icon

Ako byť tolerantný voči vodičom áut, ktorí majú na aute Z?

9. aug 2025

Všímate si v hustej mestskej doprave Zčka na autách? Budete k nim tolerantnejší? Prispôsobite si k nim svoju jazdu?

nelca84
9. aug 2025

@anonym_autor ja ked vidim Z tak si akurat drzim vacsi odstup, neviem co ine by som este mohla spravit

anonym_6e80e1
9. aug 2025

@anonym_autor Ina je to "Zetko"... ale ano, urcite predpokladam, ze moze viac chaosit. Davam vacsi pozor. Dokonca nam davno na autoskole vravel policajt, ze je to dobra vec, lebo aj policajti su zhovievavejsi pri nejakej nehode / incidente (to neviem, nakolko je pravda)...

minenkaa
9. aug 2025

@anonym_autor nie a nie a ak zbadám ,idem čo najskôr prec
Skor všímam starých ľudí v autách a vtedy zbystrim

hytal
9. aug 2025

Snažím sa držať v patričnej vzdialenosti, lebo neviem, čo môžem od neho čakať.

jazula
9. aug 2025

Ztko ne-Ztko, skôr som ešte viac tolerantná k tým, ktorí očividne chaosia, napr nepoznajú križovatku, kde sa zmení pruh na odbočovací a potom na poslednú chvíľu sa preraďujú…mám v živej pamäti, ako som pred 2 rokmi začínala a aj ja som takto stresovala a chaosila. Ale pustím aj blba, akurát si v aute pofrflem 😂

srdiecko4u
9. aug 2025

Máme na aute Ztko, roky. Teda nie ako označenie začiatočníka, skôr tá nálepka nejde dole, dobre drží 🙂 a vnímam to tak, že skôr sa snažia naše auto obehnúť, aj keď ideme predpísanou rýchlosťou - často nás obiehajú aj nebezpečne, len aby boli pred nami čo najskôr. Teda Z môže byť aj svojím spôsobom nebezpečné.

deninka233
9. aug 2025

Mala by som mať Zetko, nemám. U nás v meste sú ľudia k autám so Zetkom ešte netolerantnejší. Vytrubujú, blikajú, nebezpečne obiehajú, “vychovávajú”. Takto som len “stará” ženská na starej herke. Už v autoškole to bolo o hubu…

autor
9. aug 2025

18 ročná dcéra a 17 ročný syn si spravili vodičák pár týždňovým rozdielom. Chlapec o Ztku ani počuť nechce, povedal že keď bude nálepka na aute on si doň ani nesadne. Dcéra je menej sebaista hlavne pri jazde v meste. Navyše mala úraz nohy, vlastne autonehodu kde šoféroval muž ale vinníkom bol uponáhľaný kuriér, tak musela vychnechať aj autoškolu, kým sa nej noha nedá do poriadku. Ona by tú nálepku privýtala. So synom tak či onak bude musieť niekto chodiť ešte niekoľko mesiacov, s dcérou pre istotu tiež.

rozkvet1
9. aug 2025
@anonym_autor

18 ročná dcéra a 17 ročný syn si spravili vodičák pár týždňovým rozdielom. Chlapec o Ztku ani počuť nechce, povedal že keď bude nálepka na aute on si doň ani nesadne. Dcéra je menej sebaista hlavne pri jazde v meste. Navyše mala úraz nohy, vlastne autonehodu kde šoféroval muž ale vinníkom bol uponáhľaný kuriér, tak musela vychnechať aj autoškolu, kým sa nej noha nedá do poriadku. Ona by tú nálepku privýtala. So synom tak či onak bude musieť niekto chodiť ešte niekoľko mesiacov, s dcérou pre istotu tiež.

@anonym_autor kúpte magneticku nalepku Z. Syn si ju dá dole keď bude šoférovať. Pozor aby vám ju ale neukradli ako nám

lulamx
9. aug 2025
@rozkvet1

@anonym_autor kúpte magneticku nalepku Z. Syn si ju dá dole keď bude šoférovať. Pozor aby vám ju ale neukradli ako nám

@rozkvet1 mame megneticku a nenechavali sme ju na aute. len pri soferovani. ale ludom asi nenapadne, ze sa to da dat lahko dolu.

procrastique
9. aug 2025

Môžeš kúpiť Z aj na magnete :D

alica110
9. aug 2025

Ano, som k nim tolerantna, pretoze aj ja som kedysi zacinala. Riadim sa heslom: Ako chces, aby sa spravali k tebe, tak sa aj ty spravaj k inym.

basska_b
9. aug 2025

Inak urcite existuju magneticke. Ved jednym autom jazdim.ja aj muz a ja by som Z privitala, aby ma nevytrubovali. Aj v autoskole hovorili, ze to neni hanba

kaca222
9. aug 2025

Podľa mňa je to fajn. Som tolerantnejšia v zmysle, že na dotyčného nezačnem v duchu nadávať 😃 držím si väčší odstup a najmä ak predo mnou zastavuje Z v kopci, nechám mu aj dva metre, keby cúvol pri rozbiehaní 😃

rozkvet1
9. aug 2025

@anonym_autor úplne samozrejmé že mladý chalan nechce mať Z na aute. Sláva tomu kto vymyslel magnetickú, ale dávajte si ju dole keď nie ste pri aute ako sa vyššie spomína, lebo vám ju ukradnú. A aká som voči takým vodičom? Chapava, keď spravia nejakú chybu. Aj keby šli 30 na 50tke tak nepoviem ani slovo lebo mi dojde že sa ešte boja. Ale kto to tam nemá a ide takouto rýchlosťou tak ho "preklinam"

mimikarol
9. aug 2025

Mala som ho na aute len chvíľu. Veľa vodičov ma obiehalo, lepili sa na mňa a to som nikdy nebola taká ustráchaná vodička čo išla pomaly. Vždy som chodila aj chodím predpisovo.
Na jednej strane je to dobre, ostatný vodiči by mali byť tolerantný keď to takému šoférovi napr. zdochne v križovatke ale vieme aká je realita.

lylyjana
9. aug 2025

@anonym_autor ja som si Z dala a este stale ho tam mam a to jazdim uz 3 roky. Vodicak mam cez 15 rokov, ale kvoli strachu som nejazdila. Beriem to ako taky “neviditelny ochranny plast”. Dodava mu to viac odvahy, ze aj ked mozno niekde trosku zazmetkujem, ti za mnou to mozno mohli ocakavat a si dat vacsi pozor.
Ak mate manual tak to Z moze byt super aj pri pohynano sa do kopca, ze ten dalsi sofer nezastane tak blizko. Ano, su vodici, ktori rychlo Z obiehaju, ale presne takych okolo seba nechcem, tak aspon rychlo zmiznu 😄

anonym_dcf2ca
9. aug 2025

Skor si vsimam debilov na silnych autach, ktori musia byt prvi vsade - asi si myslia, ze vyhraju pohar rally alebo nieco. Ti ma skor nervuju, ako nejake Z.

nikaeli
11. aug 2025

Ako matka čerstvej šoférky so 'Z' na 'zadku' by som bola vďačná, keby si všetci tí machri za nami, ktorí na ňu trúbia, kým sa rozbehne na križovatke, spomenuli na svoje začiatky. Keď na ňu zatrúbia, nepohne sa rýchlejšie. Práve naopak. Zľakne sa, znervóznie, lebo rýchlo. Vždy jej opakujem, aby si ich nevšímala a sústredila sa na seba. Keď sa tak strašne ponáhľajú, môžu ju obehnúť. Tiež máme magnetickú.