Ako cestovať vlakmi Ex a IC? Zľavy pre deti a viac informácií
Ahojte, chcem sa spýtať keďže vlakom vôbec nechodievam. Pozerám na CP a vidím tam vlaky osobné, nejaké Ex a IC. Rýchliky už nechodia? Kebyže idem do Košíc tak čo si mám vybrať. Na vlaky Ex alebo IC treba miestenku alebo stačí kúpiť lístok na stanici v ten den? A platia aj nejaké zľavy pre deti od 7rokov a vyššie ak nemáme žiadne preukazky? Vopred dakujem za informácie a zorientovanie sa.
@cacianka Presne toto. Keby aspoň ten pripoj išiel z rovnakej stanice. Ale dotrepem sa do Petržalky a potom sa musím trepať s batožinou na hlavnú stanicu aby som mohla prestúpiť. Úplne výborné. Načo by to robili veď to je pre ľudí…
@gabrielkaa ako som tak narýchlo pozrela, tak je tam malý čas na prestup stíhanie, stačí že sa bus niekde zdrží, na hlavnú príde s pár minutovým meškaním tak rýchlik je prdeli.
pár minut z Viedne, pár minút bus, a môžeš s kufrom utekať ako Usama bolt , aj tak nestihneš, upachtená a stresovaná na padrť len mávaš koncovým svetlám.
ale ved o hodinu íde ďalší...🙈
@cacianka Presne 😂. Pojdem flixbusom

@gabrielkaa včera to zrušenie z Viedne spomínali v správach, 2 opatrovateľky sa sťažovali, ako a koľko musia prestupovať. vlak do Petržalky, potom mhd 30 minút na hlavnú stanicu a až tam vlaky ďalej