Ako bezpečne predať auto bez prepisu cez víkend?
Ahojte dala som auto nepojazdné na bazos za dobrú cenu a je veľký záujem.. jeden pan na mňa tlači že si zajtra príde poňho akurát že sa nedá spraviť prepis keďže je víkend .. čo sa dá spraviť ?
Chce na ňom ísť domov avšak nemá stk teda technickú keďže sme neprešli a preto ho aj predávame.. náhodou ho zastavia a ja som stále majitel keďže cez víkend ho nemáme ako prepísať
@autor pokiaľ pani takto tlačí určite nesúhlasiť. Nepotrebuješ problémy. Ja by som auto bez prepisu z ruky nedala absolutne
Nedávaj z domu auto bez prepisu, baby majú pravdu, máš dosť záujemcov, radšej oželieť nejakú stovku ako potom riešiť pokuty a ešte je aj bez STK.
Veď nech ho naloží na vozík ako nepojazdne a vybavco
veď spíšete zmluvu o predaji s dátumom a časom / bude tam zahrnuté, aj že berie na seba všetku právno - trestnú zodpovednosť / a napíš mu aby so sebou priniesol splnomocnenie - tebe k prepisu spolu s novou jeho poistkou - tebe stačí kópia.
Elektronicky ho aj dnes o pol noci prepíšeš,ale potrebuješ od neho splnomocnenie .(Ak maš aktivny OP s čipom) Ak nie tak pondelok.
Pár veciam nerozumiem:
Píšeš "...nepojazdné auto..." a ".. . chce ísť na ňom domov..."??? Ako chce ísť na ňom domov, keď je nepojazdné?
A ako ti navrhuje urobiť prepis? Lebo na rozdiel od ostatných diskutujúcich, ktorí asi v poslednom čase nepredávali auto, tak je možné auto predať aj cez víkend. Ja som tak tiež predal nepojazdné auto. V sobotu si pre neho prišli, naložili na dodávku, dali mi splnomocnenie na prepis a dali peniaze. V pondelok som išiel na DI a auto na základe splnomocnenia prepísal na nového majiteľa. Teraz si už nepamätám, či mu veľký technický poslali poštou, alebo či som mu ho ja posielal. Ja ale mám kópiu, že auto bolo prevedené na nového majiteľa.
Takže ak ti pri preberaní auta dá peniaze a notárom overenú plnú moc, tak ho kľudne predaj. Len si over, či to splnomocnenie je na jeho meno, alebo niekoho iného. Prípadne si prefoť jeho meno a adresu z OP. Cez týždeň potom dáš prepísať auto.
O takéto autá na náhradné diely za lacný peniaz je záujem, najmä zo strany domácich autodielní.
Takže: ako ti navrhol realizovať predaj? Povedal, že ti dá plnú moc?
Ešte doplním - auto, čo som predával, bolo dočasne odhlásené z evidencie, takže k prepisu nebola treba ani len poistka. Predával som ho za 300 €.
Auto sa dá predať hocikedy. Prepis, papierovacky vybavíte a môže ísť. Aj keď nemá STK musí na aute dôjsť do servisu /následne na STK.. nemali sme absolútne problém s tým, napr keď auto neprešlo STK.. Co ak auto v pondelok skončí rovno v servise? Co viem nám takto.mechanik zháňal.auto kvôli motoru na takú firemnú rachotinku.
Určite ho nepredávaj takto bez odhlásenia. Ja som sa poučila na vlastnej chybe. Kovesova potom točila aj reportáž o tom. Jedine šťastie som mala že sme dali dole SPZ a povedala som že nemám ich už. Ale opletačky som mala riadne. Stretnutie sa na polícii nech zaplati podpise zmluvu a prepiste auto
No normálne odmietni ak ma záujem o auto nech sa páči v pondelok
Tak ako ste sa dohodli, či nedohodli?
@chrobak7 nie.. tento týždeň to ideme spraviť
Nemali ani notársky overené splnomocnenie čiže cele zle 😂

Nechod do toho, vyhnes sa prip.problemom
Povedz, ze pockas za prepisom, ved zaujemcov mas dost.