icon

Ako bojovať s mačacími chlpmi?

10. mar 2023

Ahojte prosim maciarky o Vase rady. Mam 3 micky. 1 kocur a 2 slecny. Jedna slecna ma dlhsi kozustek, druha husty a kocur taky menej osrsteny. Denodenne bojujem s chlpami kedze zacali plznut. Ako to robite ze ked vstupite dnu neni ani jedneho chlpu? Ja ich mam vsade. Umyvam, vysavam ale chlpy su po linke, na zemi, v posteli na okne. Mam pocit ze ked ich kefujem zacnu plznut este viac. Poradte co robit? Ked to umyvam a utieram tak este viqc chlpov sa tam zachytava. Dakujem

Strana
z3
lucia147852
12. mar 2023

@janulik2008 áno poznáme. Vedia aj u nás porobiť zlobu. Ale inak tiež strašne trpia

janinamojka
12. mar 2023

@lucia147852 ženy ženy...takto týrať mačky 😁😁😁

janinamojka
Autor odpoveď zmazal
elmivelmi
12. mar 2023

@refly ano mas pravdu,na Slovensku sa skor k CT dostane zviera ako clovek.Asi takymto smerom to ide.Kedze ludom v poslednej dobe zalezi viac na zvieratach,ako ludoch.Uz som pisala v inej ,podobnej teme,ze ludia riesia hypoalergenne granulky pre svojich milacikov,ale to ze deti na Madagaskare maju k obzive len susene kobylky im je lahostajne.Ale to takym,ako ty darmo vysvetlovat,presmeruj svoju empatiu,tak kde je to potrebne,nie k prekrmenym ,vykastrovanym mackam.A neporovnavaj cloveka a zviera.

aandrea9
12. mar 2023

@elmivelmi keby tým, ktorí riadia zdravotníctvo záležalo na ľuďoch, dostanú sa na CT okamžite. A ver, že CT alebo MRI zvieratka nie je lacná záležitosť. To, čo jedia na Madagaskare neovplyvním ja ani ty. Moja empatia smeruje k zvieratkám, asi aj "vdaka" názorom ľudí tebe podobných.Radšej vypínam upozornenia. Ty riesis madagaskar ale nevidíš si ďalej od vlastneho nosa.

lucia147852
12. mar 2023

@elmivelmi tak to dúfam, že si prišla práve z toho Madagaskaru a vykopala tam aspoň 4 studne. Najviac kecov o hlade vo svete majú práve ti, čo prd robia pre hocikoho. Ľudia, ktorí pomáhajú, pomáhajú kde treba. A keby máš potrebu rýpať, môj muž bol v tej Afrike rok pomáhať, tak vie veľmi dobre ako to tam vyzerá

janulik2008
12. mar 2023

@lucia147852 no, chudáčik trz spí na stoličke v kuchyni inak on sa naucil otvarat dvere 🤣 my sme asi dva tyzdne vchodove dvere zamykali a raz som zamkla dvere na chodbe, a musela sestra oknom preliezt na velku chodbu a odomknut 😀😀😀
@elmivelmi co je zle na hypoalergennych granuliach? Zviera tiez moze mat alergiu na nieco ...

refly
12. mar 2023

@elmivelmi Ano, ľudia riešia krmivá z ktorých ich zvieratá negrcajú, lebo sú zodpovední za zvieratá, ktoré si priniesli do domu. Rovnako ako sú rodičia zodpovední za svoje vlastné deti. Vôbec neviem čo je zlé na opýtaní sa ľudí ako granule sa im osvedčili ak už mám tú smolu, že zrovna moje zviera má alergiu. Na to sú fóra. Na pýtanie. Nie je zase tak ťažké kúpiť granule A namiesto granúl B. Ja mám tiež alergiu na laktózu a kazeín a jednoducho si iba kúpim iný produkt a mám poriešené. Nevidím konekciu s hladujúcimi deťmi.
A mixuješ hrušky a jablká. Chov zvierat sa nijako nevylučuje s charitou. Ľudia môžu úplne kľudne robiť obidve.

pikachu999
13. mar 2023

@elmivelmi za tie deti na madagaskare sú si zodpovední ich rodičia a nie my tu tak neviem čo splietas a čo máš vlastne proti tomu že človek si zadováži zviera o ktoré sa zodpovedne stará? Veď tak by to malo byť a ak má zviera alergiu tak jasné že mu zadovážim jedlo ktoré mu bude sedieť.

elmivelmi
13. mar 2023

@refly
@refly mas pravdu,moze ale povatsine to tak nieje,na charitu moc ludi neprispieva pravidelne,skor budu doma chovat prepchate,tucne macky ako investovat peniaze ,tam kde to potrebuju.Neviemci to je miesanie,mozno v tejto diskusii zrovna.Ale chcela som poukazat na absurditu dneskajska.Na jednej polovici ludia predavaju deti na prostituciu,umieraju od hladu a inde doma covaju prezrate macky.Macka bola skor na chytanie mysi ,dnes sa to zvrtlo,ludia ju vykastruju a zavru do izby aby mohli ukajat svoje sebecke potreby.

pikachu999
13. mar 2023

@elmivelmi čaro peňazí je v Tom že každý si ich môže investovať ako len chce

janulik2008
13. mar 2023

@elmivelmi 🤣🤣🤣 naozaj top nazor 🤣🤣🤣 nasi kcuri ktori su vonku tiez su velki lebo su to kocuri a to ze niekto dava penoaze na macku neznamena ze ich nedava na charitu len sa tym nechvali

lenka_xy
13. mar 2023

@elmivelmi veľmi by ma zaujímalo aké komplexy alebo diagnózu musí mať človek, ktorý plodí takéto nezmysly.
Ako môžeš vôbec dávať do súvisu to, že niekde sa predávajú deti na prostitúciu s tým, že niekto chová mačku? 🤦🏻‍♀️
Na čom teraz píšeš tieto múdrosti? Asi máš smartphone, počítač. Prečo si nekúpiš tlačítkový mobil, bez internetu a ušetrené peniaze neinvestuješ tam, kde to je treba? Deťom na Madagaskare napríklad? Asi takú logiku majú tieto tvoje prirovnania. 🙂

elmivelmi
13. mar 2023

@lenka_xy to ty nikdy nepochopis, s tvojim obmedzenym myslenim.

janulik2008
13. mar 2023

@lenka_xy myslim, ze to zbytocne vysvetlovat

rdi
13. mar 2023

Kazdy, kto chce mat a chovat zviera, tak proste s tymto sa musi clovek zmierit. Nemame priamo macku ale psa a tiez su chlpi proste vsade

refly
13. mar 2023

@elmivelmi Chov zvierat je ale hobby ako čokoľvek iné. Niekto si kúpi knihu, niekto minie peniaze za výlet, niekto si kúpi viac oblečenia ako treba. Nikto im neorbituje za zadkom kvôli tomu že ľudia inde trpia.
Nazývať chov ukajaním je veľmi zvláštny pohľad. Ako som písala, mačka domáca je domestikovaný druh, nie divý ako napr európska mačka divá. Nikto nehovorí že ľudia zatvárajú doma retríverov aby sa na nich ukájali. Život vonku je hrozne drsný, útulky a neziskové spolky praskajú vo švíkoch, veľa ľudom vonkajšie mačky vadia. U nás ich jeden sused strieľa vzduchovkou a druhý im mláti, keď ich chytí. Jednému kocúrovi zlomil nohu, druhému zlomil chrbát. Ľudia na nich púšťajú psov. Už som mala aj dokúsané mačky, aj mačku s odkusnutou nohou. Nepríde mi že by som sa na tom nejako ukájala... Moje mačky boli vonkajšie a vzala som si ich, lebo už boli dospelé a v nežiadúcich farbách a bol problém im nájsť domov. Von by som ich teda dobrovoľne nedostala, odmietajú ísť čo i len za dvere. Jedna prežila prvú zimu vonku a tak premrzla, že natrvalo prišla o hlas. Sú kastrované, lebo tento svet určite nepotrebuje ďalšie nechcené mačky. Mne osobne kastrácia žiadnu radosť neprináša...

pikachu999
13. mar 2023

@refly škoda jej vôbec niečo písať..

janulik2008
13. mar 2023

@refly niektori ludia si nezasluzia pomenovanie clovek

lucia147852
13. mar 2023

@refly to jej nevysvetlis, to je jedna zakomplexovana osoba, ktora si myslí, že svet by sa mal točiť podľa nej. Ruku do ohňa by som dala za to, že v živote nikde nepomohla, ani neprispela, len sa ohana silnými rečami. Každý kto takto neznáša zvieratá, neznáša aj ľudí. Len si potrebuje naháňať ego a všetci sú divní, len ona je lietadlo

Strana
z3