pevné vodítko. Veľkosť podla psíka..Aký to bude psík?