Ako a čo na častý (chronický) zápal močákov ?
Dobrý deň,chcela by som sa spýtať od prvého pôrodu čo bude o chvíľku 5 rokov trpím často na zápal močákov...
Prechádzam si takmer vždy cez ATB liečbu no o mesiac sa mi takmer vždy zápal vráti. Samozrejme brusnice,vit C ,hygiena všetko viem.... Zaujímalo by ma skôr nejaký doplnok ktorý naozaj dobre pomáha ako prevencia. Prípadne nejaké domáce rady .
Som už zúfala.. ďakujem
Mne pomohli probiotiká urovaxom, len sú na predpis.
Sedacie kupele z prasličky môžeš skúsiť.
@dominika18muc A presne som mala aj tieto urovaxom je to dlhodoba liečba
@juliet86 prosím vás aká je to ketozna diéta alebo kde o nej vyčítam. Vobec mi to nechce vyhľadávať na nete...
Ja mám podobný problém...
Momentálne beriem kapucinku väčšiu...našla som na nete že ľuďom pomohla ...treba brať dlhšie..za vyskúšanie nič nedám.
Samozrejme pijem veľa vody.
Ja automaticky keď chytím zápal moč..do pár dní idem na gyndu čo už aj tam je tá ecoli...
Inokedy som to mala raz -2x do roka a tento rok za trest...čipky od gynek.zabrali len na chvíľu..takže keď nie jedno tak druhe
@miskafilipkovab alebo aj nizkosacharidova https://www.womanonly.cz/jak-vypada-dieta-zaloz...
@miskafilipkovab v zasade ide o to vylucit zo stravy vsetko sladke a sacharidove. cize ziadne muky a nic z muky cestoviny zemiaky ovocie a iba niektoru zeleninu. ono to pomaha proti kvasinkam ale pomaha to aj pri zapale mocovych ciest lebo tam su pri zapale tiez bakterie ktore sa zivia sacharidni cize ich takpovediac vyhladujete...
Pravidelne pit brusnicovy caj
@juliet86 áno presne o tomto som čítala len mi názov tej diéty nebol známy. Teraz napríklad beriem antibiotika aj keď v moci mi nenašli zápal ani doktorka nevie co mi je ešte skúsim na kontrole u gynekológa ci to dačo nemá spoločne s tehotenstvom pretože to hlavne začalo pri nom. Ďakujem zatiaľ za info
kapucinka tinktura, 3x20 kvapiek, D manoza prasok, borievka tinktura 3x10.
@miskafilipkovab pocas tehotenstva by som ketoznu dietu neodporucala... mozes sa vyhybat cukru a muke ale do tvrdej ketozy nechod. drzim palce. vela zien to ma v tehotenstve...

mne pomohlo. caj chanca piedra pit. liter denne ako je napisane. mat v teple nohy a krize. vlnene ponozky a dat si ketoznu dietu aspon na 21 dni. to jest vylucit vsetky sachardiy zo stravy. drz sa!